Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Narcyyz

PIT-y Nałożona sankcja.

Polecane posty

Witam! Proszę o pomoc(odpowiedź). Ile wynosi nałożona sankcja na podatnika, za opóźnienie w złożeniu zeznania?

Gość kaszmaszynka
nie policzą nic jeśli PIT nie został złożony, ale jeżeli była dopłata to musi być uregulowana w terminie, bo wtedy lecą odestki ,ale nie wiem jakie :/

Gość no nie wiem nie wiem
za nie złożenie deklaracji w terminie są kary, nawet dość konkretne, ale nie znam dokładnych kwot. Wiem że kiedyś przegapiłam złożenie jakiejś deklaracji przy okazji kupowania mieszkania i zakładania hipoteki - opłata do skarbowego miała być 19 zł, a karę za niezłożenie w terminie przywalili prawie 500 zł. Dla nich najważniejsze jest złożenie w terminie, zapłacić możesz później, tylko dolicz odsetki - są kalkulatory odsetek w necie, wiem, bo wiele razy spóźniałam się z płaceniem i poza odsetkami zero konsekwencji, natomiast papier musi być złożony w terminie.

Gość właśnie mówili w tv
że za spóźnienie w złożeniu pita kilkaset zl, a za niezłożenie kilka tysięcy :o Radzę więc udać się na dyżurującą pocztę i ustawić w kolejce, w końcu kilka stówek piechotą nie chodzi.