Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

czarnula007

Prawa gości hotelowych zna ktoś?

Polecane posty

Powiedzcie mi czy zakładał ktoś kiedyś sprawe hotelowi bądź recepcjoniście? Potrzebuje informacji na temat nie poinformowanie gości o ust wewnętrznych itp.

Gość poszukaj ustawy o uslugach
turystycznych jednak w niej nie ma nic na ten temat najwyrazniej reguluje reszte kodeks cywilny. napisz dokladnie o co chodzi.

chodzi o to, ze recepcjonista nie poinformowal nas ze o 24 zamyka hotel i nie otwiera drzwi, wrocilsmy o 1 w nocy a on nie otworzyl nam drzwi zadzwonilismy na policje sporzadzili notatke i powiedzieli ze mamy prawo starac sie o odszkodowanie bo to niezgodne z prawem - niepoinformowanie po interwencji policji otworzyl i powiedzial ze drzwi byly otwarte mamy dowody z policji ze bylo inaczej oczywiscie wieczor skonczyl sie wielka awantura z nim

to raczej sprawa cywilna, ewentualnie zaproponuj jakas ugode, ale ustawa raczej tego nie reguluje. moga tlumaczyc sie tym, ze nie znalas regulaminu obiektu i to Twoja wina, ale naprawde nie wiem.

Gość Katarinka222
jestem prowadzacą Hotelu, kazdy Hotel rządzi się swoimi prawami,od tego jest regulamin, ale ZAWSZE ,poztarzam ZAWSZE ktos musi byc na dyżurze na recepcji, fakt oni mają prawo zamknąc drzwi ( w ramach bezpieczenstwa), ale przed hotelem powinien byc dzwoneczek,domofin, jakis przycisk na rececje,aby jacys przyjezdni mogli skorzystac w nocy z przenocowania, lub poprostu goscie Hotelowi wyszli na jakąs zabawe , późno wroca, wiec ktos im musi te drzwi otworzyc. To nie ejst internat dla mlodzierzy szkolnej ze do 22 czas powrootu, z uslug hotelowych korzystaja goscie dorosli,moga sobie wychodziic o ktorej chcą, i przuychodzic o ktorej im sie podoba, bez żadnego powiadamiania,lub proszenia o łaskawą zgode Uwazam ze panstwo mogą domagac sie zwrotu pieniedzy za nieskorzyustaną dobe,takze odszkodowanie, i jeszcze policja powinna mandat nałozyc na hotel, takie moje zdanie

tak, ale to wszystko z powodztwa cywilneo chyba i jeli bylo uwzglednione w regulaminie to ciezko bedzie im cokolwiek udowodnic. aczkolwiek fakt, ze nikogo nie bylo abyscie mogli dostac sie do hotelu przemawia na wasz korzysc