Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

NietuzinkowaO

Strasznie mnie boli ząb! Posluchajcie co zrobila mi dentystka! :O

Polecane posty

jw.:( Od ok grudnia mam bardzo powazny problem z zebem. Chodze regularnie do dentysty, nie boje sie itd. mam 18 lat. mam krzywy zgryz, zeby wyrastaja dodatkowe i w dodatku w niewlasciwym miejscu. W grudniu wlasnie tak bardzo mnie bolal, ze przy rodzicach zendlalam prawie z bólu. Czlowiekowi robi sie bardzo duszno, wszystko boli, cale skronie, kosci policzkowe. Po tym, postanowilam isc do dentysty zbadac zeba. Dentystka ktora leczy moja matke pododno jej zdaniem jest b. dobra. No to poszlam do niej. nie dala mi odrazu znieczulenia, w ogole mi go nie dala. Wiercila bardzo mocno, a ja sie wtedy przerazilam.Ba, strach mnie obleciał jak nigdy kiedy tylko usiadlam na fotel, zab mnie boli nawet gdy otworzylam buzie i wlecialo troszke zimnego powiewu, lub czegos sie napilam, to zab jakby trzonowy, tyle ze niezupelnie jest z tylu. i to jest moje pierwsze powazne zlęknięcie przed dentysta. od tamtego momentu boje sie ich. na fotelu prawie plakalam, odsuwalam jej reke z wiertlem, a ona nie dala za wygrana i ciagnela mi do zeba..baardzo mnie bolalo:(, myslalam ze zendleje. Dentysci zawsze mowia ze chca cos tylko sprawdzic i ze nie bedzie bolec. teraz wiem, ze klamią. :( taka prawda:O

Gość ja tylko
nie "zeNdlałam", tylko "zeMdlałam".

No i co? wywiercila mi tam taka dziuee, tzn powiekszyla ją, bo ząb bardzo dziwnie urósł - prawie na drugim, i byla w nim luka tak czy inaczej.wlepila jakąs maź, i kazala sie zdlosic za dwa tyg. ale nie poszlam, bo tak bardzo sie balam.pozniej mnie juz nie bolalo. Wlasnie, do srody. do tej!:( jadlam cukierka, o zebie jdnak nie zapomnialam, musialam go pogryżć, to bylo silniejsze ode mnie:( no i wlecialo prosto w ta dziurke, no i bylo po mazi, Ona wtedy mi zakleila tą mazią ta dziuerke. no i wszystko sie spieprzylo.. a bylo tak dobrze, nic mnie juz nie bolalo.:( od srody wlasnie, wszystk osie zaczelo. wczoraj nawet dostalam goraczki. Jakie mam wziac tabletki, by pomogly przy tak silnym bolu, ale zeby nie uzaleznily? bo np pyralginum - mama mowi ,ze to dosc silny lek przeciwbolowy, i biore go, tzn wczoraj po ol tabl. dzis tlyko apap, jedna tabl po pol, w odstepie czasu jednej godz. A czuje go caly czas, raz silniej, raz mniej, wtedy kiedy mnie bardzo boli musze leciec do lazienki by myc zeba pastą..ale nie moge za pozno, bo by nic to nie dalo..:( Pomozcie. prosze..:(

Gość asdadasdasdasdasd
dziwnie piszesz, gubisz sie w zeznaniach skoro chodzisz regularnie to skad "Po tym, postanowilam isc do dentysty zbadac zeba. Dentystka ktora leczy moja matke pododno jej zdaniem jest b. dobra. No to poszlam do niej" to czemu nie poszłas do swojego? a nawet jesli chodzilas wczesniej do tej to wiedzialas czy dobrze leczy czy nie, mysle ze nie chodzisz regularnie

Gość asdadasdasdasdasd
to i tak dziwne ze apap Ci pomaga

Gość cedynia
nic z tego nie zrozumiałam :) ząb ci krzywo rośnie a dentysktka wierciła w nim dziurę ? po co ? coś mam wrażenie ,ze włąsnie nigdy u dentysty nie byłas:)

Gość cedynia
i co tu jest do radzenie ? nawet jakbym bła stomatologiem to zza monitora ci nie pomogę :) do dentysty idż :)

tzn, wiem jak to moze wygladac, ale wczesniej chodzilam do studentow do w ogole innego miasta , do bytomia, a jak byly nagle wypadki to chodzilam wlasnie do niej. ona leczy moja matke juz dobre kilka lat i soebie chwalila, ja u niej bylam kilka razy, ale gdy bylam mlodsza. i teraz nie pamietam co to bylo dokladnie. skoro sie nie zrazilam to widocznie bylo ok. nawet matka sie podniosla gdy uslyszala ze juz tam nie moge wytrzymac:(

Gość umpa lumpa
idz do innego dentysty, a najlepiej na ostry dyzur stomatologiczny, niech ci w koncu zrobia z tym porzadek. Im dluzej czekasz, tym gorzej bedzie.

Gość asdadasdasdasdasd
wybierz innego dentyste a uwierz dobrze Ci radze, powiedz teraz ze chcesz znieczulenie i bedzie dobrze, lepiej sie przemeczyc chwile niz zeby bolało cały czas a wierz mi ten ból nie minie sam :(

ale wlasnie chodze! co pół roku jestem, mieli go usunąc, tylko jak zwykle sa jakies problemy ze nie teraz, ze pozniej:O

Gość PCklatka
nietuzinkowa0 całowala sie tylko raz z chłopakiem hahahahahahahahaha

wlasnie, do zastrzykow to ja jestem przekonana:) ciesze sie, ze sie ich jakos szczegolnie nie boje czy cos. lepiej przemeczyc ta sekunde, czy dwie, a pozniej siedziec na fotelu jak krolowa. ale w tym problem ze ta dentystka nie chce dwac znieczulen, ona jest z tego znana! bo jak twierdzi, na fotelu to nic nie czuje, czy dobrze czy zle, a jak znieczulenie minie, to okaze sie dopiero w domu, ze cos moze byc nie tak' i dlatego nie chce dawac. daje tylko przy wyrywaniu, tlyko wtedy.:( a jak powiedzialam matce ze juz do niej nie pojde, i chce do innej, to powiedziala mi, ze nie leczy sie jednego zeba u 2 dent. tlyko jak sie zaczyna u jednej to sie u niej konczy,

Gość asdadasdasdasdasd
no i co ze calowala sie tylko raz? przynajmniej nie jest puszczalska jak ty..

Gość asdadasdasdasdasd
ja raz robilam zeba u dwóch dentystek:) niestety ja nie biore znieczulen bo wlasnie boje sie zastrzykow :P

skoro nie sa az tak potrzebne, to nie trzeba, ale uwierz w to co mowie:) warto wziac. a Twoim zdaniem, jakie mam brac tabl? bo naprawde dzis juz to jest ogolenie druga, cala apap, i narazie pol pyralginum, (przed chwila):O:(

Gość asdadasdasdasdasd
raz w zyciu bolał mnie ząb, mi pomagały najlepiej na recepte ale na poczatku jak nie mialam recepty brałam nurofen extra ten podwojnie powlekany czy jakoś tak

Gość dfvgsbdfbdfb
jezu... ludzie jak to są wasze bolączki i problemy.. to pozazdrościć :O

Gość PCklatka
puszczalska? znasz kurwa tego słowa znaczenie? nie wydaje mi sie. idz ogól pięty maszynka do miesa koczkodanku