Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość babielatoooo

jak odzwyczaić dziecko od zasypiania na piersi

Polecane posty

Gość babielatoooo

pytanie w temacie, mój syn od początku zasypiał wyłącznie na piersi. Zawsze je i od razu zasypia. Czasem popije mleczko jak ma pragnienie, a tak tylko zje i spi. Chciałabym aby nauczył się jeść po spaniu, jak się obudzi, a nie przed snem, zmeczeniem, noi żeby nie usypiał przy piersi. Jak tego dokonac? probowalam wkladac do łóżeczka ale bardzo płakał, Zdarzało się że zjadł i po pol h stawal sie zmeczoy. Wtedy plakal bo nie chcial piersi i nie mogl sam zasnąć. MOże któraś z was miala podobnie. Oczywiście syn nie chce smoczka i nie chcialabym go również przyzwyczajać do niego jak nie chce.

Gość gryczka
Podłączam się do pytania. W dzień różnie, czasem syn zaśnie sam, czasem na piersi, ale wieczorem nie zaśnie bez rytuału - przewijanie (+ew. kąpiel, nie codziennie kąpiemy), przebranie, włożenie do śpiworka, pierś... Też nie akceptuje smoczka, więc nie chcę go na siłę przyzwyczajać.

Gość klororowatęcza
jak to sam? Co robisz ze zasypia sam? reszta jak u Ciebie

Gość gryczka
Nic nie robię:-) Być może to błąd, ale ja w żaden sposób nie reguluję mu rytmu dnia, karmię na żądanie (powoli zaczynam od tego odzwyczajać, bo zaczynamy wprowadzać inne dania niż mleko z piersi), drzemki też sam sobie "funduje" ;-) Mniej-więcej dzieje się to o podobnych porach (zwykle ok.10-tej robi sobie 2-godzinną drzemkę, a potem nieco krótszą koło 16-tej). Na ogół zasypia po ssaniu piersi niestety, ale zdarza się, że go tak morzy, że odlatuje tak po prostu ;-)

Gość klororowatęcza
up

ciężko dzieci odzwyczaić od takich nawyków. cierpliwości, cierpliwości i czasu :)

Gość timt rimti puc
Odstawiłam od piersi ::) córka miala 19 mc. Teraz przytula się i zasypia przy mnie i w dzien i w nocy