Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sfrtfgfg

Przyrzeklam dziś ,ze nie bede jadla slodyczy i teraz sie boje ze nie wytrzymam.

Polecane posty

Gość sfrtfgfg

Przyrzeklam i boje sie ze nie wytrzymam z tym postanowieniem do konca zycia,.

Gość kasanddraaaa
idź gruba dupo stąd...

Gość mam oslabione wlosy
jak wytrwasz pierwsze 2 tygodnie, to wytrwasz do końca życia :)

Gość kup sobie coś na zamiast
np. owoce. Ananas jest bardzo słodki, a bardzo mało ma kalorii i podobno bardzo dobrze go jeść, kiedy się odchudza.

Gość sfrtfgfg
bo chce byc chuda jak Kasia Tusk!!!

Gość ggggghhhhhggg
Ja nie jem słodyczy od kilku lat. I nie ciagnie mnie do nich w ogóle. Najtrudniejszy był pierwszy miesiąc, później się odzwyczaiłam i nie mam ochoty na słodycze :) od czasu do czasu z jakiejś okazji zjem ciasto, ale nie mogę zbyt dużo bo mnie przymula. Odzwyczaiłam się od słodkiego smaku :)

Gość truest orginal blob the killer
ggggghhhhhggg mam tak samo - pięć i pół roku:) jestem z siebie dumny jak jasne cholera:)

Gość Czujna Ja
gggghhh.... a czy zamiast słodyczy jadlaś owoce, suszone, świeże, z puszek?

Gość Czujna Ja
truest - a Ty? A słodzicie kawę, herbatę?

Gość ggggghhhhhggg
Ja też jestem z siebie dumna ;) Szczególnie kiedy patrzę na koleżanki narzekające, ze się znowu w spodnie nie mieszczą, a chwilę później jedzące snickersa :D Ja mogę pochwalić się nie tylko idealną figurą, ale i piękną cerą dzięki odstawieniu czekolady :)

Czujna Ja ja jem słodycze, ale tylko świeże. kawę/herbatę piję raz na ruski rok, nie słodzę

jem OWOCE oczywiście ;)

Gość Czujna Ja
:) chyba się przejęzyczyłeś:)

freudowska pomyłka :D

Gość ggggghhhhhggg
Jem dużo owoców ale bez przesady. Bardzo lubię jabłka i wszelkie cytrusy, ale nie objadam się jakoś szczególnie owocami. Kawę słodzę, ale piję tylko jedną dziennie, rano. Nie jestem w stanie wypić gorzkiej kawy, jest dla mnie obrzydliwa. W ciągu dnia piję tylko zieloną herbatę, a jej się nie słodzi. Nie jem słodyczy od ok. 4 lat, wczesniej mogłam zjeść 2-3 batoniki Liony naraz, a jak w ostatnie wakacje kupiłam sobie jednego Liona po tak długiej przerwie, to nie byłam w stanie go dojeść do końca, bo był dla mnie za słodki. Nie lubię już teraz batoników.

Gość Czujna Ja
I naprawdę jest tak, że najgorsze są pierwsze 2 tygodnia a potem można się przyzwyczaić?

Gość Mirosław Glajda
możesz sobie powiedzieć, że np sobota będzie dniem ze słodyczmi, ale tylko ona i nie nie wiadomo ile, lecz troszeczke :D ja tak mam w sobotę jem tyle co w tygodniu plus słodycze np tabliczkę czekolady:) o dziwo przez to chudnę niż tyje:)

u mnie to trwało trochę dłużej, tym bardziej, że moim znajomym ciężko było wytłumaczyć i ciągle czymś częstowali

Gość ggggghhhhhggg
Ja czytałam kiedyś, że najgorze są pierwsze 3 tygodnie, bo tyle czasu potrzebują kubki smakowe, żeby odzwyczaić się od słodkiego smaku. Mnie to zajeło ok. 4 tygodni. Później słodycze stały się dla mnie obojętne. Pamiętam to cudowne uczucie, kiedy po miesiącu bez słodyczy przeszłam obok pięknej wystawy w cukierni i W OGÓLE mnie ona nie ruszyła, nie miałam ochoty na te wszystkie ciasta :D A wcześniej pewnie bym się zaśliniła pod tą wystawą :D

Gość Czujna Ja
Nie wiem czy raz w tygodniu to dobry pomysł. Ja myślę że jak już odciąć słodycze to radykalnie. Wiesz, tak jak alkohol u alkoholika.

Gość ggggghhhhhggg
Możesz jeść słodycze raz w tygodniu, ale nie od razu. Najpierw zrezygnuj z nich całkowicie, odzwyczaj się od nich i dopiero po jakimś roku albo nawet 2 latach zacznij jeść je znowu, ale z umiarem (tzn. nie codzennie, ale właśnie np. raz w tygodniu) i nie jedz pustych kalorii w batonach i ciastkach, ale jakieś bardziej "treściwe" słodycze np. kawałek jakiegoś ciasta: sernika, szarlotki... Ja jem ciasta, ale tylko przy jakiejś okazji czyli święta, urodziny, imieniny. Czyli wypada to mniej wiecej raz na 2 miesiące :D

Gość fiołekk19
No to ja sobie postanawiam zrezygnować ze słodyczy, to musi być fajne uczucie.

Gość sfrtfgfg
S łuchajcie a jak wasze znajomosci? Nie ucierplaly? Ja srednio raz w tygodniu spotykam sie z kims w kawiarni na ciastku, a teraz..to chyba moje zycie nie bedzie mialo sensu bo wszystkie przyjemnosci wiazaly sie wlasnie z jedzeniem deserow i innych slodkich, fajnych rzeczy... Co bedzie m i teraz sprawialo przyjemnosc? Pojade na majowke nad morze co tam bede jadla- nic nie bedzie mialo dla mnie sensu, nie bede czula sie chyba szczesliwa bo jak, czym sie cieszyc, czym sie delektowac ;(( to taka wegetacja;(

Gość Czujna Ja
Spróbuję od jutra, bo dziś jeszcze zeżarłam trochę poświątecznych smakolyków. Strasznie chciałabym coś takiego zrobić dla swojego organizmu. I myślę że to się bardzo opłaca. W sensie materialnym pewnie też;)

Gość Anna jagodka
ja tez sie odzwyczailam i az sama bylam w szoku, bo jestem starsznym lasuchem i jak np otworze paczke grszkow, czekolady, to musze naraz wpierdszielic cala.a przestalam jesc ze wzgledu na figure i to, ze cwicze i nie chce zakreslac blednego kola. i ostatanio zauwazylam, ze lezy sobie makowiec, jakies wafelki i inne pierdy a ja nie mam ochoty ich zjesc. oczywiscie zjadam jak mam ochote, ale to nie to co kiedys, potrafie powiedziec stop. fajna sprawa

Gość Czujna Ja
dodajemy temat do ulubionych i meldujemy się codziennie !!!???:D

"Spróbuję od jutra" - uwielbiam to:P. może lepiej spróbuj od poniedziałku?:P

Gość sfrtfgfg
Ale dajcie znac jak wasze znajomosci;(