Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zbieram na nowe buty

Jak i co sprzedawać na allegro żeby zarobić? osoba prywatna, rzeczy własne?

Polecane posty

ubrania używane i nowe - jak się opłaca? mam do sprzedania troche ciuchów , książek...czy zarobię na tym kilka złotych?

Kilka zł na pewno:) Ale milionów się nie spodziewaj. Sprzedać można wszystko. Ze swoich doświadczeń i obserwacji wiem, że np. znacznie szybciej i łatwiej jest sprzedać torebki niż ciuchy. Z czasem i to i to schodzi:)

a te torebki to w normalnej cenie czy musze zejść dużo poniżej tej za którą ją kupiłam? i raczej duże czy małe torebki ? niemarkowe? np. HM ? bo nie mam jakchs torebek PRADY czy coś

Gość a w czym Ci ksiądz pomoże?
Najważniejsze to chyba zdjęcia:) Tak, tak, zdjęcia sprzedawanego towaru. Widziałam wiele razy, jak o byle szmatę walczyli ludzie na aukcji, bo zdjęcie było ciekawie zrobione, oraz jak nie było chętnych na kupno fajnych, markowych ciuchów, gdzie zdjęcia były do bani. Zadbaj o dobre zdjęcia przy sprzedaży ubrań.

a mogę tu wstawić przykładowe dwie foty tej samej rzeczy? ocenilibyście czy to zdjęcie jest lepsze... miałam sporo ciuchów na sprzedaż np. koszulki za 6 zł... itp. normalnie takie w sklepach są po 15-20 , nieużywane, np z teranovy...mam sporo rzeczy takich bo rozmiary mi nie pasują... a nikt nie chce kupic nawet za grosze

Moja kumpela niedawno wystawiła wszystkie swoje torebki i powiem Ci, że zeszły od razu wszystkie:) Małe, duże, stare, nowe. Nie były jakieś markowe. Zwykłe torebki, niektóre miały już ładnych parę lat:) Wystawiła je na licytację, poszły w granicach od 10 do 30zł. Miała ich dużo, nie nosiła żadnej, więc nie było jej szkoda. Zebrała całkiem ładną sumkę:) Zdarzyło mi się też sprzedawać sukienki wieczorowe, używane, nie musiałam długo czekać na kupca:) A z ceny zeszłam może o 30%

a w czym Ci ksiądz pomoże? dokładnie! Baaardzo ważne jest, żeby dobrze te rzeczy zaprezentować:) Zdjęcia i opis. Ludzie lubią gdy wszystkie wymiary są podane i coś tam dopiszesz:) Gdy kupuję na allegro, jakoś tak automatycznie zwracam na to uwagę.

http://www.voila.pl/022/h15if/ mogą być takie foty? niestety nie mam ani manekinów ani nikogo z lustrzanką, ale nie chciałabym też żeby foty przekłamywały i rozczarowały kogoś, też podawałam dokładne rozmiary, szczególy ile procent jakiego materiału, kraj produkcji...pisałam na osoby o jakim wzroście bedzie dobre i nic :(

Gość fdgfdgff
nie oplaca sie na allegro bo i za wysatwienie i od sprzedazy akse pobieraja. Moze sobie wystawic rzeczy za damor i na ile chcesz na np MOJECIUCHY.PL

Gość Annamariahsdio
Zdjęcia okropne. Prezentuj na szczepłej kobiecie :o

ale na allegro bezpiecznie dla kupującego i sprzedającego a na tej szafie to nie wiem jakie są zasady, wstawiłam fotki z obróbką i bez, te z obróbką są chyba lepsze ale jednak nie odzwierciedlają faktycznego koloru

sweterek i bluzka są na mnie za małe więc jak założe to bedzie glupio wygladac i nikt nie bedzie chciał...powinnam poszukać jakiejś laski do 160 cm ale nie mam takich koleżanek a jak mam to są grube :(

dziękuję za odpowiedzi :) pojde kogoś znajde poprosze może poprzymierza i porobię fotki fajnie byloby sprzedać bo sporo mi zalega a ktoś móglby tanio kupic, sporo rzeczy mam nowych z outletu za grosze , a wiadomo lepsze nowe niżużywane

Gość gość
a branzoletki z muliny oplaca sie sprzedawac na allegro?

Gość Tomek841
Co sprzedawać na Allegro, warto sprawdzić na stronie cokupuja.pl. Prezentowane są tam produkty cieszące się aktualnie największym zainteresowaniem na Allegro

Gość AMsel
Najlepiej pierw przejrzeć rynek- co się opłaca- wiele osób zarabia bo ma doświadczenie- jeżeli Ty takowego nie masz to zajrzyj na stronkę: http://tradewatch.pl zrobią Ci całe statystyyki w co warto inwestować- przydatna stronka- szkoda jednak, że mało osób sobie nią pomaga :)

Gość gość
Dużo jest atutów dropshippingu, mi najbardziej odpowiada to, że nie ja muszę realizować wysyłkę, tylko dostawca. To dla mojego sklepu ogromne ułatwienie. Co do systemów, które kojarzą sprzedawców z dostawcami to korzystam z serwisu www.dropka.pl i nie narzekam. Jasne, klarowne warunki, duże możliwości jeśli chodzi o zbyt, mają wyselekcjonowanych dostawców więc jeszcze na problemy z kontaktem nie musiałem narzekać.

Gość expandica
W biznesie liczą się liczby. Czego byś nie sprzedawała, warto to wcześniej przeanalizować pod kątem kosztu i zarobku. Biorąc pod uwagę, że coraz większą popularnością cieszy się u nas Amazon, warto się zapoznać z ytym artykułem: https://expandica.com/analiza-produktow-amazon/