Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mussi1989

Odchudzanie start wspaniała dieta bez wyrzeczeń kto sie przyłacy aby schudnąc

Polecane posty

Gość Mussi1989

Do kwietnia 15 kg mniej zaczynam od wagi wsumie zaczynalam dwa dni temu od wagi 82kg po trzech niecalych dniach 79 kg na wadze :) Dla ciekawych moja dieta to 5 posiłków dziennie od 7 :30 aby ostatni skonczyl sie o 17 :30 dokladnie co 2 i pol godziny głownie warzywa , obiad gotowane jajka albo brukselka , lub kapusta , rowniez serek wiejski + jablko jako jeden posilek , badz platki z mlekiem z rana poniewaz dostarczaja energie na caly dzien , a tak to pomidor caly z octem winnym - ocet winny wspomaga odchudzanie , głównie patrze na bialka i nisko weglowodanowe posilki .... bądz ryba w galarecie dorsz lub cos... kiedy mocno mnie ssie wtedy marchewka z octem winnym ... i powiem tak efekty sa zdumiewajace zero tabletek nic a 3 dni i 3 kg w dol ... bez glodzenie ... jesli sniadanie to skibka chleba razowego chodz ja sama preferuje pumpernikiel doskonale zapycha i nie powoduje odczucia ssania... do tego ogorki kiszone.... i ogorki wszedzie lub salata bo one nie maja prawie wcale kalorii... do tego lekkie cwiczenia po 1 systematyka po 2 zdrowa naturalna zywnosc po 3 bez soli po 4 bez cukru po 5 to wszystko i sa efekty

Gość lepsze to od Dukana napewno
już wciskasz to na każdy temat opanuj sie

Gość Mussi1989
Jeśli ktoś będzie zainteresowane podam dalsze wytyczne ..... dieta skonsultowana z trenerem sportowców bardzo bezpieczna...

to ja bym sie bala tego trenera :( 14 godzin bez posilku? (pomiedzy ostatnim a pierwszym) - no chyba, ze chodzisz spac o 21 super po prostu gwarantowany zgon przy treningu, chyba, ze to trener szachow

Gość Mussi1989
wciskam bo wiem jakie sa problemy kazda kobeta chce schudnąć i chce pomóż im... jesli tobie przeszkadza pomoc bezwarunkowa to przepraszam ..chce aby kazdy mógł coś dla siebie skrobnąć

Gość Mussi1989
jak wiadomo organizm odpoczywa i we snie mniej traci kalori ... jak przez caly dzien moja mam schudla na tym 2 lata temu ponad 20 kg bez efektu jojo... Nawet dietetyk jej to polecał... i powiedzial ze lepiej zbilansowanej diety nie widzial

Gość Mussi1989
7:30 10:00 12:30 15:00 17:30 Godziny posiłków :) zalezy aniu co jesz i jak organizm ma trawic zludne myslenie ze sie umrze jak w nocy metabolizm sie spowalnia...

Gość Mussi1989
trener Tomasza Jedrzejaka , i innych slawnych sportowców żużlowych jak i sportowców koszykówki .... Niema sie czego bać ... trzeba otworzyc umysl...a nie brnac w stare konwenase

Gość odchudzam sie od dzis
moglabys opisac co i jak dokladnie bo od dzis sie odchudzam?:)

Gość Mussi1989
a ty jaka masz diete aniu ze tak negujesz....

nie boje, sie po prostu chodze spac ok 1-2 w nocu i jedzac o 17:30 bym padla z glodu biegam dziennie po 10 km, wiec naprawd nie moge w ten sposob sie odzywiac ale jak mowi, co komu pasuje :) ja wole sie stosowac do innej diety sportowcow - clean eating, wiec co 3 godziny maly posilek, ostatni 2 godziny przed snem pozdrawiam

i nie odbieraj tego jako krytyki, po prostu mnie nie odpowiada nie uznaje ustalania co i kiedy moge jesc, jem to co w danym momencie brzmi apetycznie, oczywiscie z zachowaniem zasad clean eating. Wiec nie jem niczego co jest w jakikolwiek sposob prztworzone, zadnych puszek, konserwantow, cukru, soli, bialej maki, nic ze sloikow, do tego sporo tluszczy MUFA, kilka litrow wody dziennie i jest ok :) znaczy bedzie ok bo ostatnie miesiace diete przewalam i sie spaslam do 64 kg haha :) ale juz wrocilam do normalnego systemu jedzenia

Gość Mussi1989
Rano pobudka o 7 :30 Posiłek -płatki kukurydziane , badz jakie ma sie pod reka moga miec zawartosc cukru poniewaz z rana nasz metabolizm musi sie obudzic z mlekiem o 10: 00 Chleb razowy 2 skibki badz jedna - szynka gotowana z pomidorem i do tego do woli ogorkow kiszonych o 12 :30 Serek wiejski z szczypiorkiem albo ten lekki, + jablko poniewaz jablko daje niezbedny błonnik o 15 :00 Gotowany kurczak , brukselka gotowana lub kapusta bo sa one zawartoscia blonnika i wielu witamin niezbednych do prawidlowego funkcjonowania , + caly pomidor z odrobina soli - badz bez soli polany octem winnym - ocet wspomaga trawienie ... Kurczaka nie zaszkodzi polac cytryną o 17:30 Do wyboru koktajl bialkowy - badz dwa jajka .... gotowane , badz dwa sery wiejskie badz , ryba gotowana , na wieczor staraj sie wybierac produkt wysokobialkowy poniewartz wtedy metabolizm sie spowalnia... i do spalenia bialek zabiera on tluszcz z naszych zasobow tam gdzie sie odkladal.... potem kolo 21 jak cie ssie mozna sobie skroic marchewke i polac ja octem winnym pyszna .... i do tego pikantna... Do picia woda , cola light , ale nie zapomni rano o szklance duzej wody z wycisnieta polowka cytryny ...cytryna obudzie cie i caly organizm ... ja mam po tej diecie wiecej sily niz przed

Gość Mussi1989
aniu moja dieta dla mnie jest w sam raz lubie warzywa... a po calym dniu wieczorem nie mysle o jedzeniu :) .... kazdy oprganizm inny ale... nie neguje rowniez twojej tez o tym slyszalam mialam dwie do wyboru jednakze... wiesz wybrala taka z z wzgledow tego iz pasuje mi ona i daje energie nie jestem ociezala i widze efekty

dzieki:)

Gość Mussi1989
głodowka a zas sie tyje.... dlatego ze organizm podczas glodowki wydala z organizmu wode i chudnie woda i miesnie... i on odklada tluszcz bo boi sie ze nie dostanie jedzenia przy diecie systematycznego jedzenia spala to co mu dajesz... dawaj organizmowi wysokobialkowe jedzenie z mala iloscia tluszczy a zeby to spalic bedzie bral tluszcz zawarty w twoim ciele .... a nie wode i miesnie

no wlasnie to jest najwazniejsze, jesc tak, zeby Tobie odpowiadalo dlatego ja nikogo nie namawiam do mojej diety, z tego wzgledu, ze jest uciazliwa produkty nie sa wszczedzie dostepne, trzeba duzo samemu przygotowac itp dla mnie dieta to sposob odzywiania, sposob na zdrowsze zycie, wiecej energii, ladniejsza skore i wlosy itp, a nie jak dla niektorych (n dukanach, kopenhaskich i innych wynalazkach) szybki sposob chudniecia no uciekam do siebie na topik :)

Gość Ciekawa ta dieta
Ale dość montonna. ja na mojej jem właściwie to co i przed nią. Kolację do 18 do tego 40 minut ćwiczeń dziennie i przez 3 dni straciłam 2.5kg. Do tego pije czerwoną herbatę i zioła anyzek koper włoski. nie stosuje żadnych wyrzeczeń bo po co. Zastanawiam się nad octem ale jabłkowym i własnej roboty nie jakieś tam sklepowe. Uważam że warto wierzyć w zioła. Mojemu dziecku pomogły na atopowe zapalenie skóry i zaparcia.

Gość Mussi1989
tu nie chodzi o monotonnosc ale o witaminy zawarte w jedzeniu i o potrzeby jakie ma organizm trzeba dawac mu to czego chce ...a nie to naco podswiadomie ma sie ochote moj organizm tak sie nauczyl ze ta monotonossc mu bardzo odpowiada na dodatek mam jeszcze pare dan ... ktore mozna włożyc ale z doswiadczenia wiem ze najpierw trzeba zaczac od prostego menu zeby zas módz sobie to modyfikowac... a jest wiele zamienników

Gość Ciekawa ta dieta
To jest Poprostu zmniejszenie dawki kalorii. Tyle że zmniejszenie z głową.

Gość efekt jojo na 100%
będziesz miała ale to nie moja sprawa, ten trener to faktycznie chyba szachów

tysiace osob nie mialo a ja bede miec efekt mozesz mnie uswiadomic dlaczego bo nie wiem

a mozesz podac od razu te inne dania, zeby bylo na zas?:)

już bede podawala od punktów traktuj to jako jedno danie o jednej porze ok :) *jajecznica z 2 jajek + jablko + ogorek lub pomidor *Filet z kurczaka na grilu + surówka moze ( ogorek pietruszka , pomidor ,szczypiorek , cebula ruccola lub bez ruccoli z jogurtem naturalnym ) * Kefir owocowy 500ml + jablko badz ogorki *Mizeria z jogurtu naturalnego i ogórków :) + 2 male ziemniaki * Sledzie w sosie pomidorowym cala puszka + jedna wasa * Pumpernikiel z chudym bialym serem i szklanka mleka * Maslanka + jajko sadzone *Sok i tunczyk w sosie wlasnym z serkiem wiejskim *Jogurt naturalny z otrebami + pomidor i ogórek

pomidory koktajlowe, kalafior, brokuły, pieczarki) badz bukiet warzyw... plus brukselka :):) Kalafior brokuly i pieczarki + brukselke ugotuj na parze pychota danie witaminowe i blonnikowe bez kalori zbednych

Gość efekt jojo na 100%
za szybko tracisz tą wagę, każdy ocet jest szkodliwy oprócz jabłkowego bo prowadzi do anemii zabiera nam żelazo to zepsute wino (czy to balsamiczny, czy spirytusowy czy winny) i drażni żołądek , najzdrowsze chudnięcie to 2-3 kg na miesiąc przy sporej nadwadze potem 1-2 aby efekt był trwały , brakuje Ci w diecie zdrowych tłuszczy (one też sycą) czy wypijasz dużo, a min przy wysiłku to 2,5 -3 litry , ocet jest niezdrowy a trener to debil :P wiesz o tym ,że piramida żywnościowa jest zła tylko się o tym nie mówi , ja mam wszystko ok wagę i zdrowie i ani 1zł wydanej na trenera czy dietetyka , grunt to rozsądek i myslenie(większość ludzi tego nie potrafi)mleko też jest niezdrowe a szczególnie to ze sklepu z kartonika czy plastikowej butelki wiesz co to jest kazeina ? i o tym ,że organizm dorosłego człowieka jej nie rozłoży ? jakbys miała trochę oleju w głowie to bys ani 1zł nie wydała a miałabyś wiedzę większą niż nie jeden trener czy komercyjny dietetyk :P i tu nie chodzi o kasę a o myślenie a prawidłowe jest bez cenne

Dopuszczalne do sporzycia ważywa Warzywa: - szparagi - buraki - brokuły - brukselki - kapusta - marchew - kalafior - seler - ogórek - por - sałata - zielona fasola - cebula - dynia - rzodkiew - szpinak - pomidory - cukinia - kukurydza

efekt jojo na 100% chyba jestes bardzo głupia.... laska wez sie jebni i nakryj nogami wypraszam cie z szerzenia glupot na moim poscie... pa

NISKI IG (< 50) Wszystkie sałaty i kapusty, szpinak, ogórki, świeża kukurydza, fasolka szparagowa, brokuły, kalafior, marchewka surowa, pomidory, papryka, zielony groszek, rzodkiewki, rzepa, szparagi, grzyby, itp.