Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość lalo..p

PIS rodziny wielodzietne -ciekawe czy cos sie ruszy

Polecane posty

Gość lalo..p

* @eska PiS chyba ma taką propozycję PENSJI DLA MATEK do czasu uzyskania pełnoletności dzieci: 1-sze dziecko 250 PLN/m-c, 2-gie 300 itd. + 50 PLN na każde następne. Z ubezpieczeniem i składką emerytalną. Państwo i reszta bez/mało-dzietnych obywateli łaski nie robi - to dzieci rodzin wielodzietnych będą pracowały na ich emerytury! Czy 1-dziecko zapracuje na emeryturę swoich 2-rodziców? Posiadanie poniżej 2-dzieci powinno być DOTKLIWIE KARANE FINANSOWO! To jest DYWERSJA Narodu, Państwa Polskiego! Taka "swojska" V-kolumna, tylko groźniejsza, dożynająca bezbronne, nienarodzone WŁASNE dzieci (np. tabletki "wczesnoporonne" - proszę sprawdzić, czy KAŻDA "nowoczesna" nie ma takiego działania zwiększającego "zabezpieczenie" już prawie do magicznych 99,9%). nadużycie link skomentuj darkside 18.03.2011 20:56:20 * @katarzyna To jest właśnie to, co trzeba wmłócić niektórym w głowę! Jedna rodzina wychowuje czworo, a inna żadnego. I kto pracuje na emerytury? Ta czwórka - muszą zarobić na emerytury nie tylko dla swoich rodziców, ale i dla tych wygodnych! I do tego pewnie rodzice maja mniejszą (niepracująca matka). Nie masz dzieci - płacisz większe podatki i cześć. To jest po prostu uczciwe, wszak dzieci kosztują, nawet jeśli skromnie, to jeść muszą! nadużycie link skomentuj eska 18.03.2011 21:00:50 * @darkside Mnie nie chodzi o to, żeby płacić na dzieci, tylko żeby opiekę nad nimi zaliczać do emerytury i rozdzielać dochody na całą rodzinę, czyli zmniejszać podatki wielodzietnym. Jeśli zaczniemy płacić na dzieci, to będą same samotne matki, to już przećwiczyli w USA. Nie zapominaj też, ze niektórzy po prostu nie mogą mieć dzieci. To nie jest proste, dlatego oczekuję od specjalistów konkretnych propozycji, a nie haseł. nadużycie link skomentuj eska 18.03.2011 21:59:49 * @eska 1. Nie płacić na dzieci = pomoc wirtualna = takież i dzieci :-) 2. Zaliczać do emerytury: CO? Wysługę lat? Co ma być odkładane na IKE matki? Uściski ręki MF? 3. Rozdzielać dochody... dziołcha, mnie nie potrzeba rozdzielać dochodu na dzieci, nawet na żonę, a zwrotu wykorzystuję gruuubo poniżej 1000 PLN z "przysługujących" chyba coś ok. 7500 PLN... Nie wiem dokładnie, bo to dla mojej rodziny abstrakcja. Tu Ziemia, co tam u Ciebie w Kosmosie (prawie całe życie mieszkałem obok - kasztan jestem ;) ? nadużycie link skomentuj darkside 18.03.2011 23:29:30 * @eska Jeszcze te: płacenie na dzieci = samotne matki... nic tak nie zwiąże tatusia z mamusią jak pewna pensja jaką ta będzie pobierała co miesiąc z budżetu za 5 ślicznych dzieci :-) dobranoc nadużycie link skomentuj darkside 18.03.2011 23:35:33 * @darkside Ad.2. Wysługa lat - składka emerytalna to tylko podatek na bieżące emerytury. Natomiast może być wyliczenie emerytury od jakiejś stawki. Ad.3. Państwo powinno dopłacać, jeśli nie masz wystarczającego dochodu. Swoja drogą, jak to robisz, że nie masz nawet 1000 zł podatku rocznie????? Bo to jest odpis od podatku, jeśli się nie mylę. nadużycie link skomentuj eska 19.03.2011 00:18:52 * @eska Jeju, podatku to mam więcej, ale jak odliczysz składki zdrowotne i emerytalne, to już nie musisz w PIT-0 wpisywać nawet drugiego dziecka... Tu Ziemia. Twarda. nadużycie link skomentuj darkside 19.03.2011 00:29:58 * @darkside - tak daleko to bym nie szła Z tym karaniem za brak dzieci. Powody małodzietności są różne.np. zdrowotne - tj. nie wszystkie wynikają z egoizmu. Ja bym w ogóle to państwo (pomoc rodzinie, oświata, ochrona przemysłu, troska o nowinki techniczne, armia, MONITORING BEZPIECZEŃSTWA i środowiska) "rozwaliła" i urzadziła od nowa;) - Poskreślać połowę ustaw;) a zwłąszcza rozproządzeń - Można losowo:) - NIe powstanie przeze to większy bajzel niż już jest;) i wiem co mówię. Może być tylko lepiej. Podatki uprościć - 10 % od dochodu i żadnych ulg, polikwidować część danin (to i paliwo potanieje a jak stanieje paliwo, to na gospodarkę się to przełoży). Samo albowiem pomaganie rodzinie/reforma oświaty/służby zdrowia/armii/wpisz co cchesz NIE uleczy sytuacji. Tu potrzeba terapii całościowej. Niestety. nadużycie link skomentuj bez kropki 19.03.2011 11:40:30 * @darkside - NIe wierzę, by były makler nagle zapomniał zawodowych umiejętności. Ja w "picie" mam dużo różnych rzeczy, ponad pensję. (To i limit do odliczania podnosi osobom takim jak Ty. nawet jak się uwzględni te skłądki społeczno-zdrowotne.) A ja nie jestem maklerem.:) nadużycie link skomentuj bez kropki 19.03.2011 11:44:46 * @bez kropki Od pensji brutto 2000 zł po odliczeniu kwoty wolnej i ubezpieczenia chorobowego faktycznie zostaje niewiele. Tylko ja się pytam, jak można utrzymać 8-osobową rodzinę za taką pensję? Gdzie jest ściema? Tu Ziemia z pensją nauczycielską, a nie żaden kosmos. nadużycie link skomentuj eska 19.03.2011 17:27:08 * @bez kropki Przy tzw. "ulgach prorodzinnych", czyli, np. zwrocie podatku z tyt. wychowania dziecka - nie jest istotne jak dużo masz "różnych rzeczy ponad pensję", ale ile odprowadziłeś ZALICZKI NA POCZET PODATKU. Tylko to możesz otrzymać jako ZWROT PODATKU. Stąd wynika fikcja tej ulgi, bo ja musiałbym wcześniej odprowadzić ok. 10.000 PLN zaliczki, aby w pełni wykorzystać możliwości jakie mamy przy 6-dzieci. Tego limitu nie umiało mi podnieś również biuro rachunkowe, które prowadziło moją księgowość (jedno z lepszych w moim mieście). Ja też nie jestem maklerem, tylko skończyłem kurs. Pozdrawiam nadużycie link skomentuj darkside 20.03.2011 20:57:46 * @eska Pensja to nie są wszystkie przychody w naszej rodzinie. Przecież przy tylu dzieciach, to mamy: zasiłki rodzinne i in. tego typu dodatki. Nie jest tak źle jak wygląda na 1-szy rzut oka :-). Pozdrawiam nadużycie link skomentuj darkside 20.03.2011 21:00:21 OSTATNIE POSTY * OFE przekręt dwudziestolecia cd. Jeśli myślisz, Czytelniku, że to tzw. "złodziejskie" prywatyzacje, NFI i inne przekręty z lat 90-tych były najgorsze, to się mylisz. Tamte pieniądze już dawno przepadły, bowiem kasta właścicieli PRL, uwłaszczona na naszym wspólnym majątku, nie potrafiła tym przyzwoicie... czytaj więcej eska24.03.201114 * Rostowski przegrał? Mamy Małysza! Od razu na wstępie powiem, że kompletnie mnie nie interesuje opinia Małysza o czymkolwiek. Natomiast niezmiernie mnie interesuje, dlaczego Rostowski przegrał debatę, mimo że jego pomysł jest o wiele bardziej sensowny od tego, co proponuje Balcerowicz. Ale tak to już jest jak ten... czytaj więcej eska23.03.201123 * Wiosna idzie... Nie było mnie kilka dni, odzwyczaiłam się, na przykład od tego, że internet chodzi jak stary rzęch, co rusz coś się zacina. A poza tym, jak zwykle. Gronkowiec jak zwykle kazała wywalić znicze i kwiaty po kolejnej, jedenastej już... czytaj więcej eska16.03.20115

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować