Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lisica2112

antyk. hormonalna a dni płodne!

Polecane posty

Gość Lisica2112

Witam! chciałam zapytac jak to jest z dniami płodnymi i niepłodnymi podczas stosowania antykoncepcji hormonalnej-dokładnie tabletek, czy takowe wystepuja wogole i cyz mozna je przewidziec? i czy podczas 7dmiu dni przerwy miedzy tabletkami mozna uprawiac stosunek bez dodatkowej antykoncepcji? prosze o odpowiedzi, dziękuje :)

Gość Lisica2112
nie chciało mi się uważać na lekcjach biologii w podstawówce, ponadto mam problem ze zrozumieniem opisu na ulotce :O

Gość Panna LL
Podczas brania tabletek dni płodnych nie ma a w czasie siedmiu dni przerwy jesteś tak samo zabezpieczona jak w czasie brania tabletek więc nie trzeba się dodatkowo zabezpieczać.

nie masz dni płodnych i niepłodnych bo hormony wstrzymują owulacje.... i tak, możesz współzyc w czasie przerwy ponieważ jestes zabezpieczona i nie musisz stosowac nic dodatkowego ...

Gość Lisica2112
scisle rzecz biorac ulotki nie dostałam bo kupiłam tylko jeden listek tabletek a czasów podstawówki juz nie pamietam (:

Gość Lisica2112
o i tyle potrzebowałam wiedzieć, dziękuję bardzo za poświęcenie chwili uwagi dla niedoinformowanej kobitki, pozdrawiam!

Gość komutowana transmisja danych
po jednym listku tabletek to ty nie łódź się że będziesz zabezpieczona :O idiotka, takich trzeba kastrować/sterylizować by się to dalej nie mnożyło :O

nie łudź* :O

Gość Panna LL
do tej wyżej - antykoncepcja działa od pierwszej tabletki więc lepiej ty się wykastruj :p

Panna LL - tak sądzisz? :O

Gość Panna LL
Nie sądzę. Tak po prostu jest. Poczytaj sobie ulotkę albo zapytaj ginekologa. I ogólnie doedukuj się trochę:-O

ulotki czytać nie będę bo jeszcze pani nas literek nie uczyła

Gość Panna LL
I umów się na sterylizację żeby nie produkować więcej takich debili:-O

Gość nie masz dni płodnych
bo jak bierzesz tabletki to tak jakbyś była w ciąży. hormony są podobne i mózg jest oszukany i nie wypuszcza następnego jajeczka, bo myśli, że jedno jest już zapłodnione.

Gość pewnie te związane z
do panna LL - teoretycznie zabezpiecza już pierwsza pigułka właściwie dobrana. Ty masz jeden listek niewiadomego pochodzenia i może się okazać, że będziesz po nim rzygać jak kot... Ponadto jeśli ósmego dnia nie weźmiesz tabletki to podczas 7 dniowej przerwy zabezpieczona nie jesteś:) Tyle w tym temacie. Radziłabym wizyte u gina, bo widać że masz wiedzę wybiórczą

Gość pewnie te związane z
hmm to do autorki było:)