Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość biaanka

leżakowanie w przedszkolu 5 latka

Polecane posty

Gość biaanka

Witam! Jestem mamą blizniaków w wieku 5 lat,chłopcy chodzą do nowego przedszkola (zmienilismy ze wzgledu na przeprowadzkę)w poprzednim przedszkolu nie było lezakowania i było dobrze a chłopcy i tak od dawna nie spali w południe.Moim problemem jest to ze w tym nowym przedszkolu jest lezakowanie ,chłopcy śpią ok 2 godzin a pozniej mam taki sajgon w domu ze padam z sił , idą spać o 23 do tego ganiają ,krzyczą nie ma sposobu zeby usneli a rano nie chcą wstawać i znów krzyki płacze...:( Jeju wszystko przekreciło sie do góry nogami nie mam juz sił, a przy dwójce jest naprawde cięzko. Mam prawo do tego żeby moje dzieci jednak nie leżakowały??czy mogę się domagać żeby Panie nie kładły chłopców spać w południe? czy ktoś miał może podobny problem? bardzo prosze o pomoc z góry dziekuję

Gość stehi
Jakie to jest przedszkole? Prywatne czy publiczne? Poproś o statut przedszkola, tam powinno być napisane o leżakowaniu. Swoja drogą 5latki, to troche za duze dzieci jak na lezakowanie. Poobiedni odpoczynek przy muzyce relaksacyjnej owszem, ale lezakowanie nie. Pogadaj z dyrektorka, moze cos zaradzi.

Gość pSZeCZkolanka
Dokładnie! Dziwny to zwyczaj... Ja pracowałam w trzech placówkach (państwowych) i nigdzie nie było leżakowania dla 5-latków! 3-4 - latki - owszem, ale 5-latki to max 15 minut "relaksu" - słuchanie muzyki relaksacyjnej, bajek - czytanych lub opowiadanych, do tego wielkie poduchy lub materace - chodzi o takie chwilowe wyciszenie, odpoczynek dla ukłądu nerwowego. Ale z leżakowaniem nie spotkałam się i szczerze mówiąc...współczuję, bo podejrzewam, co przeżywasz wieczorem... U mnie czasami było też tak, że nie wszystkie dzieci spały, niektóre tylko leżały na leżakach i oglądały książeczki np. Ale nie zasypiały. Może tak by się dało?

U nas 5-latki nie spaly ale lezaly na lezaczkach, poniewaz nie bylo tyle personelu by moc oddzielnie sie nimi zając.

Gość biaankaa
Przedszkole jest publiczne. Juz prosiłam Panią zeby jednak nie spali ale ona powiedziała mi tak że ''...Układ nerwowy odpoczywa i dobrze im to zrobi...'' dodam że jeden z chłopców jest bardzo aktywny :) Moja rozmowa nie pomogła a wyjaśniłam wszystko . Porozmawiam jeszcze raz moze teraz poskutkuje