Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ninka z L.

Dziecko budzi sie co 2,5 godz. na mleko co robic zeby były dłuzsze przerwy ?

Polecane posty

Gość ninka z L.

dodam,ze dzidzia ma 3 tygodnie skonczone.. zjada po 60 do 90 ml mleka raz dostaje modyfikowane raz odciagniete tylko moje,niestety nie za bardzo chce ssac piers wiec odciagam pokarm.. jednak amrtwi mnie ze tak czesto je... budzi sie z krzykiem dokladnie co 2,5 h ale zjesc wiecej nie ejst w stanie zeby sie zasycic na dluzej,jak jest u WAS??

Gość kalafiora z pola i smakuje
przyzwyczajaj po trochu do glodzenia. Jak dziecko pogłodnieje to skapuje że trzeba jeść kiedy dają. Karmienie na życzenie to błąd. Dziecko nie wyrobi sobie nawyku łapczywego jedzenia, tylko będzie memłać sutka w gębie miętoląc a nie ssąć, i twój sutek potraktuje jak gumowy smoczek do zapchaj gęby. Pomyśl czy ty karmisz dziecko czy tylko zapychasz sutka w gębę żeby nie ryczało ciągle. I poczytaj jak dziewczyny które mają już starsze dzieci, karmą swoje następne niemowlaki. Każda mądrzeje kiedy już wykarmi swoje pierwsze, wychuchane dziecko, przy następnym nie daje się dziecku wykorzystywać. Tak jak dziewczyna nie da się już wykorzystywać przy drugim chłopaku.

Gość akacjaaa111
Małe dziecko tak ma, nie ma co się przejmować to trzeba przeczekać, bo już niedługo te przerwy będą się wydłużać. Do osoby wyżej---> może sama sobie pogłoduj? Małe dziecko nie je dla fanaberii, ono potrzebuje, bo szybko rośnie.

Gość ninka z L.
a moje dziecko budzi sie na jedzenie i z krzykiem lapczywie lapie za butelke.. w szpit.alu kazali mi karmic co 3 godziny i tak jakos mniej wiecej je do teraz... :(

Gość akacjaaa111
Ono musi jeść, nie wiem o co Ci chodzi....że się budzi i nie śpisz po nocach, tak? No to jest problem wielu matek, niestety....Jesli jest to zgodne z Twoją filozofią, to może naucz ssać z piersi, zamiast tego odciągania (dla mnie to było obrzydliwe), weź do łózka na noc dzieciaka i karm wtedy piersią. Zapewniam, że się wyśpisz, bo sama tak robiłam. Ale ludzie sobie lubią utrudniać życie i katują się tym nocnym wstawaniem i łóżeczkami, pokoikami i tego typu bajerami. Ale jak mówię, jak kto woli, zgodni e ze swoją filozofią :)

Dziecko ma 3 tygodnie i jest to całkiem normalne, że domaga się jedzenia co 2,5h. Dzieci karmione mlekiem matki jedzą co 2,5-3h a karmione mlekiem modyfikowanym co 3h początkowo, później co 4h. Mleko matki jest szybciej trawione i dlatego dziecko domaga się go częściej. Jedynie nocne przerwy powinny być dłuższe. Jeżeli w nocy też budzi się tak często, to zrób w ten sposób-wieczorne karmienie między godz. 17-18, kąpiel i do łóżeczka. Dziecko zapewne obudzi się na karmienie za 2,5h, więc nakarm i później jeszcze ok 22 podaj butelkę na śpiąco, wtedy na pewno dłużej pośpi.

co 2,5 h u dziecka tak małego to norma, jak karmiłam cyckiem to czasem musiałam co godzinę mu dawać w nocy, ale nigdy mi nie przyszło do głowy żeby synka przegłodzić....to chore jest.... a pani co tak radzi sugeruje sie samej głodzić...ale mi ciśnienie z rana podniosła...

Gość Nie no porażka
Rada o głodzeniu dziecka jest mega śmieszna. Poprostu bez komentarza. Tak małe dziecko musi jeść i to właśnie na rządanie. A ty autorko musisz uzbroić się w cierpliwość. Sporo dzieci około drugiego trzeciego miesiąca robi dłuższe przerwy. Moja córka około 9 tygodnia zaczęła przesypiac od godz 19 do 5 rano. Pozdrawiam

kalafiora z pola i smakuje - ty naprawdę masz dzieci? współczuję im:-O Pojemność żołądka u noworodka wynosi 30-35 ml, podwaja się w ciągu tygodnia, a potem u niemowlęcia wynosi 50-100 ml. Żołądek powiększa się podczas posiłku, ale nie należy rozciągać go nadmiernie. Dziecko powinno zjeść tyle, by zaspokoiło głód na 2-3 godziny. Żebyś nie wiem, jak się starała maluch nie zje więcej, niż mu się w żołądku zmieści, więc jeżeli nie chcesz doprowadzić do otyłości malucha, musisz dostosować karmienia do jego możliwości.

Witaj przeczytałam wszystkie wcześniejsze posty i z niektórymi się zgadzam z innymi nie może twoje mleko jest niewystarczające na potrzeby twojego dzidziusia może na noc pediatra by zalecił Ci jakieś wypróbowane mleko modyfikowane i jag byś nakarmiła dziecko na wieczór to z pełnym brzuszkiem spało by mu się lepiej a i tobie parę godzin ciągłego snu na pewno by się przydało. Pozdrawiam Malowina

jak karmiłam moim mlekiem i modyfikowanym to też tak moja mała jadła a jak przeszłam tylko na modyfikwane to zaczeła spać całą noc więc to jest normalne wszystko jest ok jeżeli chcesz ją karmić mieszanie to tak będzie pozdrawiam

Gość dorrorora
sorry, ale osoba, która w stopce chwali się tym, ze się musi odchudzać raczej nie jest ekspertem od zdrowego sposobu odżywiania:-O

Gość w tym wieku to normalne
nie zmienisz tego. Dziecko podrośnie to będzie dłużej spało bez jedzenia

dorrorora tak? a niby czemu? ja tez się po ciąży muszę odchudzać, a wcześniej musiałam po sterydach i wielomiesięcznych pobytach w szpitalu.... jak nie znasz sytuacji to po jaką cholerę głupio komentujesz? ot tak? bo trzeba dopierdolić komuś od rana w niedzielę? jakie to kurwa polskie

Gość alaa maaaa kotaaaaa
mój 3msc też je co 2,5 godziny jak nie ma mleka to nie ma zmiłuj się jest jeden wielki ryk i histeria ...

akacja "weź do łózka na noc dzieciaka i karm wtedy piersią. Zapewniam, że się wyśpisz" ja wole wstać w nocy, nakarmić i odłożyć do łóżeczka, niż spać na czuja żeby małęj nie przygnieść - zresztą przy pierwszej brałam do łóżka i się przyzwyczaiła do spania z nami, potem miałam problem żeby zechciała spać w łóżeczku - więc niewiem co lepsze do autorki - to normalne że dziecko często je, nie martw się przerwy między karmieniami będą się wydłużać, moja ma 2 miesiące - jak zasypia o 21 tak śpi do 3 - zjada, i dalej śpi do 6.

Gość bo tak i już
mój ma ponad 2 miesiące i tez je regularane co 2,5 h mimo zalecenienom lekarza i położnej że ma jeść co 3. No ale nie będe dzeciaka glodzić. Za to w nocy ma dłuższe przerwy czym mnie uspokaja :P Po za tym autorka nie chyba nie przejmuje się tym że musi w nocy wstawać tylko żę dziecko je cżęsciej niż zalecił lekarz ;)

Gość dorrorora
jaheira1 - polskie to jest jak kobieta tyje w ciąży trzydzieści kilo, bo wpierdala jak dzika i tłumaczy to sobie dobrem dziecka, a potem olaboga, bo po ciąży zostaje 20 kilo do zrzucenia. Od lat pracuję z dziećmi i przeraża mnie coraz większa liczba otyłych dzieci, stąd może mój niezbyt przyjazny ton.

malowina ale jak mleko matki może być niewystarczające dla dziecka? No nie osłabiaj mnie :O przecież pokarm kobiety zmienia się w trakcie karmienia dostosowując się właśnie do potrzeb dziecka! Poczytaj trochę na temat kobiecego pokarmu i nie pisz takich głupot.

Gość mama sama w domu...
mój budził się co 3 godziny nawet jak skończył 6 miesięcy. A ty się dziwisz że takie malutkie dziecko budzi się tak często mieć nie zrobisz jest głodne więc się budzi

Gość a po co go karmisz
co 2,5 godz? bo chce? pffffffffffff niech sie wypcha pasozyt. dawaj jesc co 4-5 godzin i tyle. na poczatku poplacze, potem zmadrzeje.

dorrorora przez pierwsze 4 miesiące ciąży schudłam 5 kg, w następne dwa przytyłam 6, a między 7 a końcem 8 tygodnia przytyłam 18 wcale nie zmieniając diety, miałam nadciśnienie indukowane ciążą i nadmierne zatrzymywanie wody w organizmie, nie miałam kompletnie wpływu na to że tyłam i teraz męcze sie z 10 kg nadwagą, bo 14 zrzuciłam zaraz po porodzie a 10 zostało i mimo długotrwałej diety nie schodzi nawet 1 kg więc nie każda typowa Polka, która przytyła w ciąży obżera się i nie dba o siebie...a generalizując możesz kogoś bardzo urazić

Gość mamamama26
mój ma 6 miesięcy a dopiero niedawno zaczal jeść w nocy raz a porządnie - i wieczor kaszke - tak to potrafil i 5 razy się budzic na jedzenie.. musisz to przeczekać i tyle

moj mial identycznie, mozna bylo go przetrzymac 15 min ale co z tego jak sie darl, rosl szybko to potrzebowal tu i teraz. ja karmilam piersia, bralam do lozka i spalam po prostu kiedy on sie sam karmil. nie wyrobilabym tak nie spac.

to normalne 3 tygodniowe dziecko budzi się właśnie co taki czas mój synek dopiero nie dawno zaczął wydłużać czas karmienia a ma 3 miesiące budzi się co 3-4 godz więc co dopiero 3 tygodniowe maleństwo a dodam że od kilku dni jest na modyfikowanym

Gość ziva
Moja Gwiazda jak była taka maleńka to wisiała na cycu niemal bez przerwy. Jeśli chcesz utrzymać laktację i mieć mleka tyle ile trzeba przystawiaj dziecko jak najczęściej do piersi. Wiem, że to strasznie upierdliwe, ale skuteczne. Na przegładzanie i wprowadzanie stałych pór karmienia przyjdzie czas i to szybciej niż się spodziewasz

Modyfikowanym karmi sie wg czasu,a swoja piersia mozesz kiedy dziecko zechce.Dlaczego nie chcesz mu dac czesciej piersi?Twoim mlekiem sie nie przeje,a sztucznym niestety tak.Pozatym moze nie zawsze jest glodne,moze potrzebuje twojej bliskosci?

dorcia nie masz racji, że dziecko nie przeje się pokarmem matki. Może się przejeść i później jest kolka, gazy, niestrawność. Tylko w pierwszej dobie karmi się dziecko na żądanie, później trzeba wprowadzać stałe pory karmienia, żeby dziecko dobrze trawiło. Jak dziecko je co godzinę, to nie jest to pełne karmienie a podjadanie, otrzymuje wtedy nadmiar laktozy, która powoduje bóle brzuszka. Kobiety często źle interpretują zachowanie/płacz dziecka i zapychają mu buzię piersią-niesłusznie, a dziecko będzie zawsze ssało, bo ma silny odruch ssania. Noworodek i niemowlak na pewno nie jest głodny częściej niż co 2,5-3h.