Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

idalia2

pobyt serba w UE dłużej niż 3 miesiące gdzie i jak starać się o pozwol. na pobyt

Polecane posty

Witam. Moj narzeczony jest serbem i na terenie Unii Europejskiej może przebywać legalnie nie dłużej niż 3 miesiące. Gdzie , jak starać się o pozwolenie na pobyt długoterminowy. Jakie dokumenty są do tego potrzebne, jakie warunki trzeba spełniać? Dodam tylko ze ja polka ,mieszkam na terenie hiszpanii i tutaj chciałabym go sciagnac. W hiszpanii mam zameldowanie , wszelkie dokumenty pozwolajace na pobyt , prace itp, dzieki temu ze jestesmy w Unii. Jak moge starac sie o powrot chlopaka ktory obecnie oczekuje poza unią . Czy serbia ma podobne prawo jak np. mozemy zaprosic kogos z Ukrainy , przedstawic dokumenty o tym ze jestesmy w stanie utrzymac daną osobę itd? będę wdzięczna za kazde info, dzięki

Gość ojejhhikddmdmdm
pwiem c i tak, znam te problem.. kchana tylk slub was ratuja nic inego postara sie w ambasadzie alb wpl, jak bedziesz o dukument o zdolnosci prawnej do zawarcia małzenstwa za granica.Slub i poem on dstanie kartr pobutu, inaczej to niewiem, sa nic nie załatwi on jest nielagalnie w unii.

Gość ojejhhikddmdmdm
moze sie starac o wize turystyczna a le , mysi po 2 mcy wracac co ci to da? musisz spełnaic warunki finansowe i mieszkaniowe jakie sa w hiszpannni niewiem w pl 2500 na osobe i metrowo jakos tez ostro nas potraktowali, ja tescioe nie mogłam zaprosic bo mam tylk 45m .

Gość pewnie jest normalny
Jak to gdzie w urzędzie emigracyjnym :) (trudno)

dzieki bede probowac wszystkiego. Pierwsza odpowiedz troche mnie zdolowala, ale zastanawiam sie czy forumowicz wogole ma jakis stopien IQ... slub slubem, aczkolwiek nie moge uwierzyc ze nie mozna jakos inaczej tego obejsc. Probuje wszedze zaczerpnac info, teraz sa swieta wiec np ambasada w pl wogole nie odbiera tel od kilku dni, sprobuje po Wielkanocy. Poza tym pytanie nr 2 czy po 3 miesiacach jakie on przebywal na terenie Unii musi wyjechac i czekac nastepne 3 poza Unią i dopiero ponownie wrocic? czy moze po 3 miesiacach wyjechac z Unii zeby nie przekroczyc terminu 90 dni , i wrocic po tygodniu ?

Gość pewnie jest normalny
Do polski wcale nie jest tak łatwo przyjechać na stałe i bardzo dobrze ! dzięki temu nie ma u nas napływu ludzi ze wchodu i takich cyrków jak we Francji :)

jest normanly, dlaczego nie... kto by pomyslal ze przytrafi mi sie taka historia w zyciu, nigdy nawet przez glowe mi nie przeszlo, ze moge poznac kogos ze wschodu. Przewaznie spotykalam sie z niezbyt mila opinia na temat ludzi ze wschodu, lecz juz w czasie studiow mialam okazje przekonac sie i uswiadomic sobie ze ludzie jak ludzie. Wszedzie znajda sie zli i dobrzy. Przyklad tego forum jaka otrzymalam odpowiedz od zyczliwego "polaka" ktory zmieszal mnie z blotem .. My rowniez np w anglii nie mamy zbyt dobrej opinii i nie jest to mile, dlatego nie patrze na to przez pryzmat narodowosci , tylko to jakim kto jest czlowiekiem. W tym wypadku narodowosc wiele mi komplikuje poniewaz nie moge byc na codzien z osoba ktora kocham :(

Gość Aska

Serbowie tez sa muslimami. Dziewczyno nie sprowadzaj syfu do Polski . Jedz sobie do serbii na rozmnarzanie i serie gwałtów.