Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bluesky888

Nie wiem co studiować, uprzejmie prosze o pomoc

Polecane posty

Gość bluesky888

Przeglądam kierunki studiów w internecie, tzn. informacje o nich i za nic, żaden mi nie odpowiada! Jestem w 1. klasie liceum, już za miesiąc będę musiała wybrać przedmioty, które chce zdawać na maturze. Jestem w klasie biol-chem ("medycznej"). Wolę przedmioty ścisłe niz human., właściwie lubię chemię, biologii za to nie bardzo i jestem z niej słaba :(. Nie chcę studiowac medycyny i przeraża mnie trochę wizja pracy w jakimś laboratorium... W ogóle boję się pracować i chyba wolałabym być sama sobie szefową... może nie od razu, ale nie chcę być pod czyjąś władzą i nie chcę spędzać całego dnia w pracy. Wiem, że to trochę wybredne, ale dla mnie najwazniejsze jest, by byc szczęśliwym i robic to, co się lubi. Jedynym przedmiotem w szkole, który naprawde BARDZO lubię jest j. angielski. Niestety mam go od podstaw, więc na anglistykę nie pójdę. Myślałam o lingwistyce (j. niemiecki + angielski), ale jestem chyba za mało "przebojowa" na jakieś przemowy itp... Pomóżcie, bo już nie mam siły :(

Gość bivbi
przede wszystkim mniej cuduj ;/

Gość dascf
może japonistyka? :)

Gość ines73
ja jestem po medycynie i mysle, ze byl to swietny wybor.

Gość bluesky888
ines73, ja chyba się nie nadaję, bo brzydzi mnie wiele rzeczy jak np. operacje, chociaz to zależy od specjalistyki... A gdzie studiowałaś? Było ciężko? Szczerze to nie wiem czy dałabym rade tyle się uczyć...

Gość idź na biotechnologię albo inż
ynierię materiałową, jeszcze państwo ci dopłaci za to, że studiujesz, jeżeli dobrze zdasz maturę :classic_cool:

Gość nie idz na lingwistykę jak nie
jestes rozmowna, wiem co piszę, studiuję anglistykę i po polsku jak po wiem 3 zdania to duzo;) męczę się strasznie na studiach...

Gość bluesky888
współczuję Ci, ale dzięki, że mnie odwiodłaś od lingwistyki... o biotechnologii kiedyś kiedyś .. myślałam... Od kilku dni biorę pod uwagę tez chemię lub kierunki bardzo z nią powiązane. To mój ulubiony przedmiot z tych "poważniejszych", choc wiem, ze nie umiem wszystkiego, sprawdzianow nie pisze na piątki, ale myslę, że będę dobrze przygotowana do matury i naprawdę lubię robić i małe eksperymenty, doświadczenia, i nawet zadania, a mamy ich ciągle peeełno...

Gość pisiory do psychiatry!
idz nafarmacje aptekarze nieźle zarabiają

Gość bluesky888
wiem, biore to pod uwage nadal :) ale czy z praca tak latwo? aptek nie ma tak bardzo duzo i firm farmaceutycznych, a studentow sporo