Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mężczyzna praktykujący

rewia mody w kościołach przy okazji świąt -

Polecane posty

Gość mężczyzna praktykujący

wprawdzie powinno się cieszyć, że więcej ludzi w kościele niż na codzień ale - wiele "dziuń" przychodzi tylko po to by się wylansować, może poderwać jakiegoś chłopaka, który też przyszedł na podryw, - widać wyraźnie kto chodzi do kościoła od święta, gdy nie wie jak się zachować, jakie gesty czynić, że trzeba się odwrócić do ludzi jak się przekazuje znak pokoju itp. - przepych ubraniowy ponad wszystko, trzeba sie pokazać jaki to się ma nowy wypasiony ciuch - to dewiza wielu "katolików od święta" - niektórzy przychodzą jak na piknik, dzieci biegają, a państwo-rodzice rozglądają się na 4 strony świata i ziewają oto spostrzeżenia katolika "nie-od-święta" wiecie co ,niektórzy, darujcie sobie tę szopkę, zostańce w domu, otwórzcie browar, rozpalcie grilla i jedzcie aż do wzdęć [cześć]

Gość barakuda...
eee tam a jak ty bys byl rozsadnym czlowiekiem to bys wiedzial, ze religia to jeden wielki kit polecam "Bog urojony" R.Dawkins'a 🖐️

Gość barakuda...
a poza tym powinienes sie skupic na mszy a nie na bacznym obserwowaniu ludzi :D przyganial kociol garnkowi :D

Gość sztywny palik
do ludzia wyżej - akurat w kościołach jest wiele miejsc gdzie można oglądać ludzi bez patrzenia się na boki :D

Gość barakuda...
a czy ja napisalam, ze sie patrzyl na boki? :D

Gość nie lubie katoli
Ja zostałam w domu z cała stanowczością. Mój facet poszedł do kościoła, dla mnie święconka jest nieistotna i zbędna. On przestrzega postu, ne ja. Wniosek: ci, którzy nie chcą - nie chodzą 🖐️

Gość bhnjmk
dawkins to ograniczony tzwel 🖐️

Gość generalny remont
dobry temat, sam dzis widziałem że ludzie muszą sie pokazać jacy to oni bogaci i stać ich na modny ciuch

Gość her_komendante
niech się ubierają i wyglądają jak najlepiej nie muszą wyglądać jak dziady tak jak ty i twoi chłopcy

Gość thrt
matko, jaki stereotypowy temat!

PRzecież katolicy chodzą do kjościoła głównie po to, żeby porównywać ubrania.... Rodzice zawsze mówią do dzieci: "tego nie zakladaj - idziesz do kościoła. Włóż niedzielne (czyt. lepsze) ubranie." Chcieliśta? Mata. I nie narzekajta.

Gość dotykal po śluzie]
ej no bez jaj a jak idziecie do znajomych na kolację to ubieracie rozciągnięte dresy i stary t-shirt :O wiadomo porównywanie się i ocenianie innych to kwestia mentalności ale z drugiej strony -ubiór powinien być dobrany do okazji. Ja nie moglabym iśc w starych/porozciąganych/bylejakich ubraniach np. na rozmowę kwalifikacyjną/na kolację w restauracji czy do kościoła właśnie ale fakt faktem ,że jak ktoś do kościola na ogól nie chodzi to nie wie jak nalezy się zachować

mezczyzna praktykujacy ;-)))))) tylko co praktykujacy - ??? ach ta nietolerancja katoliocka - a co ci panie dziunie poczynily zlego - co kosciol katolicki juz daleko poszedl w swojej segregacji ze dziun juz tez nie przyjmuje?;-)) a co cie to obchodzi i dziwi czy ktos wie czy nie wie jak sie zachowac poidczas mszy - moze mu pomozesz zamiast wymiewac panie praktykujacy - mozgu w ograniczonym stopniu zapewne uzywajacy?;-))))))))

Gość ależ jesteście zakłamani
Widzisz, że Twoje poglądy to zwyczajny brak tolerancji i przejaw nienawiści? Konieczność ośmieszenia jest tak Ci potrzebna do podniesienia własnego "ja"? że się Katolicy ubierają w lepsze ubranie do Kościoła? Przecież jak idziesz z wizyta do kogoś ważnego też sie ubierasz lepiej niż na co dzień dlaczego więc uważasz, że idąc oddać hołd BOGU nie należy się ubrać starannie?

Gość czy tez nie bo
jak umawia sie z chlopakiem tez LEPIEJ i odswietniej ubiera sie dziewucha wiec dlaczego do kosciola ma nie ubierac sie lepiej ?

Gość podyskutujmy kulturalnieee
lepsze ubranie do kosciola to nie chec pokazania sie, po prostu do zabawy na podworku mozna ubrac przetarte spodnie, bo i tak sie rozerwą na pierwszym lepszym drucie, ale do kosciola to juz nie wypada i nie jest to kwestia pokazówki

Gość rysik
Przecież do kościoła to nie ludzie chodzą tylko owieczki boże :)

Gość rysik
Nawet kolędy są o rolnictwie: Przybieżeli do Betlejem pasterze,

Gość Podejrzliwa2305
To samo jest na cmentarzach w Swieto Zmarlych...taka prawda niestety, sama w rodzinie mam ciotki dewotki ktore zbieraja sie po kosciele na kawke zeby skomentowac w co to sie nie ubrala " Alina z klatki obok"

Gość erhhhhmhhbnbbbm
och wy bez wiary ! o czym piszecie ?