Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kokolinooo....

Do dziewczyn w ciąży po poronieniu...

Polecane posty

Gość kokolinooo....

Cześć dziewczyny, jakieś 10 miesięcy temu poroniłam w 6 tc, od pewnego czasu staramy się z mężem o kolejne dzieciątko. Co miesiąc jest nadzieja, ale towarzyszy jej okropny strach: co jeśli zajdę w ciążę i znów będę musiała przeżyć to samo? I stąd moje pytanie? Jak Wy "przeżyłyście" zwłaszcza ten pierwszy trymestr który jest najbardziej niepewny? Bo przyznam Wam się szczerze,że wtedy jak zobaczyłam te dwie kreseczki to ogarnął mnie niepokój i trzymał aż do końca,pomimo ze staraliśmy się o dzidzie i nie było to jakieś wielkie zaskoczenie-tylko teraz nie wiem czy przeczuwałam to podświadomie czy po prostu bałam się ogółu... Opisujcie jak to było u Was?

Gość kokolinooo....
naprawdę tu takich nie ma?

witaj,ja poroniłam w 7 tygodniu i powiem ci szczerze że chciałabym mieć dziecko,ale ten strach przed kolejnym poronieniem tak mnie paraliżuje że nawet nie mam ochoty na seks,mąż mnie pyta co mi jest a ja co? nie potrafię mu tego wytłumaczyć,strasznie się boję i nie mogę sobie z tym poradzić

Gość kokolinooo...
A ile czasu u Ciebie minęło od poronienia? Ja zaczęłam dopiero myśleć o kolejnym dziecku i że jestem na to gotowa gdzieś po 5-6 miesiacach.

Gość kokolinooo...
No to Ci współczuję, dla Ciebie to dopiero świeża sprawa, zobaczysz...czas leczy rany i za kilka miesięcy zobaczysz jakieś maleństwo na ulicy i sama pomyślisz,że takie chcesz ;) Pozdrawiam i dużo siły życzę...

Gość kokolinooo...
Podtrzymuję temat...

ja też poroniłam w 6 tc. i mimo to chciałam szybko zajść w kolejną ciążę udało się po jakimś czasie i też byłam przerażona ale po tym 6 tyg jakoś mi ten strach przeszedł ,nastawiłam się że będzie dobrze i było. w ciąży którą poroniłam od początku dmuchali na mnie i chuchali , nawet autem mi mąz zabronił częstojeżdzić jakbym była chora nic nie mogłam zrobić a poroniłam , a w kolejnej wogóle się nie oszczędzałam do dnia porodu jeżdziłam autem bo prowadzę 2 firmy, dziecko do przedszkola odwoziłam , czasami musiałam pracownika zastapić, lub przywieżć stal z huty dużym autem i nic mi się przez całą ciąże nie działo. nastawienie jest najważniejsze, przestań myśleć co było zacznij myśleć pozytywnie

Gość kokolinooo...
Super,w końcu coś pozytywnego ;) Szczerze mówiąc też cały czas myśle,że jak sie w końcu uda to oby do tego 6 tyg i będzie ok ;) Pozdrawiam :

witam ja mialam ciaze obumarla w maju zeszlego roku a teraz jestem w ciazy to znaczy za 4 tygodnie mam termin porodu i jestem bardzo szczesliwa ciaza przebiega od poczatku b.dobrze trzeba myslec pozytywnie i nie bac sie :)

ja zaszłam w kolejną ciążę po 10 miesiącach, ale wiedziałam,że przyczyną poronienia był prawdopodobnie niedobór progesteronu więc brałam go jeszcze przed ciążą, w ciąży zastrzyki a i tak bałam sie jak cholera i w tej i następnej ciązy, totalne schizy...