Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pilnie_potrzebne

Pyatnie bardziej prawnicze - wszelkie opinie mile widziane!

Polecane posty

Gość Pilnie_potrzebne

Sprawa wygląda tak: Przyszedł do mnie i do mojej mamy facet i karze zapłacić za jakąś wierzę ok 1000zł chodzi o to ze moj ojciec wziął na raty w 2001r. wierzę (nic o tymnie wiedzialysmy) pod koniec 2001r. wyprowadził się z domu od tamtej pory nie byli z mamą już razem jednak rozwód wzięli dopiero w 2003r. no ale wszystko ładnie pięknie a pare dni temu właśnie przyszedł ten facet i móówi ze ojciec nie zaplacic ostatniej raty za wierzę w 2001 r. i do dziś kwota tej raty wraz z odsetkami wynosi prawie 1000zł No i niby wierzę ojciec wziął w czasie trwania malzenstwa jednak do mojej mamy aż do teraz nigdy nie przyszedł zaden list zadne powiadomienie żaden monit ze ma zapłacić,zreszto już nie jest jego żoną czemu ma płacic jego długi... facet zaczął straszyć ze ja bede musiala to spłacic bo jestem córką... POWIEDZCie co my mamy robić???NIe mamy takich pieniedzy zeby od tak sobie wydac a do tego dlaczego wogle mamy to robić???????? Ojciec jest za granicą - mamy słaby kontakt 3 telefony na rok

Gość Pilnie_potrzebne
kurde nikt zwas sie nie orientuje

Gość liselotte
powiedzcie mu żeby sp....ł. Roszczenia cywilne (a to właśnie takie jest) przedawniają się po 3 latach. Niech mama nic temu cwaniakowi nie płaci. Będzie groził sądem - niech podaje. Gdyby z Sądy było wezwanie - mama ma odpisać sądowi, że jest rozweiedziona, i wnosi o przedawnienie.

Gość liselotte
i podajcie nr. tel. ojca. Zresztą jemu też mogą naskoczyć. Przedawniło się!!!

Gość ecree
wieża, każe

Gość reddiciara
nic nie płaćcie!!! komornik za wami łazi bo ze starego nie moze zedrzeć to mysli że "głupia baba" za niego zapłaci! jak przychodza jakies pisam to idzcie do radcy prawnego i zapytajcie, za taka mala porade nie powinien wziac wiecej niz 50 zeta!!!

Gość Pilnie_potrzebne
kurde wieża ja pierdziele taki byk :O sory :O chyba wszystko z nerwów a czy to jest gdzieś zapisane??? No wiecie jak następnym razem spotkamy się z tym gogusiem żeby miała mocne argumenty, żeby mnie na niczym nie złapał:O ojciec jest w usa i nic mu nie mogą zrobić a poza tym to chore skoro chcieli sciągnąć z matki to chyba tylko za ten czas jak byla jego żoną, z jakiej paki on teraz przychodzi karze jej płacić a nawet jednego zawiadomienia jej nie przysłali:O

Gość Pilnie_potrzebne
up

Gość Pilnie_potrzebne
up

Gość Pilnie_potrzebne
bardzo proszę niech ktos jeszcze mi coś na ten temat napiszę- wszelkie podpowiedzi bedą mile widziane;)

Gość Elliot
Poszukaj u siebie w mieście albo gdzieś w okolicy Biura Ligi Kobiet Polskich. W takich Biurach przyjmuje Radca Prawny, któremu płacisz tylko jakiś datek na LKP czyli możesz dać np. 10zł za poradę.. na pewno Ci pomoże. Wydaje mi się, że istotne są także kwestie przed rozwodem.. czy została orzeczona separacja.. albo może rodzice mieli rozdzielność majątkową.. a teraz próbują Was naciągnąć.. Dowiedz się dobrze.

Gość klodia_klodia
ja bym nie płaciła niech spada na drzewa i szuka tatusia po swiecie

Gość sądowy pieniacz
Mąż wziął wieżę za czasów żony. No ale te odsetki to już nie żony sprawa. Musi udowodnić, że mąż się wyprowadził pod koniec 2001 roku i nastąpiło rozbicie wspólnoty majątkowej do roku 2003. Potem był rozwód, no więc te odsetki nie mozna liczyć do tego roku. A zresztą powinno się udowodnić, że o tej wieży zona nie wiedziała. Zresztą była już zona niech wyda adres męża za granicą, bo on ma z czego spłacić tą wieżę.

Gość Pilnie_potrzebne
adres męża był podany jednaj oni nie działają w USA:O i z niego nie ściągną ( a z kogoś muszą) A jak to jest z tym przedawnieniem długów????

Gość dfgtyhlkj
facet nie ma prawa was nachodzić jak coś to sądownie ale faktycznie - nic nie zdziała - i pewnie o tym wie - dlatego osobiście was nagabuje

Gość Pilnie_potrzebne
czyli on tak naprawdę nic nie może? A możemy doprowadzić do takiej sytuacji, że zapłacimy samą ratę (wtedy byli małżeństwem jeszcze) po prostu żeby nie być więcej nękanym??? a czy ktoś wie jak jest z przedawnianiem się długów?? Po prostu boję się, że minie jeszcze parę lat i będą kazali mi to spłacić jako że jestem córką (przez pare lat ojciec wysyłał na mnie alimenty:O)

Gość klodia_klodia
nic mu nei plac. niech tatusia sciagają

Gość Google wcale nie bolą
Czy tak trudno wrzucić w Google hasło - przedawnienie roszczeń ? http://prawo.gazetaprawna.pl/artykuly/474889,przedawnienie_roszczen_kiedy_mozna_legalnie_nie_splacic_dlugow.html :O

Gość Pilnie_potrzebne
dzięki za link 🌻 Czyli mogę temu facetowi powiedzieć, że dług się przedawnił 7 lat temu i moze się wypchac jeśli sprawa trafi do sądu to mam złożyć wniosek o przedawnienie i sprawa skończona??

Gość Pilnie_potrzebne
up