Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wiara_nadzieja

Wczesna ciaza a mala ilosc cialka zoltego. ;/

Polecane posty

Kochane mam do Was pytanie, przeszlaz z forum o ciazy po laparoskopi, mialam torbiel 5 cm, mialam miec laparo gdy poszlam do szpitalach po badaniach okazalo sie ze jej nie ma lekarze stwierdzili "CUD" i wypuscili do domu. Ostatni okres mialam 21 marca mam cykle regularne co 28dni teraz 18 kwietnia wypadalby mi okres ale nie dostalam go zrobilam 3 testy, wyszly pozytywnie wiec nastepnego dniatj. 19 kwietnia poszlam do ginekologa z powodu silnych boli podbrzusza. Zrobil mi USG dopochwowe i stwierdzil ciaze :) 2 tydzien po zaplodnieniu, ale stwierdzil zagrozenie z powodu malej ilosci cialka zoltego, a wiemy ze ono produkuje progesteron. Dostalam lekarstwa : luteina dopochwowo, nospa-forte i duphaston. Powiedzcie czy powinnam sie bac i martwic.? Prosze o kakretne odpowiedzi. Z gory bardzo dziekuje :*

Z TEGO CO WIEM, PROGESTERON WŁAŚNIE POMAGA W PRODUKCJI CIAŁKA ŻÓLTEGO, PO TO DOSTAŁAŚ DUPHASTON I LUTEINĘ, NOSPĘ ROZKURCZOWO JAKBYŚ MIAŁA BÓLE BÓLE SĄ BARDZIEJ NIEBEZPIECZNE OD BRANIA NOSPY....JA SAMA BRAŁA TROCHĘ DUPHASTON KIEDY BYŁAM PONAD 2 LATA TEMU W CIĄŻY I NOSPĘ, GŁOWA DO GÓRY, LEKARZ WIE CO ROBI... a CZY MIAŁAŚ OSTATNIO ROBIONE BADANIA HORMONÓW?

Gość także
Leki które dostałaś są na podtrzymanie ciąży, ja byłam w podobnej sytuacji też byłam w ciąży, też miałam silne bóle i poszłam do gina i po usg powiedział że ciąża zbyt wolno sie rozwija progesteron mały dostałam leki ale po miesiącu było po wszystkim poroniłam w 7 tc ale w twoim przypadku wcale tak nie musi być , tak naprawdę nie było wiadomo co tak naprawdę było powodem poronienia, ale musisz na siebie uważać, przez te bóle brzucha leżeć itp dużo zdrówka życzę będzie dobrze no i gratuluje ciązy

JA MIAŁAM CIĄŻE BIOCHEMICZNĄ PONAD 2 TYG. TEMU, PORONIŁAM Z DNIA NA DZIEŃ. ALE NIE TRAĆ NADZIEI POWINNAŚ JAK NAJPRĘDZEJ WYBRAĆ SIĘ ZNÓW DO LEKARZA, u MNIE BYŁO WSZYSTKO DOBRZE, HORMONY MAM W PORZĄDKU, CIĄŻA PODOBNO WADLIWA I NIE ZAGNIEDZIŁA SIĘ TAK JAK TRZEBA, I PRZEZ TO SIĘ NIE ROZWIJAŁA WŁASCIWIE.

ALE MAM ZNAJOMĄ KTÓRA TAK MIAŁA, ZRESZTĄ DUŻO KOBIET TERAZ MA TAKIE PLAMIENIA I BARDZO CZĘSTO DUPHASTON WŁASNIE POAMGA

dziekuje WAM :* mi lekarz powiedzial ze powinno byc wszystko ok wyznaczyl kolejny termin wizyty na 4 maja i powiedzial ze wtedyy uslysze bicie serduszka i ze mam sie nie bac ale wiecie jak to lekarze. . . zawsze pocieszaja.