Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pader1990

Co to ma byc-osoby z wyzszym wyksztalceniem nie potrafia obliczyc prostej calki

Polecane posty

Gość Pader1990

To jest tylko mozliwe w Polsce - osoby z mgr przed nazwiskiem sa nikim - nie znaja podstaw fizyki i matematyki. I jeszcze uwazaja sie za wykszstalconych

Gość ciekawe czy ty
za pare lat bedziesz znal wszystkie wzory na calki i pochodne, pewnie za rok juz nic nie bedziesz pamietac.

Gość ciekawe czy ty
calek w zyciu codziennym sie nie uzywa, dlatego mozna zapomniec wzorow na nie. sama je umialam na studiach, a pozniej zapomnialam, bo ich po prostu nie uzywalam.

Gość lalaOOlala
jeśli czegoś nie potrzebujesz przez większość życia, to to zapominasz tak funkcjonujemy umysł to śmietnik - wyrzuca to, czego nie potrzebuje jednak w razie potrzeby szybciej uczymy się tego, co już kiedyś umieliśmy i to tyle 'ajsztajnie'...

a kiego mi ta wiedza, matematykiem nie jestem, a po drugie mam komputer, który mi to obliczy. Wolę nauczyć się na pamieć wiersza Juliusza Słowackiego "Ojciec zadżumionych" bo poważam jaśnie pana prezesa partii PiS.

Gość Humanista onanista
I co ulzylo ci jak sie pochwaliles czego to nie wiesz? Po co tak naprawde ludziom wiedziec takie rzeczy? Niby do czego w zyciu ma sie to przydac? To ja juz zdecydowanie bardziej wole wiedziec dlaczego ludzie zachowuja sie tak, a nie inaczej. Taka wiedza napewno bardziej przyda sie w zyciu! I wyobraz sobie, ze bycie typowym scislowcem jeszcze niczego nie oznacza, szczegolnie jak brakuje Ci pokory!

trzeba się uczyć wierszy Herbeta, a nie jakis tam całek, czy różniczek. A jeszcze jak taki inteligent, jest przekonany, że różniczką, to efekt odejmowanka, to można z zachwyty popiardywać poloneza Chopina.

Gość uhahahaha
a na wyspach uzywaja kalkulatora do prostego dodawania i odejmowania :D

Gość zxcszdsdsd
bo teraz studia wyższe nie oznaczaja prestizu. na studia kazdy idiota sie dostanie i akzdy idiota je skonczy....rosnie spoleczenstwo wyksztalconych debili za spolecznm przyzwoleniem

Gość niekompatybilna
A ja się po części zgadzam z autorem tematu. Jedenaście lat po skończeniu liceum i ostatnim kontaktem z obmierzłą matematyką rozpoczęłam na studia, gdzie miałam w grupie jakże świetnie wykształconą młodzież świeżo po liceum. Choć orłem matematycznym nigdy nie byłam, liczyłam w pamięci to, do czego oni potrzebowali kalkulatora, a tłumaczyli to tym, że są "humanistami". Jednak gdy przyszło do pisania prac lub referatów, okazywało się, że ich poczynania z rodzimym językiem są równie marne. Nie zgodzę się natomiast z tym, że (nie)znajomość podstaw matematyki jest wyznacznikiem bycia "kimś" Gdzieś przeczytałam świetne zdanie: brak umiejętności mnożenia pod kreskę nie jest równoznaczny z umiejętnościami humanistycznymi. I to tyle narodzie "humanistów" (niedouczonych - przyp. tłum.).