Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niewiedząca pytająca

Mamusie po porodzie co do szpitala?:)dla mamy i dziecka

Polecane posty

Gość niewiedząca pytająca

Zastanawiam się jak spakować torbę do szpitala co wziac dla siebie co dla dziecka, pomożecie?:)

Gość ocet
co szpital to inne wymagania.zadzwon do swojego to ci powiedza.

Gość Pomożemy
Gość dokładnie, zadzwoń do
szpitala albo wejdź na www ja rodziłam w styczniu w p-niu i dla siebie miałam: środki czystości, klapki pod prysznic, klapki do chodzenia, szlafrok, koszule nocnę (nie użyłam, chodziłam w szpitalnej), woda mineralna (kilka butelek, na początek wystarczą 2, potem ktoś Ci przyniesie), majtki jednorazowe, dla dziecka - chust nawilż i właściwie tyle, resztę zapewniał szpital, a rzeczy na wyjście przywiózł mąż w dniu wyjścia oczywiście dokumenty - książ ubezp, dowód os

Gość porada laktacyjna dla Ciebie
dla Ciebie: - komplet dokumentów - woda niegazowana na czas porodu - telefon i ładowarka - koszula lub t-shirt do porodu i druga koszula po porodzie - stanik do karmienia - wkładki laktacyjne - podkłady poporodowe (bella lub hartmann) - jednorazowe majtki siateczkowe - podkłady na łóżko - klapki po prysznic i takie do chodzenia' - szlafrok - 2 ręczniki - kosmetyki codziennego użytku - papier toalet. i ręcznik papierowy - zestaw do lewatywy jeżeli chcesz Octenisept do pępka dziecka i do rany krocza lub po CC Alantan plus krem na brodawki i też do pupy dziecka dla dziecka: - pampersy - chusteczki nawilżane - ubranka (w zależności od szpitala) - ubranie na wyjście

przydało się: dla mnie klapki pod prysznic,3 koszule na zmianę,szlafrok,majtki bawełniane+jednorazowe,podkłady poporodowe 20 szt.(chociaż nie musiałam,na sali były mogłam brać wg potrzeb) chusteczki,żel pod prysznic,gąbka,szampon,szczoteczka i pasta,antyperspirant(leżałam w szpitalu 5 dni więc się przydało) telefon,drobniaki,ciemne ręczniki(krwawienie po porodzie) dla dziecka-ciuszki do leżenia na oddziale +na wyjście,chusteczki mokre,pampersy,sudocrem,fotelik samochodowy.Jeśli kobieta nie chce karmić piersią, to butelki i mleko-akurat tam gdzie rodziłam były 3 marki mleka do dyspozycji mam ale nie wiem czy tak jest w każdym.Również pielucha tetrowa,coś do ciała np.oliwka.Mojego synka nie kąpali po porodzie,więc chusteczki przydały się do wytarcia krwi i szczoteczka do włosów -wyczesałam mu z głowy te ''śmieci''. Ale warto zadzwonić do szpitala i zapytać co potrzeba ewentualnie podpytać koleżanki które w nim rodziły.

ja rodziłam w Uk i jedyny dokument który potrzebowałam do porodu to żółta karta ciąży.Szpital zapewnił wkłady,podkłady na łóżko,mleko dla dziecka(musiałam skorzystać,zanik pokarmu) mleko,płatki,herbata,kawa,woda z sokiem,chleb,masło,dżem,zupki chińskie-to miałam na oddziale w małej kuchni która była dostępna dla pacjentek.Ale lepiej jak partner podrzuci domową zupkę ;) woda podczas porodu -nie musiałam mieć własnej.