Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Badalista

WYBORY :) jesienne wybory do parlamentu

Polecane posty

na UPR nic prawie nie zabiorą w podatkach... jest więcej opcji niż PiS, PO i SLD. Jeszcze nie byli u władzy, wartałoby się przekonać ogólny kierunek programowy Prywatyzacja szkolnictwa wszystkich szczebli i zakazanie władzom państwowym narzucania programów oświatowo-wychowawczych. Uznanie zasady, iż Kościoły rządzą się własnymi prawami, uznanie prawa każdego do wykonywania przepisów swojej religii zarówno prywatnie, jak i publicznie (chyba że stanowi to czyn zabroniony pod groźbą kary, albo sprzeciwia się porządkowi publicznemu lub obyczajności publicznej). Konstytucyjny zakaz ustanawiania przez państwo monopoli, obejmujący również systemy koncesyjne i inne formy reglamentacji działalności gospodarczej, przywileje dla niektórych producentów, rządowe gwarancje zbytu produktów. Ustanowienie konstytucyjnej zasady, że nikomu nie wolno, wbrew stronom, podważyć umowy ani zmienić jej treści, chyba że stanowi ona przestępstwo, wynika zeń, albo ma je na celu. Zniesienie przymusu ubezpieczeń społecznych, majątkowych i osobowych. Zniesienie przymusu przynależności do organizacji samorządu zawodowego. Konstytucyjny zakaz wprowadzania cenzury oraz koncesjonowania działalności wydawniczej, radiowej i telewizyjnej. Likwidację przywilejów związków zawodowych oraz wszystkich innych przywilejów grupowych, poprzez konsekwentne przestrzeganie zasady równości obywateli wobec prawa, również bez względu na narodowość, czy przynależność organizacyjną. Zwiększenie bezpieczeństwa kraju za pomocą wprowadzenia dobrowolnego, ale powszechnego szkolenia wojskowego mężczyzn oraz znaczne ułatwienia w dostępie do broni. Wpisanie do Konstytucji artykułu zakazującego zadłużania Państwa.

Gość co wam zrobiło
do utopia nie do zrealizowania

Gość też młoda
wyjechali bo tu jest coraz gorzej! i co - samo się tak zrobiło? ja nie mówię, że jest to wina tylko tuska, bo wyjeżdżali już wcześniej, owszem, ale to, co dzieje się za ich rządów to przechodzi już wszelkie granice. a myślisz, że tylko kasa była dla nich powodem takiego wyjazdu? jeśli ktoś jest lekarzem z racji wyższych wartości, nie tylko dlatego że kasa, że rodzice, że coś tam, to dla takiej osoby frustracja pacjentów za całą sytuację nie pozostawała obojętna. fakt - wyjazd tylko szkodzi w tej syt., ale nie każdy chce z tym walczyć. nie wiem czy jasno się wyraziłam.. a szkolnictwo... reforma z 5-letnimi dziećmi posyłanymi do szkoły.. no litości!! niech rąbną się w łeb i wezmą się za ten kraj, nie przepuszczają kasy na lewo i prawo, nie sprzedają majątku Państwa to i coś się zmieni, a nie z ludzi robią niewolników, niedługo będzie trzeba płacić za każdy nieprzepracowany miesiąc, no bo to przecież szkoda dla państwa. tylko jak oni nie przychodzą sobie na obrady i sejm świeci pustkami, a pensje i tak mają diabelsko wysokie - to jest dobrze!

Ja też się zastanawiam na kogo mam głosować. PO naobiecywało nieosiągalnego - druga Irlandia a co nam zostało? podwyżka vatu, zamrożone wypłaty, ciągłe wyżygiwanie "oszczędzajcie na emerytury" ale ja się pytam z czego?? z czego ja mam oszczędzać? Pracuje w biurze już 3 rok i zarabiam na rękę 1200 zł. PiS banda debili, robią nam wstyd. Jakby Kaczor teraz został prezydentem to ten idiota wypowiedziałby wojnę Rosji. Już widzę co by po nas zostało-sterta gruzu. W zasadzie trzeba by było wywalić wszystkich i wymienić całkowicie władzę w Polsce...albo wyjechać stąd w pieruny. ehhh...

Gość Oczywiście, że tylko na
PiS - mniejsze zło i trzeba wysłać tuskomatołków gdzie ich miejsce czyli na śmietnik. I co najważniejsze nie mam moherowego beretu ani komży ( w ogóle to nawet do kościoła nie chodzę), wykształcenie wyższe techniczne ( nie jakiś tam licencjat ani politologia)

Gość moim zdaniem to za wcześnie
Nie wiemy jeszcze kto będzie kandydował :) Ja nie zamierzam stawiać krzyżyków "na PO" czy na inną partię, tylko zapoznać się, w miarę możliwości, z poglądami i osiągnięciami kandydatów i wybiorę tych, których uznam za najlepszych. Startowanie z listy partii, z którą ja sympatyzuję będzie atutem, ale na pewno nie jedynym powodem, dla którego zagłosuję na daną osobę.

Gość co wam zrobiło
no to kto miał wyjechac to wyjechał. reszta została ale mało. taki jest wolny rynek. co ci przeszkadzaja 5latki w szkole? w kapitaliźmie państwo w zasadzie nie ma majątku w formie fabryk, hut czy kopalń. a wiec nie wyprzedaz tylko prywatyzacja

Gość co wam zrobiło
pis to mniejsze zło? ten komuszy zamordyzm i szukanie czarnownic na stos? to przymilanie się K.K. i dawanie im forsy oraz rydzykowi?

Gość co wam zrobiło
i nie jeste dobrze. ale jest najlepiej z tego jak moze być. budowanie państwa kapitalistycznego to lata wyrzeczeń i ciezkiej pracy.

Gość cacy
wyborcom PO oraz niezdecydowanym polecam film NOCNA ZMIANA na YT

Gość co wam zrobiło
>>>wymienić całkowicie władzę w Polsce... a może napisac na co? i co ta nowa władza ma zrobić?

Absolutnie nic nie funkcjonuje lepiej za PO niż funkcjonowało za PiS. Pierwszy z brzegu artykuł z dzisiaj: "Polska informatycznym zaściankiem. Polska zajmuje 62 miejsce w ogonie państw Unii" -wg rankingu Networked Readiness Index. Sprawdzam jak to było za PiSu i proszę 58miejsce. I takich przykładów można mnożyć.

Gość co wam zrobiło
nocna zmiana to propagandówka w stylu starego komunizmu

Gość co wam zrobiło
>>>I takich przykładów można mnożyć. oczywiście PO powinno więcej pieniędzy przeznaczyć na informatyzacje a odebrac szpitalom. a może szkolnictwu?

Gość też młoda
nie pisz do mnie takich "argumentów", bo nigdzie nie pisałam, że kapitalizm jest dobry, że go popieram czy cokolwiek w tym kierunku.

Jak zagłosujecie na ?PiS albo PO i SLD nie zmieni się nic, gwarantuję. Nadal będziemy płacić podatki w zamian za nędzną służbę zdrowia, szkolnictwo, emerytury. Problem jest taki: oddajesz Państwu 80% dochodów to przechodzi przez machinę urzędniczą i wraca do ciebie tyle, że mniejsza kwota. Wiadomo, że aby dobrze się nauczyć języka albo wyleczyć to trzeba iść prywatnie... Jedyny sposób to głosowanie na UPR

Gość TW Bolekk
co wam zrobiło --> Shatyn wypierrdalaj i nie rob ludziom wody z mozgu, takich idiotow jak ty powinno sie zamykac w Tworkach !!!!

shatyn nie pierdol, śmierdzisz swoja komuna na kilometr nawet jak w orange piszesz. Państwo najlepiej jakby mniej zarabiało na informatyzacji, a oszczędności nie sobie tusku szuka w tej armii urzędników co ich dziesiątki tysięcy pozatrudniał. Ty i cała twój elektorat PO wywodzi sie głównie z SLD i macie wszyscy takie komunistyczne myślenie, że to ludzie mają służyć państwu a państwo ma święte prawo grabić obywatela. A powinno być zupełnie odwrotnie i dlatego warto nie dopuszczać do władzy i PO i SLD.

**w drugiej linijce zamiast nie=niech

Gość Donald komuch Tusk
Precz z PZPR-owcami donald tuska. Tusk do Peru, obwieś z wąsami do Moskwy. :O

Ty i cała twój elektorat PO wywodzi sie głównie z SLD i macie wszyscy takie komunistyczne myślenie, że to ludzie mają służyć państwu a państwo ma święte prawo grabić obywatela. A powinno być zupełnie odwrotnie i dlatego warto nie dopuszczać do władzy i PO i SLD. Jeśli udało mi się dobrze zrozumieć, to mamy brać pieniądze od Państwa a ono ma nie podwyższać podatków. Idiotyzm, skąd Twoim zdaniem Państwo bierze pieniądze z powietrza?

Gość cacy
możesz nazywać to propagandówką, ale ci, którzy deklarowali wtedy pracę dla Ojczyzny - cały czas walczą o Polskę i Polaków, a szyderczy tusk tylko kłamie przez lata, nie no on przypomina mi taką kukiełkę. a to wszystko jakiś teatr. niestety dawno nie ma na scenie komedii, został dramat, mnie jednak nikt nie pytał, czy chcę w tym grać... tworzyć tłum... bywa.

Gość i tak na zachodzie jest lepiej
:classic_cool:

Gość TW Bolekk
obiecywał nie podnosić a podniosł WIEC KAŁAMAŁ kryzys niczego nie usprawiedliwia

Gość shatyn kierwa człowieku ocknij
się! ile Ci płacą za pisanie tych głupot? :-O 🖐️

Państwo powinno ograniczać wydatki do minimum i jak najwięcej pieniędzy pozostawiać w kieszeni obywatela. Ale jak tusku potrzebuje tysiące urzędników to potem trzeba vat podwyższać. Policzmy 80tyś urzędników x5tyś brutto x12mies =4,8mld zł. Podwyżka vat ma dać budżetowi właśnie taką kwotę. W normalnym państwie i to w czasach kryzysu to nawet należałoby zredukować o 80tys liczbę urzędników żeby nie obciążać budżetu.

Gość też młoda
haha, luuuuuudzie przestańcie wszystko zganiać na kryzys!! on zaczął się ponad 2 lata temu i teraz nie ma już takich.. no nazwę to skutków, niech stracę, jak kiedyś. dało się przez niego przejść bez podwyżek podatków a teraz nagle hop o jeden punkt procentowy? właśnie - gadanie o podniesieniu podatku o 1 % to żenada! ....