Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmęczona mumuna

Na czym polega badanie na krzywa cukrzycową?

Polecane posty

Gość zmęczona mumuna

Kupuje sie w aptece glukoze i co?:) pije się ją w domu i pozniej idzie do labolatorium czy pije sie w labolatorium czy jak? dostalam skierowanie na to badanie, ale moj lekarz nie za bardzo mi to wytlumaczyl:)

Gość goodle nir gryzie-naprawdę
;)

Gość google nir gryzie-naprawdę
;) ;)

Gość cerrutin
kupujesz 50 albo 70g , pijesz to wymieszane z wodą w laboratorium, nie zapomnij zabrać sobie połowy cytrynki i wcisnąć do kubeczka. w zależnosci czy masz 50 czy 70 czekasz godzinę albo dwie.

Gość zmęczona mumuna
ale to czekasz w tym labolatorium?

Gość cerrutin
nie, na kawie w barze. no oczywiście, że tak ! pijesz to na czczo i za bardzo się ruszać nie można, ani pić ani jeśc.

Gość różafruża29
krzywa CUKROWA jak juz:O

Kupujesz w aptece glukozę, taką jaką Ci lekarz zaleci, idziesz do laboratorium i mówisz, że masz do zrobienia krzywą cukrową. Pobierają Ci najpierw krew na czczo, potem biorą od ciebie tą glukozę i Ci ją przynoszą rozrobioną, możesz sobie cytrynę wcisnąć, bo to bardzo słodkie jest. Pijesz, czekasz godzinę, nie możesz nigdzie chodzić bo ruch może zaburzyć wynik badania, idziesz na drugie pobranie, czekasz kolejną godzinę i na 3 pobranie idziesz. I to tyle. Ja sobie książkę wzięłam i czytałam, żeby z nudów nie paść:)

po obciążeniu nie zawsze pobierają krew 2 razy. Po 50 g glukozy pobierają po godzinie, a po 75 g z reguły tylko po 2 godzinach.

Gość zmęczona mamuna
ok dzięki wam serdecznie już wiem co i jak:)

Gość cerrutin
przecież to samo napisałam:o

Gość cerrutin
nieprawda mi po 70 pobierali, na czczo, po godzinie i po dwóch. jak nie wiesz to nie pisz.

Gość oszkurwaaa
cerrutin, ty głupia pizdo, toteż koleżanka ci napisała, że NIE ZAWSZE pobierają 2 razy, czasem wystarczy raz :O ale taka tępa cipa jak ty będzie się wykłócać, że to NIEPRAWDA :O

Gość cerrutin
zamknij ryja tępa dziwko bez szkoły. nie umiesz czytać głupia pindo. więc morda w kubeł szmato.

Gość cerrutin
po 75 z reguły tylko po 2 godzinach. i co dalej pizdo jestes taką pewna siebie? :classic_cool: do szkoły pustaku jeden.

Gość różafruża29
cerrutin:O litosci patologio:O zawsze jak ktos inny ma racje to musisz bluzgac? bo argumenty ci sie polgłówku skonczyły? zalosna jestes, serio:O

Gość oszkurwaaa
no właśnie ty nie umiesz, tłusta locho :D idź pobiegać, to ci ulży :D

Gość cerrutin
sram ryjem

Gość oszkurwaaa
hahaha, sama sobie zaprzeczyła :D najebana jesteś już o tej porze? :D

ja miałam robiona krzywa cukrową 2 tygodnie temu. Lekarz kazał zrobić po obciążeniu 50 g glukozy. Kupiła glukozę w aptece (ok 2 zł) Poszłam do laboratorium , pobrali krem (na czczo) wypiłam rozrobioną przez pielęgniarkę glukozę , wyszłam na korytarz wcisnęłam cytrynę wypiłam w 2 minuty, godzinka siedzenia i modlenia sie by nie zwymiotować. Równo po godzinie drugie pobranie. Po wypiciu glukozy mogłam w trakcie tej godziny pic wodę. Tak to wyglądało u mnie. Polecam zabrać ze sobą własny kubek i cytrynę :)

Gość bogusia de
cerrutin ma rację po 75 pobierają 3 razy. na czczo, po godzinie i po dwóch. nie wiem o co wam chodzi.

Gość bogusia de
ona tam cytowała jak nie zauważyłyście tylko brak " " ehhhhhh to kafe. brak słów.

Gość KaŚka88
a mnie po 75 pobrali 2 razy, przed wypiciem glukozy i po 2 godzinach od jej wypicia... nie wpadło wam do głów, że to może od czegoś zależeć? Jezuuuuuuuuu, co za matoły

Gość cerrutin
dzięki bogusia, rzeczywiście zapomniałam wpisać " " ale jak widać, nie wszystkie są takie mądre. także autorko, przeważnie pobierają 3 razy. na czczo po godzinie i po dwóch. wszystko jest do przejścia.weź cytrynkę i smacznego;)

Gość to naucz się pisać

Gość różafruża29
ojeje:O jak milo teraz:O teraz to cytrynke i smacznego wczesniej pizdo, pustaku,szmato:O

Gość cerrutin
do autorki takich tekstów nie waliłam, tylko do reszty bez mózgów :D :classic_cool:🖐️

Gość rodak
mniej hamstwa a więcej kultury by się przydało i ...tolerancji, ludzie do czego to zdąża, czy chamstwo i tępota naprawdę musi się już panoszyć nawet w internecie....przepraszam to takie krótkie słowo a jak wiele znaczy. Szanujmy się POLACY I POLKI!