Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość RÓŻYCZ KA

jestem załamana swoja zniszczaona cerą? kto pomoże? jak mam o nia zadbac? :(

Polecane posty

Gość RÓŻYCZ KA

od dluższego czasu nie zwracalam uwagi na wyglad mojej cery. Poprostu wstawalam rano z łózka, szlam umyć twarz jakims tam zelem i nakladalam na siebie podklad , puder. Az w koncu zauwazylam od niedawna ze nie moge na siebie patrzec. Od zawsze mialam problemy z trądzikiem, przy tym rozszeżone pory, swiecąca skora. tradzik zwalczam plynem na bazie alkoholu który przepisuje mi moja dermatolog. Czy istnieja jakies "cudowne" kuracje, kosmetyki aby zregenerowac swoja skore twarzy. Czy ktos podpowie mi jak o nia zadbac?

Gość ooooooooooi
Smaruj buzię spermą swojego faceta. To napewno pomoże.

Gość Zmien dermatologa
To przede wszystkim. podaj maila to Ci cos napisze.

Gość RÓŻYCZ KA
no coż... żal mi takich ludzi... Prosze o porade kogos kto ma taki sam problem jak ja lub osoby która zna sie na tym... blagam.. juz nawet boje sie spojrzec w lustro :( dodam jeszcze ze od czasu do czasu uczeszczam na solarium...

Gość RÓŻYCZ KA
agata15@op.pl

Gość Zmien dermatologa
Odpisałam.

Gość ghfhy
- okresl typ cery jaki masz- -raz na tydzien peeling -stosuj krem na dzien zgodny z typem cery -stosuj krem na noc zgodny z typem cery -rób dokładny demakijaz - nie zapychaj cery niepotrzebna iloscia podkładu

Gość RÓŻYCZ KA
mogłabys mi to napisac poprostu na kafateriigdyz mam prboblemy z otwarciem mojej poczty... pisze ze musze poczekac bo szukaja przyczyne bledu :(

Gość RÓŻYCZ KA
cere mam mieszana. a moglibyscie mi dobrac jakies konkretne kosmetyki, które naprawde dobrze sie sprawdzaja?

Gość ghfhy
ja mam cere wrazliwa, naczynkowa. stosuje - rano myje twarz żelem-kremem AA do cery atopowej -krem na dzien ziaja do cery naczynkowej, potem punktowo podkład i puder antybakteryjny i tyle. -wieczorem- znowu myje twarz kremem-żelem AA - jako krem na noc stosuje maść z witaminą A - wspaniale nawilża, likwiduje krostki, jest super! kosztuje jakies 2 czy 3 zł w aptece. -raz w tygodniu robie peeling - jak mam krosty duze przemywam twarz rumiankiem.

Gość Zmien dermatologa
pisze z telefonu i mi strasznie niewygodnie :O a duzo by pisac. poszukaj tu topiku o kosmetykach naturalnych. alkoholem nie leczy sie tradziku, sprobuj naturalnego olejku z drzewka herbacianego. nie wyciskaj, nie rozdrapuj.

Gość Zmien dermatologa
Tez mam naczynka + cera wybitnie wrecz alergiczna. stosuje naturalne metody i dziala. poza peelingami warto robic glinki.

Gość ghfhy
a co sadzisz o masci z witamina A?

Gość Zmien dermatologa
Zamiast kupnych tonikow warto sprobowac hydrolatow (na tradzik pomaranczowy i oczarowy na przykład)

Gość Zmien dermatologa
Musze chyba wyprobowac te masc z wit a bo duzo osob poleca :) do mycia unikaj zeli z sls, sles, als i ales. ostatnio Bielenda wypuscila przyzwoity, chyba aloesowy ale nie probowalam tylko na sklad patrzylam.

Gość ghfhy
ja nie stosuje toników, masc z witamina A- rewelacja, cudo za grosze:)

Gość Zmien dermatologa
No co kolezanka wyzej napisala, bardzo wazne jest oczyszczanie, demakijaz. jesli nie masz wrecz do przesady wrazliwej buzi to sa specjalne szczoteczki do mycia twarzy, dobra jest tez mikrofibra. jednak takich rzeczy jak i peelingow nie stosuj gdy masz duzo mocno zaognionych zmian.

Gość Zmien dermatologa
Hydrolaty nie sa drogie, mysle ze warto wyprobowac :) sprawdze te masc, ale wiesz, Ty z takim czyms uwazaj bo na dluzsza mete syntetyczna wit a u co wrazliwszych moze byc wrecz zabojcza, nie masz stanow melancholii lub depresji?

Gość ghfhy
nie mam:) tzn czasem mam, bo matura w tym roku:-O a tak to okay, ale nie stosuje jej codziennie, tylko co drugi dzien. ?Tak zeby dac skorze odpoczac zeby sie naturalnie w nocy zregenerowała, mam 20 lat.

Gość ghfhy
a na aloesowe wszelkie płyny, kosmetyki uczulenie mam:(

Gość Zmien dermatologa
Oj szkoda, bo aloes to fajny kosmetyk :( na szczescie jest jeszcze sporo fajnych roslin ;) ale uwazaj na ta syntetyczna wit a. jak masz 20 lat to rzeczywiscie nie pakuj na skore za duzo. pozniej bedziesz miala okazje :P dziewczyny czytajcie składy!

Gość ghfhy
a jaki krem bys mi poleciał na noc z dostepnych w rosemannie? cera wrazliwa bardzo/naczynkowa