Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pudelssssssssssssssss

tabsy+ antybiotyk . kiedy zaczac brac ???

Polecane posty

dziewczyny mam jedno pytanko do was : musze zaczac brac antybiotyk AUGUMENTIN (czy jakos tak) jak wiadomo obniza on skutecznosc tabletek anty. i pytanie brzmi : jesli wczoraj wspolzylam wieczorem (do konca) 19.04 to dzis rano 20.04 moge wziac pierszwsza dawke antybiotyku? czy poczekac ? jesli tak to ile ? pytam , bo wydaje mi sie ze skoro zaplodnienie moze nastapic do kilku dni po stosunku a chlopak skonczyl we mnie , to teraz jak zaczne brac ten antybiotyk to moze on tak obnizyc dzialanie anty ze zajde w ciaze po wczorajszym stosunku. jak to jest ? bo moge sie mylic dlatego licze na wasza pomoc kobitki :))) z gory dziekujee :)

prosze napiszcie cos bo liczy sie czas

???????????????????????

Gość pudelsssssssssssss
czy ktos moglby łaskawie pomóc ?

jak mozesz zaczekac to zaczekaj tak ze 2 dni, nie wiem na co ten antybiotyk, ale jak to cos co może zaczekać to lepiej tak, po co kusić los, ja tak kiedys miałam, ze własnie zaraz po stosunku MUSIAŁAM zacząć przyjmować antybiotyk to sie tylko bałam, lepiej dmuchać na zimne a wiec 2 dni wystarączą bo tabletki anty wplywaja na środowisko pochwy i szyjki macicy ktore staje sie nieprzyjazne dla plemników, i choc antybiotyk moze Ci doblokować owulacje to jednak tego działania raczej nie zmieni bo cala wyściółka szyjki macicy Ci sie w 2 dni nie odmieni nagle, także przez te 2 dni wszystkie plemniki spokojnie wyginą, a poza tym jak zaczniesz brać antybiotyk to ta owulacja też sie odblokuje myśle najwcześniej po 2-3 dniach, a nie tak że na następny dzień, bo to by musiały być jakieś kolosalne dawki tego leku, przez cały czas brania antybiotyku zabezpieczaj sie gumką + 7 dni po skonczeniu kuracji antybiotykiem koniec wywodu :)

Gość to chyba nie jest tak
ze "antybiotyk odblokowuje owulacje", ale zaburzyc wchlanianie piguly. Wiadomo, ze czesto podczas kuracji antybiotykowej zoladek lub jelita nie daja rady i...mamy wymioty lub biegunke. W takim ukladzie, jesli jednoczesnie przyjmujemy hormony, moga sie one nie zdazyc wchlonac. Wczorajsza pigula w takim razie na pewno takiej "przygody" nie przezyla, dzisiejsza tez nie. Prawda? :) Na miejscu autorki zaczelabym przyjmowac antybiotyk bez czekania, ale dodatkowo kupilabym srodki dla ochrony ukladu pokarmowego, zywe kultury bakterii. Nie pamietam teraz nazwy preparatu, ale jak powiesz aptekarzowi, ze chodzi o oslone na jelita i zoladek, to na pewno bedzie wiedzial. Zasuszony proszek w malutkich fiolkach. Zalewasz je letnia, przegotowana woda, wstrzasasz i wypijasz. Ja zawsze mialam problem przy antybiotykach, a ten srodek zalatwial sprawe. Oprocz tego od teraz do konca kuracji antybiotykowej, seks w gumce. Powinno wystarczyc :)

antybiotyki faktycznie osłabiają działanie tabletek hormonalnych ale podobnie dzieje się po alkoholu, niektóre tabletki anty tracą na swej wartości o tym niestety zapominamy,

w jaki sposob alkohol zaburza wchlanianie pigul? Chyba tylko wtedy, gdy po nim wymiotujesz...?

dostlama ten antybiotyk Augumentin czy jakos tak na oczyszczenie zatok itp poniewaz mam od 4 miesiecy straszne bole glowy , laryngolog przepisal mi te tabletki a do tego jakies syropki. spraye do nosa i tabletki oslonowe na zoladek i watrobe, ale wiem ze ten antybiotyk obniza skutecznosc anty dlatego tak jak napisalam boje sie barc go od razu dzis , bo wczoraj jak wiadomo plemniki zostaly we mnie po stosunku , czyli tak jak mowicie poczekam ze 2 dni bo po co kusic los . a mam jeszcze jedno pytanko , ten antybityk mam na 3 tyg :( a dowiedzialam sie ze po zakonczonym leczeniu musze zabezpieczac sie 2 tyg. nie tydzien . bo to jakis silny lek ;/ czyli 5 tyg bez kochania sie albo sex w gumce co odpada bo wszytskie jakich kiedykolwiek uzlywalismy pekaly i konczylo sie tabletka ''po''' znacie jakies inne metody zabezpieczania by kochac sie przez te 5 tygodni spokojnie bez nerwow ? gumki odpadaja :( a ja uwielbiam seks moj partner tez i ciezko bedzie wytrzymac bez...

coz...nie jestesmy zwierzetami :-/ oprocz pozadania, kierowac powinien tez nami rozsadek... Skoro gumki sa dla Was nie do zniesienia, pozostaje seks oralny i pieszczoty. Zawsze to jakies mile "zamiast".

Gość pudelsssssssssssss
masz racje ;/ nie jestesmy zwierzetami, ale myslałam ze moze istnieja tez jakies inne metody zamistast gumki , nie orietuje sie zbytnio we wszysctkich spoosbach zabezpieczen bo 4 lat stosuje pigulki anty i z niczym wiecej oprocz gumek kilka razy nie mialam stycznosci nawet , plastry , krazki dopochwowe i spirale chyba odpadaaja bo towszytsko tez jest na bazie hormonow i tak samo antybiotyki oslabia ich dzialanie ...