Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie warto

nie warto zakladac salonu fryzjerskeigo ze wzgledu na wysokie koszty utrzymania?

Polecane posty

Gość nie warto

moi rodzice chce mnie za wszelka cene zniechecic do otworzenia wlasnego salonu tweirdzac ze ksozty miesieczne to jakies 5000zl , ZUs, czynsz,rachunki, sprzet, paliwo itp. twierdza, ze lepiej wyjde jezeli zajme sie udzielanie prywatncyh leckji jezyka obcego bo na tym sa mniejsze koszta- dojezdzam do klientow (kasa tylko na paliwo, jakies ksero, kilka ksiazek)na pewno nie bedzie to 5000 zl miesiecznie. . ????

Gość nie warto
?????ktos sie wypowie?

Gość 9o9o9
przeciez na korkach prawie nic nie zarobisz! co to za porownanie w ogole? :(

Gość Fryzjereczka juz od...
Koszty mojego salonu fryzjerskiego wynoszą mniej niż 1500 + co za robie moje to tak dla porównania ;)

Gość ja nic nie rozumiem z twojej
wypowiedzi.napisz moze jeszcze raz ale tym razem po polsku!

Gość ćwiartka
sprzęt ? to co miesiać masz za niego płacić ? Przy płaceniu zusu , mimo wszystko coś ise tam odkłada . Złodziejska to instytucja ale jak powąznie myślisz o stałym zatrudnieniu to jej nie ominiesz . A korki chcesz rejestrować ?"

Gość 222222
a propos kosztów które wymieniają twoi rodzice - paliwo??? a na co ci paliwo jak siedzisz w salonie???

Gość eeee glupoty
gadaja twoi rodzice do salonu dojezdzasz 2 razy na dzien prawda? to wiecej na korki dojedziesz :P zus zusem trzeba oplacac 1 rok masz mala kwote zakupisz raz towar sprzet to fakt wyjdzie troche co miesiac swiatlo wode , czynsz ale... lijentow tez bedziesz miala powiem jedno : u mnie w malym miasteczku chyba z 10 fryzjerow jest i kazdy z nich sie utrzymuje i zawsze widze ludzi glupoty gadaja twoi rodzice

Gość taki Jonny B.
pewnie ze głupoty fryzjer to niezły biznes bo salony powstawały (nie wiem jak teraz) jak grzyby po deszczu u mnie na jednej ulicy na osiedlu są trzy salony i jakos się trzymaja więc chyba tak źle nie jest a koszty 5tys to chyba w centrum warszawy tyle wynoszą

minimalny ZUS właściciela świeżo otwartej firmy wynosi teraz ok 260 zł przez 2 lata. za prąd zapłacisz ze 300 zł i wynajmem to nie wiem ile + jeszcze dojazd do firmy. i to chyba już wszystkie koszty które będziesz ponosić. reszta kosztów będzie związana już tylko z obsługą klientów. a za sprzęt zapłacisz jednorazowo

Gość nie warto..
Dziekuje za wypowiedzi! Zwlaszcza ze podniolsy mnie na duchu. co do korepetycji: znam 3 osoby ktore tym sie zajmuja: 1- ma wlasna mala szkole i zarabia 6 tys. na REKE (jak nie wiecej- wiem dokladnie ile ma klientow i ile ma za godzine, koszty to kserowanie, czynsz- 1200zl rachunki - no mysle,ze nie weicej niz 300zl , mieszka niedaleko wynjetego miesjca wiec na paliwo duzo nie ydaje,do zadnych uczniow nie dojezdza. Zajmuje sie tym w maisteczku 12.000 mieszkancow 2- udziela korkow we wroclawiu ,ukonczyla filologie w tamtym roku , zarabia 2400 na reke (nielegalnie- glownie nauka dzieci) plus ma tlumaczenia z firmy 1500zl(legalnie na reke) 3- kuzynka przyjaciolki ,wiem ze na reke zarabia 100zl na godzine. nie wiem ile dokaldnie ma godzin w miesiacu. Miasteczko 15 000 Co do salonu fryzjerskiego: PALIWO-mieszkam na wsi wiec musialbym dojezdzac do miasta - 30 000 mieszkancow ,oddalonego o jakies 20km . dlatego musze wliczac paliwo. jakies 400zl na meisiac (?) CZYNSZ- widzialam dwie oferty 500zl i 600zl na miesiac RACHUNKI- max. 500zl na miesiac (?) ZUS- przez pierwsze dwa lata 400zl SPRZET-tak rozumiem,ze jest to jednorazowy wydatek - prostownica,suszarka itp. plus wyposazenie/dekoracja salonu- nowa frba, meble,lustra itd. FARBY, Lakiery, SZAMPONY itp.- jakies 2 000zl na miesiac (?) cos ominelam?- wychodzi 4000zl ....!!!! Fryzjereczka juz od... Koszty mojego salonu fryzjerskiego wynoszą mniej niż 1500 + co za robie moje to tak dla porównania JAK TO MOZLIWE . TYLKO 1500zl? ale fryzjerstwo to jest to co mnie NAPRAWDE kreci.

Gość nie warto..
a co do ZUSU to czytalam ze 350zl ale nie wiem jak aktualna jest ta wiadomosc.

Gość Fryzjereczka juz od...
Leviatan ZUS początkującego pracownika wynosi 350 zł na początku a następnym roku orzynajmniej mi poszedł w góre o 20 zł czyli 370. Do tego czynsz 400zł i rachunki w granicach 600zł... I wiadomo jakieś tam produkty. Trzeba sie umiec zorganizowac

Gość nie warto..
Fryzjereczka Dzieki ,ale w takim razie sama widzisz: czynsz- 400 rachunki- 500-600 ZUS- 370 to jest juz 1270-1370 do tego produkty.... chyba nie miescisz sie w 250zl ? za to mozna ledwo kilka farb profes. kupic. no a jak dojezdzasz do pracy?

Gość nie warto..
podnosze bo to dla mnie bardzo wazne!

Gość [zgłoś do usunięcia] nie wart
......jhjh

Gość no ale ja sie dziwie tobie
jestes wogole fryzjerka czy ukonczylas jezyk jakis ? ja bym tak czy siak postawila na fryzjerstwo jesli dodatkowo to jest WLASNIE TO czyli twoj skarb w rekach :)

Gość nie warto....
uppppppppppppppppp

Gość ef545t36
1. zalezy co cię interesuje, jak bedziesz lubiła to co robisz to i pieniadz sie bedzie kręcił, bo bedziesz kreatywna i bedziesz miec pomysły. 2. U mnie w miescie co ulica to salon fryzjerski, trzymaja sie, ale nie wiem czy zysk jest taki piekny. Musisz miec REKLAME, WYROBIONĄ OPINIĘ tak aby jedna drugiej polecała twój salon. Poza tym ludzie maja wysokie mniemanie o sobie i jak ztrudnisz młoda fryzjerke która zażąda pensji wiekszej niz jej umiejetnosci to tez problem. Zrób sobie biznesplan, analizę SWOT.

Gość nie warto....
Dziekuje za podniesienie na duchu!

Gość masz babo placek.....
ja bym wolala byc nauczycielka bo wtedy przynajmniej sie nie narobisz.... :-P

Gość nie warto....
jak ktos chce swoje 3 grosze wrzucic to zapraszam ;-)

Gość ja tez proponuje salon
fryzjerski wszczegolnosci jak jestes kreatywna , lubisz /kochasz ten fach wiesz ze sie sprawdzisz .. nie ma nic lepszego w dodatku mloda jestes - cos dla mlodych kobiet :D bo przynajmniej je zrozumiesz :P o co kaman

Gość marzenia tlustej glowy
podnosze bo tez jestem zainteresowana

Gość Fryzjerskie.com
Zależy na co się nastawiasz,bo jeżeli na zwykła pracę za określoną kwotę to lepiej pracować u kogoś,natomiast jeżeli chcesz mieć większe zyski i być bardziej niezależną,to zdecydowanie bardziej opłaca się założyć swój własny salon. Pozdrawiam www. Fryzjerskie.com

Gość kangosiak
Popatrz na aktualne stawki - http://www.wyposazenie-salonu-fryzjerskiego.pl/ Czy jesteś w stanie wyłożyć aż takie pieniądze na start? Bo tutaj masz w zasadzie najtańszy sklep, a i tak wymaga kilkudziesięciu tysięcy. Masz takie środki?

Gość gość
Tutaj macie namiary - http://www.wyposazenie-salonu-fryzjerskiego.pl/ Pewnie, że wyposażenie salonu kosztuje, ale przecież w tym biznesie liczy się przede wszystkim jakość. Kto korzysta z salonów które nie mają odpowiedniego wyposażenia?

Gość gość
Tutaj macie świetny przykład - http://www.wyposazenie-salonu-fryzjerskiego.pl/ Przede wszystkim stawiajcie na takie rozwiązania, które będą jakościowe. Koszt wejścia w temat jest bardzo wysoki, ale nie zmienia to faktu, że zdecydowanie warto w to wejść. Przynajmniej tak uważam.

Gość MaryśkaWarszawa
Wszystko zależy od jak koszty utrzymania salonu mają się do zarobków. Ja prowadzę salon fryzjerski od 3 lat. I tak naprawdę dopiero od roku wychodzę na plus, ale nie żałuję podjętej decyzji przynajmniej robię to co kocham, a zadowoleni klienci są moją wizytówką. Ostatnio biorąc inspirację z http://hairsalonfurniture.eu/reception-in-the-hairdressing-salon/hair-salon-s-reception-a-representation-for-the-customers/dyw_mrlv zrobiłam mały remont poczekalni i recepcji. Wszyscy są zachwyceni !