Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość swore right

Niechciana ciąża. Co robić?

Polecane posty

Gość rumdjjdhhshhs..skk
aborcja to grzech,po smierci kazda kobieta, mezczyza namawiajacy do abrcji zaplaci za to strasznie!!!!!!

Gość głupie baby
jak można namawiać zagubioną dziewczynę do aborji?! Chore kretynki i tępe ...

Gość moja siostra
jak sobie radzisz

Gość Zachęca
proponuje pogadac z rodzicami. bedzie ciezko po tym jak wyrzucili cie ze szkoly ale chyba nie masz wyjscia. sa bogadsi w doswiadczenia i wystawiasz ich na ciezka próbę ale beda mogli sie wykazac. wkurwia sie ale beda czuli sie potrzebni a ty musisz sie w koncu ogarnac bo za mloda jestes zeby sobie niszczyc zycie i nie miec nikogo kto by cie wspieral i pokierowal..

Gość do autorki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nie sugeruj się tym co Ci tu chorzy ludzie piszą. Zakładając ten topik pisałas że nie chcesz usunąc ciąży, zobacz wystarczyło kilka idiotycznych durnych wpisów i zaczynasz o tym myśleć, ale to nie jest Twoje zdanie, Ty masz inne. Nie usuwaj!!!!! Nie wybaczysz sobie tego nigdy- tym bardziej że widać że masz sumienie, jesteś odpowiedzialna. Masz 18 lat, nie jesteś małolatem, można sobie poradzić.Jak Twoi Rodzice zobaczą że jesteś odpowiedzialna to pomogą na pewno. Można znaleźć pracę w sklepie, sprzątanie, na początek cokolwiek, są MOPS'y i inne formy pomocy matkom w trudnej sytuacji. Z własnego doświadczenia piszę , że dziecko to największe szczęście i skarb w życiu. I niech te wszytskie idiotki które piszą o tym że w 7 czy 9 tygodniu ciąży to nie człowiek to niech idą na USG i zobaczą bijące serduszko!!!!LUDZIE co Wy wypisujecie, jak mo\zna namawiać kogoś do aborcji!!!!!!!!!Chorzy egoiści!!!"Nie niszcz sobie życia"??jasne za to zabij inne życie. Nie czytaj tego dziewczyno tylko słuchaj sumienia i swojej intuicji bo widać że masz sumienie i w dobrym kierunku Twoje myśli zmierzały. Powodzenia, dasz radę zobaczysz że dziecko to najpiękniejsza "rzecz" jaka w \zyciu mo\że się przytrafić. Niektórzy takiego szczęścia nie mają,

Gość podobny przypadek
Kochana, ja tego nie doświadczyłam, jestem od 10 miesięcy szczęśliwą mamą i nie wyobrażam sobie życia bez tego cudownego małęgo człowieczka. Ale znam podobną historię sąsiadki. Córka nie chciała się uczyć, zaszła w ciążę w wieku 16 lat, rodzice jej byli w szoku, nie chcieli tego zaakceptować. Matka rozstała się z tego powodu z ojcem, bo on był wściekły na córke i najchętniej wyrzuciłby ją z domu. Ojciec się wyprowadził. Matka pomogła córce, urodziła, wróciła do szkoły, skończyła LO, znalazła pracę w sklepie i wiesz co jest najbardziej budujące w tej historii, że po urodzeniu dziecka, dziadek zmienił swoje nastawienie o 180 stopni, wrócił do domu i świata poza wnuczką nie widzi. To on najczęściej jest widywany z wnuczką na spacerach, słyszymy ( bo mieszkamy nad nimi) jak się wygłupia, bawi i śmieje z wnuczką. Mieszkają wszyscy razem i dają sobie świetnie rade i mówią że życia sobie bez tej małej wszyscy nie wyobrażają. Początek może by\c trudny, ale porozmawiaj, tak od serca z rodzicami. Powiedz że chcesz urodzic. Poproś o pomoc, nie wstydz się tego, to twoja najbliższa roidzina i na ni\a powinnaś móc liczyć najbardziej. POWODZENIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!UDA SIĘ!!!!!!!!!!

Gość nie masz nic do sprzedania
wyciągasz teraz wszystkie stare topiki o aborcji, w większości zresztą prowokacje, żeby naciągać ludzi na swoje szemrane tabletki. Zainteresowanym oświadczam: korzystając z usług tego przedsiębiorczego złamasa, nie tylko nie usuniecie ciąży, ale stracicie pieniądze i czas.

Gość 7777777777
ja z moim jak wpadłam też nagle mi powiedział że nie jest gotowy i nasze 5 lat razem (narzeczeni) miało prysnąć... załamałam się. Zaszłam w tamtym roku w marcu urodziłam pod koniec grudnia... Mój zrozumiał dopiero że kocha to dziecko jak zobaczył pierwsze usg. Tzn... miał mnie tylko zawieść i czekał na korytarzu a ja powiedziałam lekarzowi że ma go zawołać nooo wkopałam go ale chciałam żeby zobaczył to małe serduszko... po tym jeszcze jakoś naszkontakt nie był dobry ale w 6-7 mies jak zaczął pisać smsy to nie nadążyłam kasować że nas kocha itd. Teraz mała ma 8 mies jest tak cudowna że nie ma na to słów a moj już planuje ślub... Także może to pierwsza reakcja chłopaka młodzi jesteście on zaskoczony całą sytuacją. Może jednak zachowa się odpowiedzialnie... Nie usuwaj naprawdę, jak już będziesz trzymać to maleństwo będziesz najszczęśliwszą osobą naświecie zobaczysz. Mój był przy porodzie nawet a widzisz jak początek był kiepski jak się dowiedział.

Gość nie masz nic do sprzedania
Ok. Przepraszam że się uniosłam. No ale musisz przyznać, że post który wklejasz pod celowo wygrzebanymi w tym celu starymi topikami nasuwa pewne pytania, zwłaszcza że tyle się słyszy o oszustach. Np. w jaki sposób pozyskujesz ów "apteczny" arthrotec, który przecież jest na receptę. I co znaczy "apteczny"? Kupiłeś go w aptece, w hurtowni? I w jakich warunkach przechowujesz leki przeznaczone na sprzedaż? Czy kupujący pozna jakiekolwiek dane Twoje/firmy, żeby było do kogo zwrócić się z pretensjami, jeśli okaże się, że nabywca po zastosowaniu leku zgodnie z instrukcją wyciągnie kopyta?

Gość nierozumie
Dziewczyny, dlaczego nie korzystacie z antykoncepcji AWARYJNEJ, na której przyjęcie macie aż 72h po niebezpiecznym stosunku??? Naprawdę nie rozumiem, lepiej jest urodzić niechciane dziecko?

Gość kajaaa000
ja bym nie usunęła. Co to za chłopak. Nie chce dziecka ... Nie bądź taka jak on ja też dużo w życiu przeszłam a zaszłam wcześniej niż ty. Miałam 17. Dzięki mojej małej kruszynce wiem co to szczęście :). Nie usunęłam ciąży i jestem zadowolona z mojej decyzji. Naprawdę nie rób tego. Z czasem się ułoży jak mi. Wystarczy cierpliwości. Pozdrawiam

witam!!! Mam do sprzedania ARTHROTEC 50mg 14 tabletek za 150zł (środek do aborcji farmakologicznej do 9-tego tyg którą przeprowadza się w domu) i ESCAPELLA TEŻ ZA 150 ZŁ(jeśli zażyjesz do 72 godzin po stosunku to zapobiega ciąży) dostępne są przy odbiorze osobistym codziennie w Warszawie lub za pośrednictwem poczty, przesyłka pobraniowa- płatne przy odbiorze z możliwością sprawdzenia zawartości przed zapłatą więc wiesz co kupujesz lub kurierem dostawa w ciągu 24h też płatne przy odbiorze, zainteresowane osoby proszę o tel 883 488 826 !! PS. Jeśli nie chcesz aby ktokolwiek wiedział o przesyłce to istnieje możliwość wysłania E-PRZESYŁKI którą odbierasz tylko na dowolnej wybranej przez ciebie poczcie a o tym że jest do odbioru jesteś informowana SMS Jestem jednym z niewielu który nie oszukuje i nie wysyła tabletek przeciwbólowych tylko oryginalnie zapakowany ARTHROTEC

witam!!! Mam do sprzedania ARTHROTEC 50mg 14 tabletek za 150zł (środek do aborcji farmakologicznej do 9-tego tyg którą przeprowadza się w domu) i ESCAPELLA TEŻ ZA 150 ZŁ(jeśli zażyjesz do 72 godzin po stosunku to zapobiega ciąży) dostępne są przy odbiorze osobistym codziennie w Warszawie lub za pośrednictwem poczty, przesyłka pobraniowa- płatne przy odbiorze z możliwością sprawdzenia zawartości przed zapłatą więc wiesz co kupujesz lub kurierem dostawa w ciągu 24h też płatne przy odbiorze, zainteresowane osoby proszę o tel 883 488 826 !! PS. Jeśli nie chcesz aby ktokolwiek wiedział o przesyłce to istnieje możliwość wysłania E-PRZESYŁKI którą odbierasz tylko na dowolnej wybranej przez ciebie poczcie a o tym że jest do odbioru jesteś informowana SMS Jestem jednym z niewielu który nie oszukuje i nie wysyła tabletek przeciwbólowych tylko oryginalnie zapakowany ARTHROTEC

Witam !!! Mam do zaoferowania zestaw aborcji farmakologicznej w domowych warunkach !!! Zestaw zawiera ARTHROTECc + RU486 za 350zł lub CYTOTEC + RU486 za 350zł Do zestawów dołączony jest pełny profesjonalny opis i instrukcja zarzycia napisane przez lekaży specjalistów (jest w języku polskim). są to zestawy zakupione w holandii (oprucz arthrotecu) gdzie aborcja jest legalna i zkup farmaceutyków do niej jest ogulnodostępny. Zestawy są oryginalnie zapakowane w pudełka i blistry z długą datą ważności. Skuteczność takiego zestawu wynośi 98 więc jeśli jesteś w potrzebie to powinnaś do mnie zadzwonić tel 514 636 932 jeśli jesteś z warszawy to zapraszam do odbioru osobistego !!!! jeśli z innych z innych części polski to proponuję wysyłkę Zamówione tabletki wysyłam listem poleconym pobraniowym z opcją sprawdzenia zawartości przed zapłatą więc nie masz obawy ze zostaniesz oszukana !!!! Jeśli z jakiś powodów nie możesz zamówić przesyłki na własny adres domowy to mogę ci ją wysłać jako E-PRZESYŁKĘ i odbierzesz ją osobiście z dowolnej poczty a o jej przyjściu zostaniesz poinformowana SMS-em !!! do wszystkich przesyłek jest dołączony specjalny opis !!!! NIE DAJ SIĘ OSZUKAĆ I KUPUJ TAM GDZIE TANIO PEWNIE I DYSKRETNIE !!!! zamawiając u mnie masz gwarancje że: - kupujesz oryginalne tabletki zapakowane w fabryczne blistry - są o długim terminie ważności - otrzymujesz w komplecie specjalną instrukcję stosowania w/w środków i informator w którym znajdziesz odpowiedzi na wszystkie pytania związane z ,,kuracją" (przed, w trakcie, i po) - zajmuję się tym od długiego czasu więc zawsze możesz do mnie zadzwonić z ewentualnymi pytaniami - otrzymasz przesyłkę z możliwością sprawdzenia zawartości przed zapłatą a nie jak inni którzy tylko obiecują a w rzeczywistości gdy przychodzi przesyłka to niema takiej możliwości !!! - jeśli by przyszła przesyłka bez tej opcji to jej prostu nie odbierasz!!! arihrotec_ru486

Gość uczciwa
mam zestaw women. zapakowany. Szczęśliwie nie musiałam z niego skorzystać. kosztował 90 euro (400zł) plus koszty przelewu 50 zł.

Gość DEL KUN
oddaj dziecko w dobre ręce

boże co za kretynki.... proszę odpowiedzcie mi....urodzicie za nią? dacie sobie rozerwać pochwę, a może nawet szyjkę macicy? stać Was na takie cierpienie za nią? na nieprzespane noce? na tułanie się od ośrodka do ośrodka? chodzenie głodnym? żebranie o zasiłki? będziecie jej wysyłać miesięcznie min. 1.000zł? znajdziecie darmową opiekunkę? zatrudnicie na godziwych warunkach pracy? zaopiekujecie sie za darmo dzieckiem jak będzie szła do pracy? nie! Więc wara Wam od jej decyzji. W tej sytuacji urodzenie dziecka to klęska. I tak ma dramat. Współczuję.

Gość niechcianaciaza
Jeśli znalazłaś się w sytuacji że jesteś zmuszona podjąć trudną decyzje pozbycia się niechcianej ciąży to powinnaś dokładnie przeczytać to co jest tu niżej napisane: Otóż, jakieś pół roku temu miałam ten sam problem.zaczęłam tak jak wy szukać pomocy i informacji w internecie,informacji było sporo ale wiele sprzecznych ze sobą....za to ofert zakupu odpowiednich środków bardzo dużo o przeróżnym przedziale cenowym od 100zł do 1000zł. wszystkie ogłoszenia napisane pseudonaukowo z dużą ilością farmaceutycznego słownictwa lub w stylu że niby ,,sama przeszłam kuracje i trochę mi zostało więc mogę odsprzedać..." zdecydowałam się na zakup, sprzedawca był bardzo przekonujący za dwa dni dostałam listem poleconym torebkę z witaminami... za które zapłaciłam 300zł. Znalazłam innego sprzedawce który za 200 zł proponował arthrotec i wysyłkę listem pobraniowym z możliwością sprawdzenia zawartości i znów za 2 dni listonosz przyniósł i poinformował mnie że na przesyłce nie jest zaznaczona taka opcja.... będąc zestresowana sytuacją i ze względu na czas który w naszej sytuacji ma kolosalne znaczenie, zdecydowałam się zapłacić i odebrać i znów zostałam oszukana bo w środku zamiast arthrotecu była prezerwatywa. Pomyślałam sobie że poszukam ogłoszeń z odbiorem osobistym to już nie zostanę oszukana ale i tu o dziwo gdy dzwoniłam to pytano się mnie z kąt jestem i zawsze okazywało się że ci sprzedawcy są z daleka więc odbiór osobisty nie wchodził w rachubę tylko wysyłka ..... Przełamałam wstyd i poprosiłam znajomego z Holandii o załatwienie mi ru486 (tam jest ogólno dostępny) a znajomą panią aptekarkę o arthrotec i tak się zakończyła moja nieprzyjemna przygoda z zakupami w sieci. Lecz, będąc bezrobotną, mającą niemiłe doświadczenie z tym tematem i wyrobione dojście do tych środków postanowiłam trochę na tym zarobić ale nie oszukując tylko sprzedając taki zestaw potrzebującym kobietą na bardzo przejrzystych i uczciwych zasadach: zestaw 12tab ARTHROTEC, 1 TAB RU486 SPECJALNĄ ULOTKĘ PRZETŁUMACZONĄ NA JĘZYK POLSKI OPISUJĄCĄ PRZEBIEG KURACJI I ODPOWIADAJĄCĄ NA WSZYSTKIE EWENTUALNE PYTANIA ZWIĄZANE Z KURACJĄ I WSZYSTKIMI MOŻLIWYMI OPCJAMI Z NIĄ ZWIĄZANYMI I NURTUJĄCYMI NAS PYTANIAMI Skuteczność zestawu to 98% TABLETKI SĄ ORYGINALNIE ZAPAKOWANE W BLISTRY I PUDEŁKO Z DŁUGĄ DATĄ WAŻNOŚCI wysyłam tylko: zwykłą przesyłką pobraniową i zawsze z możliwością sprawdzenia zawartości przed zapłatą E-przesyłką pobraniową i zawsze z możliwością sprawdzenia zawartości przed zapłatą (E-przesyła to taka która nie przychodzi na adres domowy tylko na pocztę , poczta wysyła SMS-a do tej osoby że ma przesyłkę do odebrania z urzędu, powoduje że nikt z domowników nie musi wiedzieć o jej przyjściu ani o zawartości) jeśli by do ciebie przyszła przesyłka bez opcji sprawdzenia zawartości to jej nie odbieraj !!! w Holandii RU486 kosztuje 29 euro arthrotec w aptece na receptę 60zł, ja cały zestaw który możesz mieć w domu w ciągu 2 dni bez kombinowania, latania po lekarzach i proszenia się o receptę (nie chcą wypisywać ze względów moralnych)sprzedają za 350zł KOSZT RAZEM Z WYSYŁKĄ TO 350ZŁ Jeśli jesteś zainteresowana to proszę o tel lub SMS-a na nr 518 194 183 odpowiem na wszystkie pytania >

nie wiem co mam robić jestem w 6 miesiącu ciąży. dowiedziałam się dopiero miesiąc temu o tym jak przestałam mieć okres. nie jestem z ojcem dziecka bo wybrał inną, gdy poinformowałam go o ciąży stwierdził że chce od niego wyciągnąć pewno pieniądze na "niby" aborcje i że to dziecko nie jest jego. jestem 4 miesiące z innym, rozmawialiśmy na ten temat gdy się tylko dowiedziałam i tylko zapytał czy dam rade zapewnić coś temu dziecku, ale sytuacja mi na to nie pozwala. niby pracuje ale nie mam dużych dochodów 1400zł. to jest teraz marny grosz i jeszcze wynajmujemy mieszkanie, w domu matka powiedziała że nie mam wstępu z żadnym bachorem i nawet bez niego, nie mam żadnych znajomych, żadnej pomocy znikąd. nie dam sobie rady z dzieckiem, mój partner powiedział że na razie mi pomoże ale to tylko na chwile obecną, prace pewno też niedługo stracę bo widać już brzuch i szef zaczyna już coś podpytywać, bo ostatnia jego pracownica zaszła w ciąże i ją zwolnił. nie wiem co mam robić, chyba już żadne tabletki czy co nie pomogą? nie chce tego dziecka i jakoś sobie nie wyobrażam dnia kiedy trafie na porodówkę, chodzą myśli po głowie żeby zostawić dziecko w szpitalu ale już widzę twarze tych wszystkich pielęgniarek i lekarzy. doradźcie co mam zrobić bo już szaleje

Wyjedź za granicę. W UK jako samotna matka dostaniesz tyle benefitów że głowa mała i mieszkanie. Będziesz żyła sto razy lepiej niż w Polsce. I nie będziesz musiała przejmować się ani rodzicami ani pieniędzmi. Taka moja rada.

Gość Chce byc mama:(
I gdzie jest ta sprawiedliwość?! My tak bardzo czekamy na naszego Aniołka i Go nie ma:(a tutaj piszecie o takim czymś Kochana autorko nie rob tego!!!!!!:(

na to też trzeba mieć pieniądze. teraz sama będę musiała opłacać wynajem mieszkania bo chłopak wyjeżdża do i dopiero wraca w październiku, a ja mam termin na początek września. nie rozmawialiśmy na temat co będzie jak urodzę i jakoś głupio mi podjąć to rozmowę bo to nie jego dziecko.

Gość juz333
Hej dziewczyny chcialabym aby ktośka897 z tego forum poinformowała jak zamowic tabletki ze strony Women on Waves.

Gość ciekawababaaa
I CO AUTORKO URODZIŁAS DZIECKO????? CZEKAMY AN ODPOWIEDZ;)

Gość lady hounslow
Trzeba pogadać z rodzicami, dziecka się nie traktuje jako kare.dziecko które masz w brzuszku to dar. Ja urodziłam w wieku 20 lat.rodzicow miałam konserwatywnych a na dodatek nie tolerowali mojego chłopaka,teraz juz męża. Ale jak z nimi porozmawialam było całkiem inaczej. Powiedzieli ze mi pomogą choć by co się nie stało. Pomogą ci się dogadać z ojcem dziecka a jak nie to pomogą załatwić alimenty. Nie usuwaj dziecka!!!! To twoja miłość życia. Później byś patrzyła na rówieśników i myślała ze twoje dziecko było by takie samo. Kretyna zostaw,zrobisz test dna i wtedy utrzesz mu nosa. Dasz rade jak coś to pisz.

Gość barrow
rzecz jasna staraj się o alimenty. Zrobił i ma płacić! debil skończony z niego. Tak jest jak się ma mózg w spodniach. Jak nie pracuje to od państwa dostaniesz... a jak zacznie pracę to będzie musiał płacić. I plus za to, że nie chcesz go oddać i chcesz wziąć odpowiedzialność za swoje czyny'.

hm... ostatnio dowiedziałam się, o tym że koleżanka jest w ciąży. Niedawno skończyła 18 lat. Z facetem była związana dopiero od kilku miesięcy, zapewniam, że był to jej pierwszy facet. Niestety wpadli, sami przyznają, że ze swojej głupoty, Najpierw powiedzieli jej rodzicom ... mówi, że nigdy nie zapomni słów swojej matki :" No i co... Będziecie mieli teraz dzieciątko. Jakoś damy radę..." piękne słowa... najważniejsza jest w takich przypadkach pomoc najbliższych. . . nie można za to ganić ani karać. To już się stało i tego się nie odwróci.

Gość gość
nie usuwaj...ja z moim tez wpadlismy i teraz mam slicznego synka nie odalabym go za zadne skarby niedawno dowiedzialam sie ze jestem znowu w ciazy bylam zalamana ale coz urodze i te dziecko...chociasz z moim nie dogadujemy sie w ogole, wlasnie rozwazam rozstanie bo nie chce by moje dziec***atrzyly jak ciagle sie klocimy glowa do gory bedzie dobrze ludzie maja gorsze sytuacje uwierz mi!