Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MagdalenaJot

Czy alergia może pojawić się np. w 17 roku życia?

Polecane posty

Gość MagdalenaJot

Mam 17 lat i zauważyłam objawy podobne do alergii. Nie wiem tylko czy to możliwe? Czy z alergią sie już rodzi, czy można ją że tak powiem "nabyć" dopiero w jakimś późniejszym wieku?

Gość zagubiona.pl
Kochana, ja mam 27 lat i alergia ujawniła mi się w zeszłe wakacje. Dostałam strasznego uczulenia na słońce w czasie wakacji w ciepłych krajach. Okazało się że alergia jest w naszym organiźmie jak gaz w butelce...wystarczy jeden mocny czynnik aby ją uaktywnić. Idź do lekarza na testy i wszystko będzie jasne :) Pozdrawiam

Gość cięzko to mu słownik wziąć
nie wszystko bedzie jasne bo MOZNA MIEC ALERGIĘ i testy skórne ujemne...

Gość nesvitka
Ja tak mialam ! Mam ucuzlenei na migdaly, choc testy wykazaly ze nie jestem na nic uczulona ! Po zjedzeniu 4 migdalow w czekoladzie mecyzlam sie 2 tygodnei z pieczeniem i swedzeniem i opuchlizna calego ciala !

Gość Migea
Niestety alergia może pojawić sie w kazdym wieku i na wszystko, nawet jeśli jedliśmy to dawniej w duzych ilościach i nic nam nie było. O produktach alergizujacych i przyczynaj powstawania alerii oraz postepowaniu w czasie leczenia poczytaj na: http://www.latopic.pl/resources/poradnik/Latopic-poradnik-dla-rodzicow-dzieci-z-alergia-pokarmowa-i-atopowym-zapaleniem-skory-0216.pdf