Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lucyan

teściowa i wychowanie dziecka

Polecane posty

Gość Lucyan

Witam mam problem jak kazdy tutaj z teściową. Mieszkam razem z teściową, mam córeczkę która już ma rok chodzę do pracy a teściowa zajmuję się w tym czasie małą, mąż też pracuje także nie ma kto inny się nią zajmować. Nie wiem co mam zrobić z tym podam parę przykładów np. na śniadanie karmi małą serkami zamiast dać jej jakieś kanapki, czy płatki czy jajecznice? a mi mydli oczy że oczywiście je śniadanie pożywne, mi prawi uwagi :" nie dasz jej serka na snaidanie" , np. mówi do dziecka " Alicja daj tatusiowi pospać" gdzie mąż już dawno nie śpi, takich przykładów jest mnóstwo i takie adwanie rad i ona wie wszytsko najlepiej ja nic nie potrafię zrobić. a moje tłumaczenie, że nie bedzie jadła serka na sniadanie nic nie daje ona musi swoje pogadać i zlośliwie. Nie wiem jak z nią rozmawiać, ponieważ jestem oosbą wybuchową i może się zle skonczyc taka awantura bo naprawdę nie mam już cierpliwości. jakbyscie rozwiązali ten problem?

Gość ha ha ale jaja
ale masz problemy:o jakbys miala taka tesciowa jak ja to bys sie serkirm na sniadanie nie przejmowala

Gość izkaWalizka
tiaaa albo moja ktora przychodzi do malej raz na miesiac i "boi"sie ja na rece wziac

Gość izkaWalizka
skoro tak ci to przeszkadza to oddaj dziecko do żlobka. proste

Gość Zatrudnij nianię
do dziecka :-) wtedy będziesz mogła wymagać. Tak naprawdę to zaoszczędzasz kupę kasy przez to,że teściowa Ci pomaga i powinnaś to docenić. Moja teściowa (z tego samego miasta) widuje wnuka raz na miesiąc-dwa (widzi go wtedy kiedy ja jej go zawiozę albo mąż). I ani myśli go popilnować chociaż czasami na weekend. Mały ma 6 lat i teściowa nigdy mi go nie popilnowała. NIGDY.W ogóle nie szuka z nim kontaktu raz na miesiąc go widzi i nigdy nie zatęskni. Teściowa nie pracuje (finansowo niezależna),tylko ploteczki,koleżanki,kawusie i zakupy.Bardzo ją lubię ale jednocześnie zazdroszczę takim dziewczynom jak Ty pomocy teściowych.

Gość izkaWalizka
aaa i serek jest napewno zdrowszy niz biały chleb. i zawiera mnostwo potrzebnych bakterii

Gość taaaaaaamama
ja tez ci zazdrozcze..moji nam syna nie biora..caly czas z nami..wiec nie jecz..docen....

Gość Lucyan
a dzięki czyli serek na śniadanie jest ok? nie wydaje mi się. akurat u nas w mieście trzeba się zapisać do żłobka jak już się jest w ciąży bo pozniej nie ma szans, żeby dziecko się dostało. a zresztą...

Gość izkaWalizka
wiec trzeba bylo sie zapisac bo ja swoja zapisalam bo nie bylo mi w glowie obciazac kogos. I tak serek jest dobry, a szczegolnie cos w stylu Danonka

Gość ciesz sie
ze Ci pomaga. Moja tesciowa, swoja wnuczke widziala na chrzcinach i komuni , a tak ma ja w dupie chociaz mieszka na tej samej ulicy

Gość taaaaaaamama
a czemu serek nie ok na sniadanie..na bank lepszy niz biala kanapka z napompowana chemia szynka....szkoda dziecka jesli ma uczestniczyc w twoich przepychankach...szukasz dziry w cvalym:/

Gość loginlogin
a co złego w serku bo nie rozumiem? ale przeciez ty sama mozesz dac dziecku sniadanie.

Gość Zatrudnij nianię
Ja też uważam,że serek jest lepszy niż kanapka z białego pieczywa (biały chleb zapycha jelita) z szynką nafaszerowaną rakotwórczymi azotynami. Kupuj dobre rzeczy dla małej (wartościowe serki,jogurty,płatki) i niech teściowa jej to daje. Będziesz widziała po tym czego ubyło co mała zjadła. :-) Poza tym popołudniu lub na weekend kiedy Ty jesteś z dzieckiem to nie dawaj dziecku już tych serków,tego co teściowa zawsze daje tylko uzupełniaj dietę w to czego teściowa nie daje.

hm... no może nie zjada rewelacyjnego śniadania ale chyba już lepsze takie niż biały chleb z nutella :O po za tym masz opiekę do dziecka za darmo nie musisz się martwic czy zje czy bezpieczne zapisz do żłobka lub zatrudnij nianie to pogadamy o problemach

Gość to już trzeba mieć tupet
Dziewczyno, mieszkasz u teściowej, wykorzystujesz ją jako bezpłatną nianię i jeszcze narzekasz, praktycznie bez powodu? Bo co to za powód, że daje małej serki ? Już tu kilka osób pisało, że to dobrze bo są zdrowsze niż białe pieczywo. Ty nie masz problemu z teściową. To ona ma problem z niewdzięczną roszczeniowo nastawioną synową.

Gość szalonaaaa
nie ma to jak bieda zrobi sobie dziecko i uważa, ze wszystkie rozumy zjadła, zatrudnij swoja mamuske,