Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aragaN231

PATOLOGICZNE DZIECIŃSTWO

Polecane posty

Gość aragaN231

Ludzie z dysfunkcyjnych, patologicznych rodzin- czy wyszliscie na prosta w doroslym zyciu?

Gość ojjjjjjjj8
jak na razie nie bardzo, ale to nie tylko mój problem :p

Gość mój mąż wyszedł
ale ciągnie się to za nim i boli.

Gość aragaN231
moze opowiecie swoje historie? Albo historie waszych bliskich?

Gość Jestem z biednej
ale nie patologi, owszem czasem ojciec wypil, ale nie bylo awantur. ja borykam sie agorafobia, w dzicinstwie bylam niesmaiala.

Gość ola patologia sp
ja jestem dzieckiem. z patologi, matka pijaczka ojciec umarł jak małam 5l.. oj ciagnie sie... wszystk ciezko mi idzie i nic sie nie udaje..

Gość mój mąż wyszedł
znam te historie na wylot :( smutne miał życie picie ojca, bicie, wyzwiska, wypędzanie z domu, chodzenie w podartych ubraniach, głód, matka za jedną pensję nie dawała rady, bo ten pijak jeszcze zabierał.. tak mi go żal, a nie umiem pomóc. to potrafi chyba tylko terapeuta, to było toksyczne życie matka powinna rozejśc się z ojcem wiele lat temu, dla dobra dzieci

Gość ola patologia sp
sprawy , ktore sa normalne dla innych mi sprawiaja problem,niema pracy stałej bo jestem w pracy sestresowana i to widac robie głupoty sjjupic sie nie moge itp..nerwy poty mysli chore....leki, głosy, schizy pesymizm..lek seksualny i lek przed bliskoscia.... nie umiiem uczyc okazywac itp..nic ni ceszy nie bawi,w nic nie wierze . widze siebie na smietniku, samotna, bez dzieci, meza..domu.......zyje z dni na dzien.. czekajac na smierc mam 31l...i niemam nic dosłownie i przensni... marne grosz oddaje na mieszkanie, głoduje, płacze i pije...a miało byc inaczej..

Gość ola patologia sp
czasem juz mi sie wydawało, ze szczescie jest blisko, ze mzeteraz , cos sie zmieni, fa łszywy alarm, my nie mozemy byc sczesliwi nigdy..zawsze znajdzie sie cos.. co zepsuje wszystko.czego nie tkne rozwala sie w rekach... najmniejsza rzecz..

Gość nie polecam jjej
Można powiedzieć, że miałam traumatyczne dzieciństwo. Jednak mimo to żyję normalnie i nie mam przez to problemów w teraźniejszości. Nie dajcie się zwieść. W rzeczywistości wcale nie jesteśmy niewolnikami swojej przeszłości. Nie bierzcie wszystkiego czym poczęstują nas media.

Gość aragaN231
No tak...czy mozna jednak zyc normalnie, kochac i byc kochanym? Byc w dobrym malzenstwie, miec przyjaciol? Zrobic kariere i zyc dobrze?

Gość aragaN231
nie polecam jej- to nie kwestia mediow to kwestia ksztaltowania w dziecinstwie

Gość nie polecam jjej
Na świecie istnieje przekonanie, że żyjemy w klatce własnej przeszłości, że nawet najdrobniejsza rysa potrafi zaważyć nad naszym całym życiem. To wszystko jest rozdmuchane przez media a ludzie w to gorąco wierzą i zamiast żyć normalnie to się pogrążają we własnym nieszczęściu i wszystkie niepowodzenia przypisują przeszłości. W pewien sposób usprawiedliwiają się tak.

Gość vcsx
czas wziac odpowiedzialnosc we wlasne rece, co bylo co nie jest...., kazdy mial na swpoj sosob przesrane. jeden bardziej drugi mniej , ale oczywiscie najlatwiej jest rzucic cala wine za swoje zycie na innych. gardze takimi miernotami