Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szybko hajtające

Dlaczego Polki tak szybko wychodzą za mąż ???

Polecane posty

Gość szybko hajtające

Po co wam to ? Bo nie rozumiem ? Polki + Polacy , bo z kims te sluby bierzecie :D W wieku 22-23 lat wiekszosc jest zaręczona lub po slubie , i nie mieszkam na wsi , duze miasto , wsrod znajomych i na osiedlu na ktorym mieszkam wiekszosc dziewczyn ma to za sobą i najczesciej spacerują z wózkami.

Gość Serafina_90
Ktoś musi dbać o przyrost naturalny. ;) Ja mam 21 lat i na razie jeszcze do zamążpójścia się nie szykuję. Moje koleżanki też nie. Wiele z nich nawet nie ma chłopaka.

Gość szybko hajtające
Rodzicie tak szybko a potem nic z was nie zostaję , przykro mi to mówic,ale kobieta z dzieckiem to juz nie to samo. To towar drugiej kategorii :O 9 na 10 traci na wyglądzie , ze slicznej szczuplej kobitki robi sie ''mamuska'' . Niech nikt nie mowi ,ze tak nie jest . Mam oczy i widze.

szybko hajtajace....sama nie mam dziecka, ale nie wiem jakimi mamuśkami Ty się otaczasz...bo uu mnie nie ma takich wielorybów...każda młoda czy tez starsza mamuśka to fajna babka, zadbana i piękniejsza niż przed ciążą... nie znam ani jednej typowej mamuski, której macierzyństwo odebrało coś co miała wcześniej....a sporo koleżanek z dzećmi mam :)

Gość szybko hajtające
widocznie mamy inny obraz piekna. niczego sie tu chyba nie dowiem , miłego dnia wszystkim :) 🖐️

Gość taka jedna moi
Ja mam prawie 29 lat i nie jestem po ślubie :) Co nie oznacza, że nie jestem szczęśliwa... Każdy ma w głowie jakiś model życia.... A ja nikomu nie zaglądam do łóżka ani w życie prywatne, bo to idiotyczne ....

zalezy. sa osoby ktore potrzebuja zwiazku, opieczetowanego przez urzad zeby byc szczesliwymi. w moim przypadku to byl maz. on nalegal na slub. gdyby nie to do tej pory zylabym z nim na kocia lape a mija nam juz 10 lat razem :) dla mnie wazny jest zwiazek z wlasciwym czlowiekiem - bez znaczenia czy z papierkiem czy bez. mielismy plan byc razem, wyjechac za granice, mysle ze M obawial sie ze mi woda sodowa uderzy i dlatego wolal sobie "zaklepac zone" przed wyjazdem :) nie zaluje decyzji o slubie, ale dla mnie rownie dobrze moglby nie miec miejsca. nie przywiazuje wagi do ceremonii. przysiega nie zwiekszyla mojej milosci ani nie zmienila w zaden sposob moich uczuc czy planow. ale ladowania sie w dzieci, pieluchy, kredyty w wieku 20-25 lat - tego nie zrozumiem. swiadomy wybor czy brak innych perspektyw?

Gość ginger21
Filus... dokładnie tak... ja myślę że to brak perspektyw pcha młode dziewczyny w małżeństwo. Ale to jest problem całego świata a nie wyłącznie Polek.

Gość usuusususjjj
Bo taka jest mentalnosc, rodzice ''zmuszają' do slubu , znajomi ciagle pytają , no i wieku 25 lat w polsce jestes starą panną . Wiem co mowie , bo przechodziłam przez to kilka lat temu ,a teraz jestem po rozwodzie :O

Gość ginger21
Uk to jest inna bajka... tam kobieta nawet jak zajdzie w ciążę, rząd jest jej w stanie zapewnić takie warunki że poradzi sobie sama... u nas, umarła by z głodu... także tutaj ważna jest perspektywa... Polska kobieta jej po prostu nie ma. Angielki mają też całkowicie inną mentalność co do związków... nie ten to następny, po co się żenić... to samo jest w Niemczech. Już nawet nazwę na to wymyślili LAP Lebens Abschnitt Partner... (partner "czasowy"). Każdy woli żyć w wolnym związku, bez zobowiązań i odpowiedzialności a drugiego partnera... Niemki czy Angielki to kobiety pewne siebie, które wiedzą że są w stanie zapewnić sobie byt same... w Polsce ciężko z tym u kobiet...

Gość looolllllllsls
Polki nie potrafią zyc bez faceta i obrączki na palcu :D taka prawda , niby takie niezalezne bla bla bla a jak nie mają facet to srają w gacie i placzą na forach

mnie do tej pory wszyscy przesluchuja dlaczego w wieku lat 30 jeszcze nie mam dzieci :P niemanie dzieci z wyboru jest w Polsce zjawiskiem nieakceptowalnym :P z jednej strony wspolczuje ludziom ktorzy biora slub pod presja otoczenia ale z drugiej strony - przeciez mozna powiedziec NIE. wyjechac chociazby do innego miasta, zyc po swojemu. nikt nie jest przywiazany do cycka mamy na cale zycie chyba ze sam sie niego przywiaze :P

Gość ginger21
Hmm Fil, widzisz jeśli chodzi o dzieci to już w ogóle przerąbane... społeczeństwo uważa cię za pół kobietę... Ja akurat nie wyobrażam sobie że w przyszłości nie będę miała dziecka, chce mieć dziecko za parę lat... Ale jestem też w stanie postawić się w sytuacji osoby która tych dzieci nie chce... To jej życie i to ona będzie lub nie będzie żałować...

Gość mąż dżeny ma
a dlaczego nasz rząd ma płacić na te krowy rozplodowe? nie mam zamiaru przeznaczać moich podatków na tepe cipy

Gość ginger21
Ja ma się w kraju samych tępych baranów, to najgorszym jest jeszcze rozmnażanie tego idioctwa....

Gość Ona ania ania
Mam 22 lata i stanowczo uważam że jestem za młoda na dzieci męża itp. 4 miesiące temu rozstalam się z facetem bo ciągle mówił o zareczynach i ślubie. Brrr po prostu nie wytrzymałam . Kocham go nadal ale takie tempo sprawy mi nie odpowiada. Sam skończył studia ma super pracę a mi nie dałby się realizować.

Gość Kurciaka
Mam 26 lat i jeszcze nikt z moich znajomych nie jest nawet w związku dłużej niż rok... Jeden kolega jest rok ze swoją panną to się zaręczają, ale on ma 34 lata a ona 32...

Gość KiriMiri@
Kurciaka a ci twoi znajomi nie są z leksza za starzy na zareczyny?

Gość KiriMiri@
i ja się też wypowiem ale zabawna jestes, każda powtarzam kazda kobieta po ciąży zmienia się wizualnie:)nie chodzi mi o tycie teraz, bo to swoją drogą, ale biust strasznie opada nawet jak mają rozmiar B...