Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mmmaaaa.agia

czy w 20 tyg lekarz określi płeć w 4D?

Polecane posty

Gość mmmaaaa.agia

Moja lekarka najwcześniej powiedziała, że określi płeć dopiero około 25 tygodnia. Teraz jestem w 18 tyg ciąży. Planuję wybrać się na USG 4D za 2 tyg. Chcielibyśmy sprawdzić jak się maluszek rozwija i przy okazji poznać płeć dziecka. Czy nawet jak dziecko się odwróci to będzie coś wiadać w 4D?

Gość yyyhmyyy
w 3D i 4D absolutnie BARDZO WYRAZNIE w 20tc. widać płeć dziecka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nawet dużo, dużo wcześniej. Skąd się ta Twoja lekarka urwała??? :-O

Gość mmmaaaa.agia
ona ma takie zwykłe USG, poza tym jest zdania, że im rzadziej USG jest robione tym lepiej. Na razie zrobiła mi 1 usg na początku ciąży. Wizyta z usg 100 zł, wizyta bez usg też 100 zł :-)

Gość janoszkowasllkaa
a wiecie co?Moim zdanie takie USG jest dobre tylko na wykrycie wady dziecka,rozwoju itp a płeć zawsze jest omylna! Mój przykład- zaplaciłam tyle pieniedzy,doweidzialam sie ze moje dzieck ojest zdrowe-jest ok, i ma to być dziewczynka! urodziłam chłopca.Nie zalamalam sie jak to jest w u niektorych kobiet,wiedzialam ze poki nie urodze i nie zobacze nie uwierze! Kuzynka mojego meża miała na odwrót-ze wzgledu na swoj wiek 33 lata miala 4d i mial to być chłopiec-urodzila sie dziewczynka,takze nie wierzcie poki nie urodzicie!

Gość janoszkowasllkaa
a moze zależy dużo od lekarza ktory wykonuje takie USG!!

Gość mmmaaaa.agia
wiem o tym, takie usg kosztuje ponad 200 zł strasznie mnie ciekawi czy będzie córka czy syn, ale i tak najważniejsze jest, aby było zdrowe

Gość yyyhmyyy
Hmm, nie za bardzo rozumiem, u mnie w 20tc na 4D tak wyraźnie było widać siusiaka i jąderka, że żaden lekarz nie był mi potrzebny aby określić płeć!!! Żadnej pomyłki być tu nie mogło!

Mój lekarz też był zdania ze m rzadziej tym lepiej,ale mówił również ze najlepiej 4D zrobić pod koniec ciąży bo wtedy dziecko nabiera konkretnych rys,a tak to szkoda pieniędzy. Mi określił płeć w 20 tc w 2D

Gość yyyhmyyy
Na 3D/4D na 100% mozna okrelic plec, jesli oczywiscie dziecko pokaze co ma miedzy nozkami. Kiedy pokaze, to nie wierze w pomylke, wg MNIE a lekarzem nie jestem, wida mega wyraznie siusiaka i jadra i tego nie da sie z niczym pomylic!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość yyyhmyyy
chodzilo mi powyzej oczywiscie o 20tc a nawet 18

Gość mmmaaaa.agia
sama nie wiem co robić, może pojadę po świętach będzie większe

Gość mammmaaa
mi dobry lekarz na zwykłym doplerowskim usg w 11 tyg, powiedział, że będzie dziewczynka. mimo, że ma też usg 3d i 4d, to powiedział, że dobrze je dopiero robić po 30 tc, wcześniej szkoda kasy