Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Godda

Czy mozna laktatorem sprawic,zeby miec wiecej pokarmu do odciagania ????????/

Polecane posty

Gość Godda

Niestety moje dziecko to maly zarłoczek i musze dokarmiac go sztucznym mlekiem,nie potrafi złapac piersi i dlatego odciagam pokarm od blisko miesiaca i mu daje z butli.Nie jest tego wiele 3 czy 4 razy na dobe dostaje moj pokarm tak mniej wiecej od 60 do 100 ml na jeden posilek -to ilosc odciagnieta z obu piersi.. chcialabym miec iwecej pokarmu,zeby dostawal wiecej mojego mleka,ale nie sadze ze laktatorem cos wskuram w tym kirunku.Prosze o rady.

Gość jferipooow;lm
możemy sobie podać ręcę.. ja bardzo chciałam piersią karmić,ale niesttey pokarm szlag trafił, dziecko się darło bo głodne więc musiałam przejść na butlę a kiedy mleko znów się pojawiło po kilku dniach mały wyczaił że z butli lepiej i z reguły każda próba karmienia piersią kończyła się histerią.czasem się złapał jak miał lepszy dzień,był spokojny.I ponad miesiąc już odciągam i podaję dziecku na zmianę z modyf.Na początku udawało mi się odciągać 120 z obu piersi, a teraz jak uda mi się odciągnąć 60 to jest coś,ale na niewiele się przyda, bo mały potrafi już 120 zjeść na jeden raz,więc odciągam 60, za jakiś czas kolejne 60 i wtedy dopiero mam czym rządzić.Mam wrażenie że jednak pokarm mi zanika, bo piersi zmalały nie są już tak baloniaste jak wcześniej,no i widać po ilości odciągniętego mleka.Smutno mi z tego powodu,bo chciałam aby minimum był te 4 mce na piersi ale trudno :( też szukam sposobu jak popędzić te piersi,ponoć najlepszym sposobem jest właśnie przystawiać dziecko jak najczęściej do cycka, ale ja już jestem spalona na tym polu :(

Gość mamuśkaMałejZuzi
dobrze,że odciągasz laktatorem to mleko nie zaniknie, ale dobrze byłoby, żeby dzidziuś próbował sam ssać to wtedy mleka byłoby znacznie więcej, bo dziecko nawet z ,,pustej" piersi uwolni produkcję mleka, a tylko z laktatora to co ok.3 godz. produkuje się mleko. jak odstawisz laktator to mleko zniknie. dawaj dziecku pierś niech próbuje ssać, to wtedy zwiększy się produkcja mleka

Gość izia87
mi o mało pokarm nie zanikł gdy odciągalam musiałam na tydzien odstawic od piersi bo brałam leki miałam dużo pokarmu to było 2 miesiace temu i tak po kilku dniach było co raz mnie i tera musze dokarmiac bo nie dam rady go wykarmic,mam za malo pokarmu:(

można, jak mały był na cycku to mi ciągle mleka brakowało i musiałam go dokarmiać, jak zaczęłam ściągać to miałam w cholerę, potem miałam tylko problem, bo długo mi nie chciało to mleko zaniknąć, ale pomału dałam radę

Gość rthyuy
up