Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Smakoszkana9856

Ciagle tesknie za salatka szczecinska!!!

Polecane posty

Gość Smakoszkana9856

Uwielbialam ja, czy ona jeszcze jest i smakuje tak samo ????

Gość Smakoszkana9856
Podbijam, nikt tego nie zna, a moze jej juz nie ma . To byla ryba w sosie pomidorowym z jarzynami, super smakowala na chlebie z maslem.

Gość Tez ja pamietam smakowala
super, pewnie juz nie istnieje, albo ja " ulepszyli"

Gość istnieje cos takiego
jak salatka szczecinska.

Gość kukaracza
to nie była sałatka tylko paprykarz

Gość ..xp..
sama se zrób masz tutaj przepis Składniki: * 3/4 kg ziemniaki, * 1 ogórek sałatkowy, * 20 dkg łosoś wędzony sałatkowy, * posiekana zielenina, * 5 łyżek oliwa lub olej, * sok z cytryny, * sól,pieprz ziemniaki ugotować w mundurkach,ostudzić obrać i pokroić w kostkę.wymieszać z oliwą,doprawić do smaku sokiem z cytryny i solą.ogórek pokroić w kostkę.wymieszać ziemniaki,ogórek,łososia i zieleninę.doprawić do smaku.

Gość Smakoszkana9856
Pierdziec po niej lubie i srac też mi sie chce jak o niej mysle

Gość Smakoszkana9856
Tak to byl paprykarz szczecinsi !!!! A wiec on jeszcze jest --- w puszce !!!???? Te przepisy go nie oddaja, on byl pyszny.

Gość Smakoszkana9856
Pozatym, co do przepisu, tam byl chyba ryz.

Gość ksjkdff
JASNE ZE JEST

Gość Mirek ze Szczecina
tego paprykarzu jest pełno w sklepach tak był ryz kiedys był smaczniejszy jak dzis tak mi sie wydaje

Gość Smakoszkana9856
Nie wiem co ten paprykaz mial wspolnego ze szczecinem, ja go kupowalam na slasku i byl tani i pyszny.

Gość To nadal jest bardzo tanie
Bla biedoty.

Gość Mirek ze Szczecina
to miał współnego Paprykarz szczeciński został opracowany w połowie lat 60. XX w. przez pracowników laboratorium PPUDiR Gryf ze Szczecina na zlecenie szefa produkcji Wojciecha Jakackiego. Paprykarz szczeciński był wynikiem pomysłu racjonalizatorskiego na zagospodarowanie odpadów po wykrawaniu kostki rybnej z zamrożonych bloków rybnych. Pierwowzorem paprykarza szczecińskiego była afrykańska potrawa czop-czop, którą na początku lat 60. skosztowali i zachwycili się jej smakiem technolodzy z polskich statków-chłodni podczas pobytu w portach u wybrzeży Afryki Zachodniej.Poza mięsem (uzyskiwanym ze ścinków powstałych przy krojeniu zamrożonych bloków rybnych w kostki) w ilości 50% zawartości puszki konserwowej z różnych gatunków afrykańskich ryb (m.in. gowik i pagrus), w pierwotnym oryginalnym paprykarzu szczecińskim była pulpa pomidorowa sprowadzana z Bułgarii i Węgier, ostra afrykańska papryczka pima, warzywa i przyprawy. Pierwsze puszki paprykarza zeszły z taśmy produkcyjnej Gryfa w 1967 r. 1 grudnia 1968 r. szczecińska puszka paprykarza otrzymała znak jakości Q.a to ze mozna było kupic na slasku to była dystrybucja

Gość Ups.....dziekuje za ta
wyczerpujaca informacje. Te odpady mnie troche ....no odrzucily bo juz dlugo odpadow nie jadlam. Ten paprykaz jadlam jako dziecko, ale nie myslalam ze to odpady. Mrozone - konserwowac ??? Mozna tak.