Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Love_Lilou

Majowe pokrzywy najlepsze :) Kto stosuje ?

Polecane posty

Witam :) Jako, że zostałam zainspirowana innym tematem, założyłam ten. Od wieków wiadomo, że pokrzywa ma cudowne działanie na skórę, włosy, paznokcie, na cały organizm.... Ja od kilku dobrych lat stosuję majowe pokrzywy. Póki są to stosuję na bieżąco, a resztę suszę :) Piję wywar i płuczę nim co drugi dzień włosy. Przyznam, że paznokcie mam zdrowe, włosy idealne takie jak chcę i na cerę również nie narzekam.... Kilka moich koleżanek również przekonało się do pokrzywy i już któryś rok z kolei pilnują, by te majowe zerwać :) Są efekty :) Ktos tutaj pije lub stosuje pokrzywę ?

Gość Dziewczyna z Warszawy
ja :) ale mi to nie pomoze bo mam zaburzenia hormonalne :) i dopoki tego nie naprawie nic z tego nie bedzie... :)

Ja obowiązkowo - zawsze czekam na majowe pokrzywy bo te wysuszone zawsze szybko si skończą. I też robię płukanki co mycie a piję raz dziennie, al taki bardzo słaby wywar, bo mocnego nie umiem przełknąć :D Jakoś tak mi ten zapach nie podchodzi. Ale fakt, od kiedy stosuję pokrzywę nie mam problemu ani z cerą, ani z włosami, ani z paznokciami. Do tego włosy myję tylko naturalnymi szamponami. Teraz po ciąży mam tak pięknie zregenerowane włosy, że po prostu je uwielbiam :) A mam już prawie do pasa. Muszę trochę skrócić.

Gość dajajaja
Tu same mieszczuchy są takie że nawet nie mają pojecia skad taka pokrzywe wziac, gdzie zerwac, wiec nie czekaj na odpowiedz :P Wola chemie w siebie i na siebie wlwac.

Gość zoooja
a jak robicie ten napar z pokrzywy???

Gość sindikejt
a jak stosowac pokrzywe na cere??

Gość xoxoxosvb
ja mam pełno pokrzyw w ogrodzie :D gdy teściowa zapytała, czemy nie plewię, to powiedziałam, że specjalnie zasadziłam, bo chcę sobie płukanki robić :D

W zeszłym roku próbowałam (ale tylko do picia) i może źle zrobiłam, bo wyszły gęste gluty :o na dodatek zmieszane z miodem smakowały okrutnie, jak wy robicie ten wywar?

Gość spillagee
ja tez jestem wielka fanka pokrzywy, pije napary i przemywam cere, plukanki na wlosy tez robie :))) a szampony uzywam tylko bez SLS