Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość domowe przedszkole i kledki :)

wasze najelpsze, najśmieszniejsze wspomnienie z PRZEDSZKOLA

Polecane posty

pamietam mieliśmy takie pułki na buty i kurtki i na tym znaczki np ja miałam koze, następny rok jabko itd...pamietma że w przedszkolu było bardzo duzo zabawek a w domu pare tylko. Chodziłam do przedszkola w latacj 1985- 1988 chyba jakos tak

Gość ania bania fuk do sian
leżakowanie.......nie cierpiałam

Gość dsgfsdgfdsg
tez nie lubiłam leżakowania, a teraz to się marzy o tym w pracy :( przedszkole było cudowne, a pamietam mój pierwszy znaczek w szatni. miała sanki ;)

Gość wymiotowałam po obiedzie
i płakałam podczas leżakowania. Wtedy przychodził do mnie do łóżka jeden chłopak (chyba mogę powiedzieć, że był pierwszy, z którym spałam? :-D :-D ) i pocieszał. Za kilka lat wyrósł z niego największy łobuz w dzielnicy - pewnie przeze mnie, bo ja krótko do tego przedszkola chodziłam.....

a mój znaczek w szafce to były dwie niebieskie rękawiczki!

Po tym jak próbowałam zwiać z przedszkola mama kazała mi przeprosić panią "woźną", dałam jej kwiatka, a potem stanęłam na środku, z daleka i od niej i od mamy i powiedziałam: przeprosiłam tylko dlatego, że mama mi kazała. Piękne wspomnienie :)

gdy nakryto mnie i koleżanke na leżakowaniu na jednej leżance z opuszczonymi pizamkami do kolan. i żeby było smieszniej chodziłem do przedszkola prowadzonego przez siostry zakonne:classic_cool: siostra odkryła kołdre a tam ja i koleżanka... nie pamiętam konsekwencji ale przez jakiś czas nie mogłem się z nią spotykać sam na sam a mieszkaliśmy blisko siebie.

A raz przez pomyłkę poszłam do ubikacji dla chłopców, a oni zaczęli otwiera drzwi i wyśmiewać się ze mnie. Poskarżyłam się pani, która kazała mi pokazać palcem, którzy to byli. Ja oczywiście już nie pamiętałam, więc pokazałam kilku przypadkowych. No i wrzask, że "to nie ja! To naprawdę nie ja!" A ja jak królowa wskazywałam i wydawałam wyroki: "no dobrze, ty nie - ale ty na pewno!" I tak wszyscy musieli mnie przeprosić. :-D

Gość jenk
Jasiu -byleś dziś na placu zabaw ? nie mamo ,bo mogły wyjść tylko te dzieci ,które wcześniej zrobiły do nocnika kupę.A ty ,synku nie zrobiłeś ? Zrobiłem ,ale Jacek mi ją ukradł

ja pamiętam tez jeszcze ze strasznie chcialm byc starszakiem, była tak troche zazdorsna , zafascynowana nimi heheh:) mieli inny program, jak my (maluchy) leżakowaliśmy to oni robili co innego....a jedzenie jakie wspominacie?? mieliscie kisiel czasem na sniadanie??????????????

Gość elo elo 3 2 0
jej, znaczki... miałam 2 choinki :D ogólnie powiem Wam, że czas przedszkola (a dokładniej zerówki-bo do przedszkola nie chodziłam) nie do końca był czasem beztroski i wspomnień wartych uwagi... chyba powiem wręcz, że niezbyt pozytywnie wspominam ten czas :o serio... ale jeśli już mamy się śmiać, to: mieliśmy w sali pianino (chyba najbardziej pożądany zakazany owoc:D) i raz, jak pani wyszła i miała przyjść do nas dyrektorka (o jak my tego nie lubiliśmy, to było naprawdę straszne:( ). no i my byliśmy jakąś tam chwilę sami (chociaż teraz stwierdzam, że to nie była CHWILA... ładnie ryzykowały baby, co?) no i dawaj-do pianina! :D pogrywamy sobie ostro... i wchodzi dyrektorka przedszkola :o za karę dostaliśmy po łapach (tak to się wtedy nazywało haha:D) i chyba też stanie w kącie... ;)

Gość elo elo 3 2 0
oczywiście byliśmy podjarani, w końcu pierwsza poważna kara :D i obgadywaliśmy dyrektorkę nawzajem do siebie, że głupia, że po co tu przyszła :P że jej nie lubimy itd. :D jeszcze coś - raz UKRADŁAM z przedszkola dwa bączki... :D haha, o matko... teraz mam polewkę ;P ale wtedy... miałam stracha :P a jaki kit matce wcisnęłam :D oczywiście poznała prawdę :P ale nic, bączki zostały w domu, no bo jak je oddać? ale widziałam, że więcej mam nic nie brać :) hehe do dziś je mam :D

hehe ja tez musiałam stac w kącie za kare...a jak mówiliście przedszkolanek czy do pań w kuchni??? u mnie wprzedszkolu zawsze ciocia..kazda pani była ciocia...nawet teraz 25 lat pozniej jak mówie o tej osobie np pani kucharce to nie gadam Pani Sowa tylko ciocia Luca :):D

Gość elo elo 3 2 0
do wszystkich - proszę pani :)

Gość jak chodziłam do przedszkola
to chcialam tam zamieszkać :) mama po mnie przyszła a ja nie chciałam isc do domu:D powiedziałam że od dzis mieszkam w przedszkolu a moja mamą bedzie pani przedszkolanka :D bek na całego jak matka mnie do domu targała

Gość elo elo 3 2 0
o nie, coś mi się przypomniało!! :D:D raz mieliśmy na naszej sali jakiś dmuchany zamek czy coś, no można było wyskakać się za wszystkie czasy :P i tu mam 2 zdarzenia :D 1) dwaj koledzy tak skakali... że jeden drugiemu WYBIŁ zęba :o czy nawet obie jedynki... fuu, jak sobie o tym pomyślę :o ale żyje kolega hehe :) 2) szatnie były na korytarzu, a tam nasze kurtki, plecaczki z prowiantem itd. no i jak był ten zamek to chciałam wyjść się napić i zjeść jabłko. i zadałam tak głupie pytanie, że od razu byłam niewiarygodnie zła na siebie, że takie głupie zadałam :D tzn. TAK głupio je zadałam :D:D a więc: czy mogę wyjść na korytarz jabłko ugryźć sobie? o.O :D:D:D

Gość elo elo 3 2 0
aha - NIE POZWOLONO MI :( :D

Gość marek z kicia
uciekałam z przedszkola do babci bo mieszkała obok...zawsze musiał mnie odprowadzać :D:)

Gość kisiel rózowy.yyyy
i budyń...pycha