Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość i bum i bum i bum i bum i bum

Do WSZYSTKICH organizujących w tym roku KOMUNIĘ!

Polecane posty

Mam pytanie - co podajecie gościom do jedzenia? :) Wiadomo - niedziela, może jakiś rosół, drugie danie. Ale co można zrobić na drugie danie, coś uniwersalnego, co każdy byłby w stanie zjeść? No i co można przygotować na tzw. przystawki, przekąski?

Gość a jak jest z tem szaconkiem
podajemy, gorzałę, piwo, i kaszankę.

Gość ja w ub roku
podałam schab faszerowany sliwkami suszonymi w sosie

Jeszcze jakieś pomysły? :) Gorzała będzie oczywiście jak dzieci pójdą już spać. :)

Gość mama komunijna
ja devolaje robię, z masełkiem i serem w środku, polędwiczki wieprzowe pieczone w sosie musztardowym+ziemniaki pieczone+3 różne sórówki, na przystawki schab w galarecie, łosoś z winogronami, szaszłyki bankietowe z szynką parmeńską, krem z pieczarek jako zupa

Gość ANAL i ZATORr.
mamusiu jedno dodatkowe nakrycie ?

Gość NIE meskim bobrom
i bum i bum i bum i bum i bum Jeszcze jakieś pomysły? Gorzała będzie oczywiście jak dzieci pójdą już spać. bez komentarza :O:O:O:O:O:O

Gość Aga.......25......
Nie róbcie strasznie dużo, przeciez komunia to tylko siedzenie i jedzenie, ile można napchać do tych brzuchów:O byłam na komunii w niedzielę i był tylko obiad a później sałatki i takie tam przekąski, nikt by już nic więcejnie zjadł.

Gość do NIE meskim bobrom
No tak, ja jestem za tym by pic w trakcie imprezy :D

moze byc rosol albo barszcz czerwony z pasztecikiem albo krokietem ewentualnie zurek z jajkiem mozetradycyjny schabowy albo w mace z pieczarkami a;bo zeberka w cebuli albo schab duszony albo schabowy z mloda kapusta

bigos tez chyba kazdy lubi moze poledwiczki wieprzowe albo z cebula albo w sosie gorgonzola albo w sosie musztardowo smietanowym albo schab gotowany w folii w sosie chrzanowym z mlodymi ziemniaczkami albo jakas ryba z frytkami albo mlodymi opiekanymi ziemniakami moze rolada z kluskami slaskimi

NIE meskim bobrom - to była ironia. :O

kaciaa - dzięki! :)

no i na przystawke ja bym dala sledzia w smietanie albo w oleju uwielbiam zreszta uwielbiam tez tatara ale to specyficzne nie kazdy lubi moze bagietka na cieplo z maselkiem czosnkowym lub zilowym a na niej wedony losos jak wiesz ze lubia :)

alez nie ma za co :) jak jakis przepis chcesz to pisz unoiwersalne sa tez udka kuraka z rozna albo pieczone na soli smakuja jak z rozna roboty nic tyle co przyprawivc ok 3 mionut :)

mozesz terz podac schabowego opanierowanego w mace z fasolka szparagowa z zasmazka a;lbo kalafiorem z zasmazka do tego mlode ziemniaki pycha nie znam nikogo kto nie lubi :)

de volaje tez niezla mysl ja bym dala do srodka maselko wymieszane ze szczypiorkiem odrobine musztardy i np ogoreczka kiszonego :) nie taki tradycyjny devolaj :)

powiem ci szczerze ze ta golonka nie jest zla z musztarda i chrzanem powinna byc pycha :) ja lubie do tego zimne piwko :)

a z przystawek to jakies 2 max 3 salatki upiecz lub ugotuj w folii schab karczek boczek do tego kabanos pokroj na kawalki ok4-5 cm do tego grzybki i papryka marynowana korniszony :)

A winka tez nie mozna sie napic? . Pytam powaznie.

butelka wodki symboliczny kieliszek dlaczego nie przeciez nie chodzi o to by urznac sie w opilki metalowe moze jakies kolorowe drinki leciutenkie wino ja do tej pory lubie sangrie moze jakies koktajle czy poncz :)

Polowa glowy ruda, a druga czarna przedzielone bialym paskiem:)))))

dzieki :) pomiodorowa ale z cienko pokrojonym zwisnietym nalesnikiem z kleksem smietany na wierzchu posypana szczypta parmezanu pyyycha :)

lapy tez ma 3 kolorowe tzn 3 czarno biale a czwarta rudo carna z biala karpeta :)