Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość LadyMama

Mam wątpliwosci co do antykoncepcji po porodzie!

Polecane posty

Gość LadyMama

moja córeczka w niedzielę bedzie miała 8 tygodni. Karmie piersia i nie miesiączkuje. Nie wiem, wiec czy moge brać tabletki anty. Kolezanka bierze Kontracept i jest bardzo zadowolona. Ale bierze się je od pierwszego dnia okresu, a ja go nie posiadam?! Mój lekarz wspominał o zastrzyku Depo povera. Mówi tani i skuteczny - ma pani spokój na 3 miechy. Ale czytałam opinie o nim! 90% kobiet są bardzo niezadowolone!!! Jestem w kropce prosze o pomoc!!!!

Gość odswiezam temat
j/w

bardzo nie polecam zastrzyku. Zrobilam ten blad i bardzo zaluje. Moja cera nigdy nie byla w tak oplakanym stanie jak po zastrzyku. Apetyt jak u slonia i jakies dziwne plamienia. Jak dla mnie najwieksza pomylka

Coś mi się kojarzy, że minipigułka może być stosowana przez kobiety karmiące piersią. A co do przyjmowania tabletki od pierwszego dnia miesiączki to nie do końca tak jest. Lekarz powinien Cię w tej kwestii pokierować. Zdaje się, że możesz zacząć teoretycznie w dowolnym momencie, ale wówczas przez pierwsze opakowanie nie będziesz miała pełnej ochrony antykoncepcyjnej.

Gość LadyMama
A te tabletki które wymieniasz to sie nie bierze 1 dnia okresu? A co do zastrzyku cisze sie ze najpierw poczytałam..... bo to co zobaczyłam na forach..... m a s a k r a !!!!

Gość LadyMama
połozna podsuwa mi spirale Mirenę. Ale słyszałam, ze ją zakłada sie kiedy nie planuje sie juz dzieci... a ja mam dopiero 22 lata! i chce miec jeszcze jedno dziecko... a mój gin powiedział, ze nie zakła sie jej zaraz po porodzie kiedy macica jest nieobkurczona, b o moze ... peknąc! ;|

Gość LadyMama
Heloł? :)