Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość balonikowa 26

jak sobie radzicie ze wzdęciami w ciąży ???

Polecane posty

Gość balonikowa 26

Witam pytanie jak w temcie , o ile w ogóle inne kobiety mają w ciąży takie nieprzyjemności ja jestem dopiero w 4 tyg ciazy (liczac od owulacji ) wg gina 6 tc a od drugiego tygodnia ciazy gdy test okazał mi II kreski mam wzdęty brzuch i to nie byle jak wygladam na 4 mc ciazy serio . mam łana figure , wciecie w talii i wielki balon z przodu , przez to ludzie wciaz sie pytaja który to miesiac powiedzcie czy na tak wczesnym etapie wy też miałyscie wzdęcia??? jak sobie z nimi radzic ? czy można jakieś tabletki stosować ? czy to wkoncu minie ? gdy np. zacznie pojawiać się już ten "prawdziwy brzuszek ciążowy " ?? strasznie mi to utrudnia życie , jestem ociężala, musze juz nosic tuniki co robić ?

masz same wzdęcia czy zaparcia również?

Gość balonikowa 26
no włąsnie to jest dziwne bo mam wzdęcia , a wypróżniam sie jak nigdy w życiu tak często co najmniej 2 razy dziennie , a przed ciążą to czasami przez kilka dni nie mogłam się załatwić

Gość balonikowa 26
za 3 tyg idę znów do ginekologa , ale chyba do tego czasu to mój balon pęknie. te wzdęcie idzie az od biustu do samego dołu dlatego jest tak zauważalne kiedyś na wzdęcie piłam zieloną herbatę , ale słyszałam ze nie jest wskazana w ciazy?

spróbuj herbatę koperkową, jedz jabłka i unikaj potraw wzdymających-kapusta itp... w ostateczności espumisan, a no i może activia coś pomoże

Gość balonikowa 26
ta herbatka to z kopru włoskiego ? taka co daje sie małym dzieciom np. HIPP ???