Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość polliina

Jestem mężatką, kocham żonatego..

Polecane posty

Gość polliina

Znalazłam się w tak trudnej dla mnie sytuacji, że bardzo, bardzo proszę Panią o pomoc. Jestem mężatką, ale kocham innego mężczyznę. On ma żonę i dwójkę wspaniałych dzieci. Nasz związek zaczął się sześć lat temu od koleżeństwa, potem bardzo długo przyjaźni. Dopiero niedawno zrozumieliśmy, że łączy nas miłość i nie potrafimy żyć bez siebie. On chce być ze mną i odejść z domu, chce porzucić rodzinę. Czeka na moją decyzję, a ja odkładam ją wciąż, bo wydaje mi się, że nie będę szczęśliwa wiedząc, że rozbiję czyjąś rodzinę, że na tym nie zbuduję własnego szczęścia. Niestety nie potrafię być też szczęśliwa z mężem tak, jak wyjatkowo dobrze czuję się w związku z Nim. Mąż kocha mnie i choć wie o moich uczuciach, wierzy w nasze małżeństwo. Zawsze kierowałam się w życiu zasadą, żeby nikogo nie krzywdzić. Pochodzę z tradycyjnej katolickiej rodziny i wiem, że rozwodząc się, postąpiłabym wbrew wszelkim zasadom. Miotam się pomiędzy dwoma wyjściami i popadam w depresję. Gdzie jest wyjście, czym powinnam się kierować w swojej decyzji? polina

Gość polliina
Wysłałam do eksperta na pewnym portalu ale nie dostałam odpowiedzi.. skopiowałam tu :(

Gość Goja 35,.,.
Byłam w podobnej sytuacji....długo walczyłam........zrezygnowałam z tej miłosci bo nie potrafiłam skrzywdzic tylu osób.....nie kocham męża ,ale uwazam że mimo wszystko dobrze zrobiłam zostając z nim.Tą sytuacje i mój ból wówczas moze zrozumiec tylko ktos kogo spotkało to samo.Pozdrawiam.

mysle że nie można udzielić dobrej rady na podstawie takiego krótkiego posta to skomplikowana sprawa i wyjscia są dwa ,nie wolno porównywać sie z historiami innych kobiet bo 1 nie rezygnuj z małżeństwa bo zniszczysz życie wielu ludziom i nie będziesz szczęsliwa i 2 zrezygnuj z małżeństwa bo nigdy w życiu nie będziesz juz szczęśliwa a on jest twoją życiową połówką i żyjąc w kłamstwie osoby żyjące koło ciebie też nie będą szczęśliwe masz 2 odpowiedzi do wyboru

Gość andziocha
według mnie nie można patrzeć na innych tylko cieszyć się swoim szczęściem życie jest takie krótkie a co będziesz miała z tego życia jeżeli nie bedziesz szcześliwa... a jego dzieci przecież będą go widywały... ja na twoim miejscu wybrałabym tego którego bym kochała

Gość onkel dobra rada
jak się nie chcesz męczyć przez całe zycie ,to zrezygnuj z katolicyzmu i wybierz kochanka

Gość ireneuszka1913
IDZ ZA GŁOSEM SERCA <:)

Gość 4 bbb
Jestem zakochana w żonatym facecie. Ktoś o kim nigdy nie przestałam myślec. On wie o tym, chyba też miał przez chwilę zamieszanie w głowie, ale teraz już nie. A ja nadal myślę o nim...

Gość gość
Ja odchodze od męza, On odchodzi od żony. Tez jest mocno wierzącym człowiekiem ale zarówno on jak i ja zylisy w związkach z bardzo toksycznymi ludźmi. Moze dlatego wiemy że to dla nas dobry wybór. Nie wiem jak jest u Ciebie.