Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dietadukana

Dieta Dukana, proteinowa lub białkowa

Polecane posty

Gość dietadukana

Hej;) Jestem ciekawa czy ktoś tu z Was stosuję ww dietę? Macie jakieś swoje ulubione przepisy? Pzdr;)

Gość to gówniana dieta
siadają na niej nery i wątroba, a efekt jojo masz jak w banku

Gość a co ma dziewictwo do tego
mój ulubiony dukanowy przepis to jajko na miękko :classic_cool:

Gość dietadukana
Jeżeli stosujesz sie do zasad, nie ma mowy o efekcie jojo.

Gość dietadukana
Nie można przesadzać z jajkami:D Ograniczam ich spożywanie;)

Gość dietadukana
A co Ci to przeszkadza? Nie czytaj i tyle.

dlaczego ograniczasz? wyjaśnij mi to sensownie, dlaczego trzeba na nie uważać? (mówię oczywiście o rozsądnym jedzeniu, bo wiadomo że żadna przesada nie jest dobra). czekam na wyjaśnienia, prosżę

Gość o efekcie może i nie
ale nery i wątroba zafajdane po tej diecie wiem co pisze

Gość dietadukana
Ponieważ jajko ma w sobie dużo cholesterolu:)

Gość nie jajko a żółtko
i wcale nie tak dużo jak się uważa a jak się zaczyna jakąś dietę to wypadałoby znać podstawy żywienia człowieka. Na dłuższą metę i głodówka jest dobra, załatwisz się nią tak samo jak dukanem. Przereklamowany szajs wyrządzający ludziom krzywde

Gość dietadukana
Ale chodzi mi ogólnie o jajko. Się czepiasz nie wiem w jakim celu.

ja jestem od 3 maja dzisiaj troche pogrzeszylam, bo zjadlam snickersa i troche ciastek ale dalej ja robie nei wiem czzemu ale waga stoi mi w miejscu ale za to boczki spadly i nogi smuklejsze sie robia ;) ja uwielbiam placki z otrebow i owsianke placki to jajka rozbeltac, dodac otreby, troche cynamonu do smaku i smazyc a owsianka jak normalna owsianke generalnie dieta nie jest zla :) dzisiaj rano zrobilam placek z jajek, jogurtu i krewetek, ale pierwszy o ostatni raz bo mi to nie podchodzi ;)

Gość dietadukana
Te swoje placki smażysz na patelni teflonowej? Ja jakoś nie przepadam za otrębami... Dlatego jem ich tylko 20 dkg dziennie:)

jesli chodzi o jajka to ja na 3 jajka wyrzucam 1 albo 2 zoltka czasami nie wyrzucam bo mi szkoda ale czesto wyrzucam jedno na pewno ja ie wiem czy nie przesadzam z otrebami bo dziennie potrafie sobie 2 razy robic placki z otrebow plus 2 razy owsianke ale bardzo lubie mleko otreby tez i dlatego

wczesniej mialam zwykla i uzywalam malo oleju ale jak patelnia goraca to sie zaraz dymila wiec kupilam teflonowa i tak, na teflonowej smaze one sie fajnie takie brazowe robia i bardzo dobrze smakuja:)

Gość dietadukana
Mi jakoś te wszystkie placki nie smakują;)

czepiam się? nie czepiam, sama napisałaś że nie można przesadzać, pytam: dlaczego? proszę o wyjasnienie

to nie jest nabijanie debilek w butelke bo organizm zeby spalic 1g bialka potrzebuje 4kcl dostarczasz 100g bialka dziennie to organizm jest na minusie 400kcl dostarczasz np 1500kcl dziennie to tak naprawde jakbys jadla 1100 a bialko zapycha, do tego trzeba duzo wody pic!! zeby nerki nie siadly wiec woda tez zapycha, wiec ja nie wiem jakie tutaj nabijanie w butelke

Gość dietadukana
Dlatego staram się pić ponad 2l wody dziennie;) Jestem na czwartym dniu fazy pierwszej i jak dotąd wszystko jest ok;) A po jakim czasie zauważyłaś u siebie efekty?

wiesz, ja bardzo je lubie bo to jakas nowosc dla mmnie, a nie same serki wiejskie albo jogurty naturalne bo ktorych juz powoli zaczynam rzygac :o mialam taki okres kilka dni temu ze w ogole nie mialam ochoty na slodkie, moze mi przeslzo? ale przyjechalam do rodzicow a oni zawsze maja slodycze wiec tak mnie wolaly, mowily - tu jestesmy! :P ale dzisiaj pogrzeszylam i starczy

Gość dietadukana
Hehe;) Ja dzisiaj też miałam chęć na ciasto.. Ten zapach.. Ale powstrzymałam się:D I jakoś daję radę;)

szczerze po kilku dniach rano patrzylam w lustro i pierwsze co to nogi mi delikatnie spadly nie byly takie wielkie tylko sie robily smuklejsze boczki zauwazylam ze zaczely znikac jak nakladalam spodnie po kilku dniach poszlam do kolezanki ktorej nie widzialam jakies 2 tygodnie i sama mi powiedziala ze mi nogi spadly i w ogole akos tak lzej wygladam ale jak mowie, mi waga w ogole nie spada waze duzo bo 74kg, ale wygladam na jakies 65 nikt mi nie wierzy jak mowie ze 74 ale waga ani drgnie ale niewazna waga skoro ja po spodniach juz czuje ze ciagle musze poprawiac bo sie zsuwaja z tylka i tak jak mowie jestem na diecie od 3 maja 2razy wypilam 1piwo i lampke wina

Gość dietadukana
No ja chcę zrzucić tylko kilka kilo;) Mam nadzieję że jakoś wytrwam;)

jasne ze mozna ulozyc pod siebie ale nikt nikogo do tej diety nie zmusza przeciez w kazdej diecie jest wazne zeby jest duzo bialka, zdrowych wegli i tluszczu my dostarczamy duzo bialka, duzo tluszczu (np ryby), wegle( otreby) wiec wszystko ejst zachowane jak najbardziej ale jak kto nie umie zrezygnowac z innego jedzenia to niech nie bierze sie za ta diete i niech jej nie krytykuje tutaj chociaz mozna normalnie jest, o normalnych porach, normalne pelne posilki a ile jest takich diet typu kawa na sniadanie, jablko na obiad i woda na kolacje? zdrowsze to?

nie potrafisz odpowiedzieć na to pytanie :)

mi wlasnie nie bardzo chodzi o kg bo widze ze one nie chca leciec ale bardzizej o to zeby czuc sie lzej, byc smuklejsza, nosic minimum 38 bo narazie mam 40/42 nie czuje sie z tym zle bo mam zachowane proporcje, mam wciecie w talii ale mimo wszystko lepiej bym sie czula jakby mnie bylo mniej ;)

Gość dietadukana
Skoro nie tolerujesz tej diety i uważasz że jest to nabijanie debilek w butelkę to się pytam: Po co się wypowiadasz?

a my mamy swoje zdanie o tobie mi nie pasuje glodowka, jakies diety kopenhadzkie itp na ktorych mozna jest lisc salaty ograniczac metabolizm, spowalniajac go drastycznie pozniej je sie normalnie ale metabolizm juz nie ten wiec wtedy efekt jojo jest!

Gość dietadukana
Wiesz co, najlepiej bedzie jak przestaniesz się wypowiadać w tym temacie. Poszukaj sobie czegoś innego;)

Gość dietadukana
Wiesz co, tą "pindę" mogłeś sobie darować.