Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rumtatumta221

Pokazywali wegańskie dzieci w TV

Polecane posty

Gość rumtatumta221

blade, ledwo mówią. Ci rodzice są nienormalni, myślą ża ich na migdałach wychowają.

Gość lord nelson
to niedobsz

Gość rumtatumta221
zjadlem całą świnie przed chwilą i od razu mi lepiej, wieczorem zjem krowe i bedzie max cool:-o

Gość rumtatumta221
spadaj podszywie

Gość nudzimisie
dzieci były zdrowe i szczupłe. Jeżeli rodzice zadbają o zbilansowanie diety będą zdrowsze niż inne. A tak nawiasem - Czesław Niemen był wegetarianinem i zmarł (na serce?) a jeżo mięsojedząca żona żyje i ma się dobrze.....Teksty o takiej zdrowotności roślinnej diety są mocno przesadzone.

Gość rumtatumta221
były niemozliwie chude, to absurd zabraniać dzieciom jeść nawet mleka i jajek, gdyby to było takie zdrowe to by się ni badali co chwila czy wszystko ok. Jedzenie samych ziaren i orzechów może być szkodliwe dla przewodu pokarmowego. Niektórzy nawet po kaszy mają sraczkę. Weganizm to choroba. Na pewno nie w klimacie gdzie przez pół roku jest zima

Gość wegeM
jacy wy jestescie zacofani... wlasnie te badania robi sie po to zeby udowodnic ze weganizm jest dobry i zdrowy. mleka dzieciom nie odmawiamy. karmimy swoim czyli tak jak powinno byc. czlowik pije ludzkie mleko, cielak pije krowie mleko. picie mlek akrowy to dla mnie patologia a poza tym to nie zdrowe... zeskanujcie i pokazcie swoje dyplomy z dietetyki a nie wymadrzacie sie jak i tak nie macie racji...

Gość jedną nogą w rowie
Nie przeginałbym z tą patologią. Picie mleka krowiego, koziego skądś się wzięło. Laktozę z mleka zwierzęcego tolerują organizmy ludów północnych, czyli Skandynawowie, Rosjanie, Niemcy, Polacy. Im dalej na południe, tym mniejsza tolerancja. To się po prostu wzięło z faktu, że na północy jest zima i ludzie hodując bydło, nie mieli co robić z mlekiem, które nie zsiadało się od razu, tak jak na południu, więc zaczęli je pić, bo coś do gęby, gdy ciężka zima, trzeba było włożyć. I do dzisiaj, są ludzie, którzy doskonale znoszą mleko i są tacy, którzy jego nie tolerują. Co do nie jedzenia jajek, to dla mnie to jest przesada.

Gość wegeM
mleko jest do karmienia malych dzieci zaraz po urodzeniu. i tak mleko czlowieka przystosowane jest do potrzeb ludzi, mleko krowie do krowich potrzeb a kozie do kozich. a jajka sa obrzydliwe... wystarczy ze pomysle z czego wypadly. no i kojarza mi sie z kurzym okresem... bez jednego i drugiego mozna przezyc.

Gość Eryujgfdd
Weganizm to zabojstwo, dzieci wygladaly kakby mialy aids. Anemia moze drowadzoc do bialaczki, bral bialka rownoez. Kazdy czlowiek ma uspione wirusy w sobie, np. bardzo grozny Epsteina Barr,ma gp prawie 100% ludzi, kiedy organizm jest oslabipny on moze sie reaktywwowac, powoduje wtedy chloniaki i rozne raki.

Gość Eryujgfdd
Naprawcie ta kafe

Gość Eryujgfdd
Nawet maly niedobor zelaza ale dlugotrwaly wykonczy organizm, zelazo jest potrzebne zeby sie wchlanialy inne substancje odzywcze, to jest reakcja lancuchowa

W dzieciństwie byłam niejadkiem nie cierpiałam mleka, ryżu, dżemu, mięsa , ale żyję i jestem zdrowa

Gość tak tak 41
>Nie siejcje propagandy. jestem weganka od 5 lat i mam nadwage i co ???

Gość Witarinka :)))
Chore to jest jedzenie zwłok.

Gość Wegetege
Od 17 lat jestem weganką i okazem zdrowia Jestem też honorowym dawcą krwi, nigdy nie odmówiono mi jej oddania Wszystkie wyniki prawidłowe, powiedziałabym że nawet doskonałe Więc jak dla mnie to sprzeczajcie się dalej a ja swoje wiem Pozdrawiam

Gość Witarinka :)))
Eryujgfdd- A co to żelazo jest tylko w padlinie ??? warzywa i owoce spełniaja całe zapotrzebowanie na wszytskie wartosci odrzywcze naszego organizmu i przyswajaja sie o stokroc lepiej niz witaminy z padliny, aaa w ogóle o jakich witaminach mowa, przeciez mieso to zwłoki wiec co w tym moze być dobrego :///

Gość Wegetege
Od 17 lat jestem weganką i okazem zdrowia Jestem też honorowym dawcą krwi i nigdy nie odmówiono mi jej oddania Wyniki mam prawidłowe, powiedziałabym że nawet doskonałe Więc jak dla mnie to sprzeczajcie się dalej a ja swoje wiem Pozdrawiam

Gość tak tak 41
Natłukli wam w te łby od dziecka samych głupot, tv też sieje tą swoją propagande a wy zamiast ruszyć tymi swoimi małymi móżdzkami to powielacie to co usłyszycie, spróbujcie a później możecie się mądrzyć :-o

Gość Eryujgfdd
Karmia dzieci splesnialymi migdlami, nie zdziwie sie jak beda miec za 10 lat watrobe do wymiany, migdaly z transportu, moga lezec w magazynach latami, maja plesn i konserwanty

Gość Eryujgfdd
Znam mnostwoo chorych bylych wegetarian ,w morfologii nic nie widac, nic kompletnie, do samego konca jest idealna

Gość Eryujgfdd
Ile trzeba zjesc marchewki zeby odpowiadala 100 g miesa ? 40 kg?

Gość FIKOŁAJ
A W JAKIMŻ TO PROGRAMIE POZKYWALI TE "BIEDNE " DZIECI ??? :D

Gość Eryujgfdd
Mieso zawiera wszystki bialka, witaminy w idealnych proporcjach i jest lekko strawne

Gość HJOASDJHOIHDUEHF
a skąd ten wymysł że coś ma odpowiedać czemuś ? :D Gdzie masz jakieś skale które pokazują ile czego trzeba zjeść ??? to co wymyslaja dietetycy to sobie mozesz wsadzic w swój miesożerny kufer. Człowiek nie potrzebuje az tyle zarcia ile w siebie wrzuca.

Gość HJOASDJHOIHDUEHF
mieso jest lekko strawne ???? hahaha aleś mnie rozbaiwł/ła hahah mięso (zwłoki) podczas trawnienia wydzielja 20 róznych trujacych substancji, gnija w jelitach i przysparzaja wiele kłopotów zdrowotnych, a po za tym białko zwierzece nie jest człowiekowi do niczego potrzebne. W banianie znajdziesz białko i wiele innych mikrelemntów i witamian potrzebnych do prawodlowego funkcjonowania organizmu.

Gość do jedną noga w rowie
napisz dlaczego uważasz ze jedzenie jajek jest przesadą? dla mnie tez jest w tym coś obrzydliwego, na sam widok jaja, tego ciągnącego śluzu jest mi niedobrze:O

Gość Szopen
trawożercy

Gość HJOASDJHOIHDUEHF
jajka to jest okres kurzy, po prostu.

Gość do jedną noga w rowie
heh, np. aktorka Maja Ostaszewska nigdy w zyciu mięsa w ustach nie miała i jakoś nie wygląda na umierającą:D 2 zdrowych dzieci urodziła, nie przesadzajcie...dla mnie osobiście weganizm jest hardcorem, ale sama nie jem mięsa od niemal 12 lat i b. dobrze się mam, też jestem honorowym dawcą. wiele teorii głosi że mięso przyczynia się do raka, np. jelita grubego., w którym odkłada się hemoglobina z mięsa:O