Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdesperowany facett

BŁAGAM!!MAM PROBLEM Z ÓSEMKĄ!!CZY KTOS Z WAS MIAŁ TAKIE PROBLEM?CZY USUNĄĆ JĄ??

Polecane posty

Gość zdesperowany facett

bylem na pogotowiu dentystycznym w akademickim szpitalu bo mi dziaslo zarosło ósemke i bolalo i cale spuchlo oraz ropa sie zrobila i stan zapalny i studenci tam robia własnie na tej klinice medycznej i obejrzal mnie jeden i cial dziaslo i czyscil kieszonke i rope i antybiotyk przepisal i caly wzialem juz przez tydzien i jutro mam termin do usuwania tej ósemki ale mam problem bo konsultowalem to z dentystka u której sie lecze prywatnie w mojej miejscowosci i ona na podstawie panoramy zdjecia powiedziala ze ta osemka idealnie rosnie i jest zdrowa i duża i musi to ktos wywywac kto sie zna bo naprawde ząb jest zdrowy i super prosto rosnie i rzadko sie ta kzdarza zeby tak super korzenie byly ulozone i powiedziala zebym sie zastanowil czy wyrwac czy nie.ale jak nie wyrwe to byle jaka choroba izawianie i caly czas zapalenia i problemy jak sie cos dostanie do kieszonki ..i zasugerowala ze moze lepiej sie zaszczepic na zoltaczke bo niby to medyczna klinnika i trzeba ufac ale jak zaraza mnie czyms to imm nie udowodnie :(:(nie rozumiem co sugerowala.. CO MAM ZROBIC?PORADZCIE MI PLISSS. szczepienie mialem na zoltaczke moze wliceum ale nie pamietam a zabieg mam jutro i nie wiem czy tam mnie moga zaszczepic gdzies na miejscu czy jak ??co mam robic nie mam pojecia..

Gość =======_______oooooo
prowo

Gość zdesperowany facett
sorki za nieskladne pisanie ale za duzo chce napisac naraz i tak wychodzi ale moze sie doczytacie. MAM JUZ 28 LAT a jak mowie nie pamietam szczepienie w liceum .chyba bylo ale nie wiem dokladnie ..i nie wiem co robic teraz

Gość zdesperowany facett
blkagam powiedzcie mi teraz kochani co moge zrobic.. wyrwac ją ?szkoda mi jej ale z drugiej strony jak maja byc ciagle infekcje i antybiotyki jak dostanie sie jedzenie do tej kieszoni dziąsła..to juz nie wiem co lepsze..do tego nie wiem co z ta szczepionką ?dopier odentystka mi to uswiadomila ale jutro o 12 zabieg a ja nie wiem czy tam w tej klinice dentystycznej uniwersyteckiej to mi zrobią gdzies..i za ile??

Ja swoich ósemek nie wyrywam, ponieważ mam bardzo słabe siódemki - to po zrobieniu panoramy i konsultacji z chirurgiem szczękowym, choć wcześniej bez niczego stomatolog kazał mi z miejsca wyrywać. Odpukać, nic się z nimi nie dzieje, choć bardzo powoli wychodzą i górne są wciąż ledwo widoczne, a zaczęły się wyżynać ponad 3 lata temu.

Gość zdesperowany facett
no wiec fajnie ale co mi radzisz kochana:(

Gość kapłan nigdy nie jest
pomódl się to ci odswiezy umysł

Gość dooooooooooo skskf9dfdfd
ZAKAZA CIE NA BANK A MEDYCZNEJ BO TAM WIELKIE MIASTO I CIEZKIE PRZYPADKI I LUDZIE Z HIVEM.

Gość kropeczkaaaaa
Idź i wyrwij - bedzie po problemie. Ja się ze swoja ósemką ciagle bujałam, ciągle cos się z nią działo, dostałam nawet szczękoscisku. A potem usuneli toto i mam spokój. Trochę cierpiałam po tym usunieciu, ale na to nie ma reguły. Teraz mam mniej zębów w paszczy i jest mi z tym super dobrze:))

wątpię, aby ząb ze stanem zapalnym był zdrowy...

usuniesz za darmo. 8 zazwyczaj się nie leczy.

Gość only my
doszczepisz się tylko jedna dawką jeżeli juz byłeś na wzw szczepiony

Gość dooooooooooo skskf9dfdfd
ale on nie pamieta czy byl ..skad ma wiedziec ja ksie doszczepic i iile dawek? poza tym facet wywraznie pisze ze ZAB JEST ZDROWY a stan zapallny zrobil sie od dziasła !!!!

Gość ihoocdgd
na stomatologii nie szczepia kretynie

Ale po jakiego choya się szczepić? że go niby na tej stomatologii zarażą? chodziłam do stomatologa państwowo przez ponad rok i mnie niczym nie zaraził ... więc skąd ten pomysł?

Na szczepieniach kompletnie się nie znam, na Twoim miejscu biegłabym do lekarza zapytać o poradę. A czy usuwać ósemkę? Wybierz się do dobrego chirurga szczękowego, niech oceni, na pewno dużo zależy od stanu zdrowia pozostałych zębów. Tylko specjalista dobrze Ci doradzi, nie ma się co męczyć i stresować, tylko biec do lekarza.

Gość ihoocdgd
STAD POMYSL ZE BEDA MU WYCINAC OSEMKE I TAM BEDZIE KREW A TO SZPITAL W DUZYM MIESCIE UNIWERSYTECKI I TAM CIEZKIE PRZYPADKI SA I SKAD WIESZ CZY ODKAZAJA DOBRZE NARZEDZIA PO KAZDYM PACJENCIE??

usun ,ale dopiero wtedy ,gdy zapalanie i opuchlizna zniknie inaczej znieczulenie niezadziala prawidlowo i mozesz miec powiklania.Co do szczepionki ... znajdz czystego stomatologa .Po usunieciu osemki ,tez powinienes brac antybiotyk przez 2-3 dni

Gość zdesperowany facett
niestety tofu nie znajde czystego bo nie mam kasy .pozostaje mi tylko niestety isc do tej kliniki medycznej w krakowie na momteluppich .za darmo bo w ramach nfz.

Gość Kksidfdf
cholera w krakowie na montelpupi?

Gość ee tam nie srajcie z nerwów
a co w tym zlego w tym kraku?