Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dzispytaniedzisodpowiedz

dlaczego Barabasz?

Polecane posty

Gość dzispytaniedzisodpowiedz

siedzę dziś MIĘDZY INNYMI przed kompem i zastanawiam się co miał w sobie Barabasz takiego, że tłum wołał "UWOLNIJ BARABASZA!". Nigdy tego nie zrozumiem. Za mało nad tym myślałam. Czy był dowcipny? Jak uważacie? Wesoły, uśmiechnięty, miły, może nawet CIEPŁY w pewnym sensie. Jakiś wiersz ktoś o tym powinien napisać wiecie. Tak dziś myślę. Czemu akurat kilkukrotny morderca był lepszy od kogoś KTO NIKOGO NIE ZABIŁ. Nie wiem... konkurs poetycki trzebaby wymyślić na ten temat. Taki mam pomysł wiecie. KONKURS POETYCKI, fajny pomysł, nie? Tak myślę - tytuł DLACZEGO BARABASZ?

Gość marek a5
może i był mordercą, ale napewno nie miał problemów z głową aby mówić że jest synem boga

Gość nie wszysycy wołali
Barabasz tylko niektoryz a ci niektorzy wołali najglosniej i to docieralo do poncjusza, a wolali najglosniej bo byli oplaceni przez rabinow, to oni nie chcieli uznac w jezusie syna bozego

Gość nie wiadomo, czy...
Barabasz w ogóle istniał. Może to tylko miejska legenda?

Owco, to jest tylko taka bajka dla naiwnych. Żadne źródło historyczne nie wspomina nic o Barabaszu. Gdyby nawet istniał to życie nie jest sprawiedliwe i widocznie tak miało być. i tyle Ci powiem :(