Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zielone jab-uszko

same koorwa klopoty, jeden za drugim !!!

Polecane posty

Gość zielone jab-uszko

rozwiodlam sie z miloscia mojego zycia, zostalam sama z dzieckiem, tułam sie raz tu raz tam, corka niedlugo pojdzie do szkoly, a ja nawet nie wiem gdzie bedziemy mieszkac, wczesniej chwile pomieszkalam u mamy, potem wynajelam dom, ale tu zaraz konczy sie umowa, trzeba sie znow przeprowadzac, mieszkanie ciezko wynajac, bo kazdy patrzy z byka na samotną matke z dzieckiem, kazdy sie boi ze nie bede miala z czego placic. Prace mam, ale brakuje mi na wszystko, oplace rachunki i odstepne i ledwo co zostaje na zycie, nie mowiac juz o tym, ze dziecku trzeba kupic nowe buty, ubrania, zaplacic w przedszkolu to za angielski, to za jakis teatrzyk...przerasta mnie to wszystko, chyba mnie szak trafi:(:(

Gość Plaskaczopełzacz
Ile latek ? I z jakiego powodu rozwód?

Gość zielone jab-uszko
25, a rozstalismy sie bo on wiecznie za granicą, nie chcial wracac bo tam mu bylo lepiej, w koncu uznalam ze to nie ma sensu, on bardzo chcial tego rozwodu, wiec na sile go nie zatrzymywalam

Gość zielone jab-uszko
do tego nie mam żadnej rodziny, jedynie mamę, na ktorą nie bardz mogę liczyc, wiem że sie żalę i pewnie nikogo to tu nie obchodzi, ale taka jestem zła czasami na tą calą sytułację ze mam ochotę krzyczeć ze zlości...eh:(

Gość gwoli wyjasnienia...
to nawet na dziecko nie placi?

Gość Plaskaczopełzacz
Wybrałąś sobie nieodpowiedzialnego faceta... To young... Trzeba było w narzeczeństwie zwrócić na to uwagę - na jego odpowiedzialność - "zachwyt" i "miłość życia" czasem nie wystarczy

Gość mapecik
No to masz problem nie maly..:/ hmm..nie masz sie co zalamywac,masz mame i ona ci pomoze napewno jak nie bedziesz miala sie gdzie podziac..masz jej oparcie a to najwazniejsze bo nie jestes z tym sama tylko masz w kims oparcie. dobrze ze masz prace:) postaraj sie o alimenty na dziecko,skoro to ty wychowujesz dziecko to masz prawo o nie sie starac,a jesli masz juz je to wyslij pismo o podwyzszenie alimentow. i nie zalamuj sie:) staraj sie o nim zapomniec,bywaj w towarzystwie,ale nie zapominaj o dziecku,musisz znalesc nowa milosc by dziecko wychowywalo sie w pelnej rodzinie,a najwazniejsze w szczesliwej. jak bedziesz sie zalamywac to nic na tym nie wskurasz,dziecko to widzi i tez ma taka sytuacjia na nie wplyw. nie poddawaj sie w poszukiwaniu mieszkania.a jak nie to zglos sie do opieki spolecznej o jakies mieszkanie,moze ci pomoga,a to nie jest wstyd prosic o pomoc w takich urzedach.. w karzdym badz razie zycze powodzenia;))

Plaskaczopełzacz - nienawidze takich wypowiedzi! Wybralas nie odpowiedniego faceta... zastanow sie troche. Nie zawsze jest tak na poczatku , jak i na koncu. Wypowiedz typu: Zrobilas se dziecko , to sie teraz martw. Trzeba bylo sie zastanowic... itd. "jakbym wiedziala, ze sie przewroce, to bym usiadla" (czy cos w tym stylu. I tak jest wlasnie w zyciu. Nie da sie wielu rzeczy przewidziec. Niedojrzale wypowiedzi malolatow, ktorzy gowno o zyciu wiedza.

Gość zielone jab-uszko
Alimenty placi, ale w porownaniu do potrzeb rosnącego dziecka, to na niewiele wystarcza, chyba faktycznie zloze pozew o podwyzszenie. Co do mojego zwiazku z bylym, to mialam wtedy 18 lat, i bylam zakochana po uszy, on byl starszy o 7 lat i strasznie chcial sie ustatkowac, trąbil mi i wszystkim do okolo jaka to jestem wspaniala i ze juz na zawsze chce byc ze mną, ja bylam strasznie zakochana, w domu rodzinnym nie mialam za wesolo, wiec chcialam sie jak najszybciej wyprowadzic, wydawalo mi sie wtedy ze jak wyjde za niego i bedziemy mieli dziecko to bede w pelni szczescia...kto to wiedzial ze tak sie wszystko inaczej potoczy, bylam mloda i naiwna... no coż, za bledy mlodosci sie placi A co do pomocy ze strony mamy, to nie takie proste, nie kazdy ma mamę ktora jest zawsze gotowa pomagac swoim dzieciom:(

Gość Plaskaczopełzacz
Dori30 - nie pierdol Wiem co pisże i wiesz dobrze ze mam rację. Kogo chcesz oszukać chyba siebie. Nie napisałem że niedopowiedniego faceta sobie wybrała tylko NIE DOJRZAŁEGO - nie pisąłem nic o autorce tematu. No bo jak faceta nazwiesz? I mi nie pierdol morałó, bo w październiku sam mam się chajtać i wienm jedno - miałem czas, podjołem decyzję i zamierzam się jej trzymać. Bo dla mnie to jest właśnie dojrzałośc podjęcie odpowiedniej decyzji i się jej trzymanie. zaraz pewnie mi wysrasz co bym zrobił jakby moja przyszła żona się ze mną rozwiodła - cóż jej sprawa, starałbym się aby było dobrze i tak aby nie mieć nic sobie do zarzucenia. Czytaj uwaznie zanim kogoś zaczniesz od małolatów przedrzeźniać

Gość zielone jab-uszko
mapecik, dzieki za mile slowo...wiesz, ja sie nie zalamuję, nie mogę, musze jakos to przetrwac, wiem ze mam dla kogo zyc...tylko mnie dobija czasami to ze jestem z tym wszystkim sama, staram się a ludzie i tak patrzą na mnie z byka, bo w tym kraju samotna matka to zawsze ma pod górkę:(

Gość Plaskaczopełzacz
I dori30 chuj mnie obchodzi jak jest na początku dla mnie liczy się tylko to co jest na końcu - i zawsze tylko o końcu myślę.

Gość Płaskopełzacz to
proponuję jeszcze by ortografia i gramatyka zaczęła cię obchodzić. Co do kultury wypowiedzi nawet się nie odniosę, szkoda czasu.

Gość zielone jab-uszko
Płaskopełzacz, a Ty piszesz ze staralbys sie i robil bys tak zeby nie miec sobie nic do zarzucenia tak?... Na innym wątku czytam wypowiedz dziewczyny ktora narzeka że facet ją olewa i ze ryczec jej się chce, a Ty jej na to odpisujesz, ze Twoja narzeczona mowi o Tobie to samo. To troche sprzeczne, nie sądzisz?

Gość mapecik
Dobrze cie rozumiem..zycie nie jest latwe..bylam w podobnej sytuacji to wiem ze jest ci ciezko. ja jestem mezatka od 4 lat a mam 22 lata..majac 17 lat wyszlam za maz,glownie ze wzgledu na ciaze..mialam problemy z mezem,on nie chcial spedzac czasu ze mna a ja z nim,byl czas ze nie rozmawialismy,chcialam go zostawic i wrocic do rodzicow,ale mam 5 rodzenstwa i mnie nie chcieli przyjac,bylam i jestem bez pracy,ciagle klutnie,zaczelam szukac pracy lecz u nas w malym miescia o nia licho i nie wypalilo,szukalam mieszkania bo nie chcialam mieszkac z mezem,a nie mialam sie gdzie podziac.a wiec brak pracy,mieszkania,kasy i pomocy ze strony rodziny,zaczelam sie zastanawiac nad opieka s. i rozwodem by sie uwolnic od meza ktory o mnie nie dbal i mnial gdzies moje zdanie..po jakims czasie zaczelismy rozmawiac i wkoncu wszystko jest ok chodz na poczatku malzenstwa byla zdrada i przemoc. gdy naprawde chcialam go zostawic cos w nim peklo i zmienil sie radykalnie i dlatego jest juz wporzadku,a teraz staramy se o 2 dziecko...

Gość Plaskaczopełzacz
słuchaj - głupi temat głupie wypowiedzi:P Prawda że czasem gram a ona narzeka i prawda ze powiedziałem jej ze ma sobie znaleźć hobby - ale wiecsz co robię jeszcze w takiej sytuacji, jak narzeczona nie daje za wygraną ? Przerywam gre i spędzam czas z nią , choćby to miało by byc nudne leżenie ze sobą :P

Gość Plaskaczopełzacz
Prawda jest taka że chcę narzeczoną za zone i będę robił aby nia została;) każdy z resztą ma swoje przyzwyczajenia i czasem drugiej stronie trudno je zakceptować, czasem sa o to sprzeczki, czasem i zachwyt nad drugą osobą przemija - ale pewne rzeczy raz podjęte nie powinny się zmieniac . Pisze jak idealista bo w coś jeszcze wierzę na tym pieprrzonym świecie, czas pokarze czy dotrzymam wierności ideałom i czy wyjdzie mi tak jakbym chciał aby wyszło. Jedno wiem robic tak aby nie miec nic sobie do zarzucenia

Gość mapecik
wtedy tez bylam w trudnej sytuacji dlatego cie rozumiem..nie zalamywalam sie bo mialam dziecko,dalismy sobie czas do przemyslen i wiemy co oczekujemy od siebie,duzo rozmow,wszystko sie ulozylo..w twoim przypadku jednak byl rozwod a to oznacza ze nie byliscie dla siebie..napewno kogos poznasz,bo to ze ma sie dziecko nie przeszkadza w znalezieniu faceta i nie patrz na innych ludzi jak to oni patrza bo nie wiedza jak to jest w twoim zyciu i tego nie rozumieja..wedlug mnie jestes bd dzielna i twarda kobieta i napewno sobie poradzisz:))

Halooo! Ale autorka nie ma sobie nic do zarzucenia. Byla zakochana, jej facet w niej tez. Zycie jednak ulozylo sie inaczej . Wiec Plaskaczopełzacz nie denerwuj mnie. Przeczysz sam sobie i glupoty gadasz. A czy Ty wybrales sobie za zone(przyszla zone) dziewczyne odpowiedzialna?? Skad wiesz co bedzie za 5, 10 lat? piszesz : "jakby moja przyszła żona się ze mną rozwiodła - cóż jej sprawa, starałbym się aby było dobrze i tak aby nie mieć nic sobie do zarzucenia." "mnie obchodzi jak jest na początku dla mnie liczy się tylko to co jest na końcu - i zawsze tylko o końcu myślę." Przeczytaj to i zastanow sie gdzie tu sens

ALIMENTY!! no co za chlop;/ zostawia panne z dzieckiem f ra je r jakich malo za granica mu w du pe dobrze i ... wrrrrrrrrrrr wspolczuje ci kochana