Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asia85kol

czy w 9 tygodniu bedzie widać brzuszek?

Polecane posty

Gość asia85kol

właśnie dowiedziałam się, że jestem w ciąży. W czerwcu mam ślub i obcisłą sukienkę ( chwała bugu szytą na miarę i wiązaną z tyłu). Trochę się obawiam, że będzie widać brzuszek.

Gość falea ale to chyba za późno??
najwcześniej koło 16 tygodnia

Gość mama babelkow
U mnie powoli sie rysuje ale ja nosze bliznieta:D

Gość asia85kol
No to super... muszę się trochę pocieszać, bo nie chce słuchać od moich babć i uprzejmych ciotek żadnych komentarzy.... staraliśmy się ale nie wierzyłam, że uda się za pierwszym razem... a tu taka niespodzianka. Termin mam na wigilię

Gość aska vcxz
Nie będzie widać. A te cholerne mdłości mogą sprawić, że trochę nawet schudniesz. Oby cię ominęły :). Będzie dobrze!

Gość asia85kol
Na razie nie ma mdłości ale one podobno pojawiają się później. Właśnie macie jakieś metody na mdłości???

Gość zona ...........
mi dopiero pokazal sie na poczatku 7 msca wiec spokojnie masz czas:) milej imprezki:)

Gość aska vcxz
Moje pojawiły się w 7 tygodniu. Pomagało bardzo zimne mleko z płatkami i zwykły biały chleb z serem. Żadne herbatki czy inne specyfiki. Na pewno szybko znajdziesz coś po czym będzie ci trochę lżej. Dla mojej siostry to były jabłka, dla szwagierki herbata z imbirem.

Gość asia85kol
nie lubie tych nieścisłości bo ja będę w 9 tygodniu od zapłodnienia czyli w sumie 11 tygodniu ciąży licząc od dnia ostatniej miesiączki... sama nie wiem jak to liczyć

Gość no ja przyznam sie
swoja droga to szczyt bezczelnosci isc w bialej sukni, bedac brzemienna ... no ale o czym my mowimy, jak lucie biora slub koscielny tylko po to by popic na weselu :D anie z pobudek religijnych.

Gość aska vcxz
Liczysz od miesiączki, czyli 11. Ale wtedy też jeszcze nie widać, chyba że jesteś bardzo szczupła?

Gość aska vcxz
no nie przesadzajmy. Gdybyśmy mieli być bardzo drobiazgowi to białe suknie są dla dziewic. A ile dziewczyn idzie do ślubu jako dziewice? :D

Gość asia85kol
mój ślub jest przesunięty tylko ze względu na żałobę. A woli ścisłości moja sukienka będzie śnieżno biała a alkoholu i tak nie piję :P

Gość asia85kol
szczupła... no raczej standard 163 cm wzrostu i 57 kg

Gość Czym ty się martwisz
do czerwca jeszcze się wiele może wydarzyć, nie wiesz ile ciąż we wczesnym stadium kończy się poronieniem? To zupełnie naturalne.

Gość aska vcxz
Myślę, że nie masz co panikować. W najgorszym wypadku będziesz wyglądać jak po solidnym obiedzie :)

Gość asia85kol
25 % ale jestem optymistką... nie brałam tabletek, odżywiam się zdrowo a teraz to nawet mój narzeczony zabronił mi ćwiczyć na siłowni mimo iż podobno ćwiczenia kardio nie są zabronione. Zobaczymy... raczej nie będę myśleć, że to się może tak skończyć

Gość htrhr
Może być widać brzuch ale za sprawą maleństwa w środku ale opuchnięcia narządów wewnętrznych z powodu hormonów. Możesz czuć się pełna i ociężała oraz wyglądać jakbyś miała wzdęcia. Ja tak miałam ale nie przejmowałam się. Była zima, w ubraniu nie było nic widać a ja nie miałam powodu wyglądać jak na wybiegu. A ty chyba powinnaś poszukać informacji o tym jak zmniejszyć takie objawy. Pewnie jest jakaś specjalna, zdrowa i lekkostrawna dieta dzięki której nie będzie widać nic.

Gość asia85kol
I tego się właśnie będę trzymać :D

Gość hnygtbvfdc
nie martw się do 9 tygodnia jeszcze dużo może sie zdarzyć, np. poronisz :)

Gość aska vcxz
Siłownię też bym sobie odpuściła, nie znam się za bardzo na anatomii ale lekarz od razu mi powiedział żeby wyluzować, bo tworzą się te wszystkie wiązadła itp. A poza tym około 8-9 tygodnia dopadło mnie tak masakryczne zmęczenie, że myślałam tylko o tym, żeby spać po 12 godzin na dobę, w dzień i w nocy, nawet na durny spacer nie miałam siły.

Gość aska vcxz
Jak miło, że na tym forum zawsze można liczyć na ludzi, którzy przedstawią ci najczarniejsze scenariusze. Banda frustratów.

Gość asia85kol
Asiu a ty w którym tygodniu jesteś? Frustratami się nie przejmuję... nie mam podstaw by się przejmować mnie cieszy fakt tej ciąży. Tylko ten brzuszek trochę martwi... ale w aktualnej sytuacji chyba się powinnam tylko cieszyć... moi goście weselni mam nadzieje tez będą :)

Gość aska vcxz
U mnie już 26, a w związku z tym że zawsze miałam te 5kg za dużo (właśnie na brzuchu), to praktycznie dopiero od kilku tygodni widać że to ciąża :D. Ale mam to po mamie - do 8-mego miesiąca nikt jej nie wierzył że w ciąży była.

Gość aska vcxz
A, jeszcze coś mi się przypomniało - kiedyś byłam na ślubie kuzyna, jego żona była już w 5 miesiącu i mały brzuszek było widać, ale suknia była właśnie na miarę i fajnie dopasowana, z marszczeniami, wcale się brzuszek nie rzucał w oczy, bardzo ładnie wyglądała.

Gość asia85kol
Asiu czuję się troszkę pocieszona. Moja mama miała widoczny brzuszek w 6 miesiącu, a jeśli masz rację z tym dziedziczeniem to nie powinno być widać :) Dużo zdrówka dla Ciebie i dla Twojego maluszka