Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cokolwiekja

ludzie, którzy mówią, że są "podobno" ładni

Polecane posty

Gość cokolwiekja

nie są ładni. bycie ładnym to najpierw stan umysłu, a dopiero potem ładne oczy :)

Gość jack ill
ja mam podobno ładne oczy

Gość cokolwiekja
nie pomyślałam o tym, że ładny=uroda, a piękny-samopoczucie, dla mnie ładny i piękny to to samo. człowiek wierzący w swoją atrakcyjność, oczywiście nie przesadnie, będzie atrakcyjny :)

Gość cokolwiekja
wydaje mi się, że ludzie "podobno" ładni gdzieś kiedyś od kogoś usłyszeli, że są ładni, ale dokładnie tego nie pamiętają, potem nikt już im tego nie powtórzył, a przecież żeby powiedzieć o sobie, że jest się ładnym, trzeba to usłyszeć od kogoś innego, no bo jak inaczej wpadać w taki narcyzm. masakra! sama mam oczy i sama umiem się porównać do innych ludzi naokoło mnie. i wychodzi, że jestem ładna. nie "podobno" ładna, ładna i kropka :) a od kiedy ja tak o sobie myślę, zauważyłam, że o wiele częściej to słyszę ;)

Gość jack ill
twierdzisz, że wystarczy uwierzyć w swoją atrakcyjność, nawet jeśli jest inaczej?

Gość cokolwiekja
dokładnie :)

Dla mnie "ładny", "piękny" i "śliczny" to wszystko trochę co innego. Myślę, że to "podobno" rodzi się też z myślenia o różnych gustach. "Nie to ładne co ładne, ale co się komu podoba" a część osób podobnie jak ja mówi wtedy o urodzie a nie pięknie. No nikt nie chce wpaść w samozachwyt

Gość cokolwiekja
dla mnie o urodzie mówi się, kiedy ma się na myśli kanony piękna: czyli dziewczyna z odstającymi uszami lub też zezem nie może być ani ładna, ani piękna, bo nie dorównuje współczesnej "kobiecie wymarzonej". ale kto jest zabroni myśleć o sobie, że nie jest ładna? śliczna? piękna? piękno może rzeczywiście bardziej się kojarzyć z samopoczuciem i tym, co o sobie myślimy, ale nie można wpadać w owczy pęd i twierdzić, że skoro dziś odstające uszy nie są uznawane za ładne, to u wszystkich osób z odstającymi uszami będą czymś je szpecącym. nie dajmy się zwariować :) wszyscy jesteśmy i ładni, i piękni :)