Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

timka

Do mam karmiących piersią w nocy

Polecane posty

hej, ile zajmuje Wam karmienie Maleństwa w nocy? tzn. z wszystkim- karmieniem, odbicie, usypianiem? u mnie schodzi ok. 1 godziny

mi polozna powiedziala zeby w nocy nie robic wielkich akcji. nakarmic przy bardzo slabej lampce a jesli dziecko zasnie przy piersi to nie nosic i czekac do odbijania sie, polozyc spac. pieluche zmienic tylko raz w nocy jesli nie zrobi kupy. Noc jest od spania. dziecko moze sie wybic ze snu i moze nie chciec spac. to moze pozniej zaburzyc rytm nocnego snu, dziecko moze stac sie nerwowe i miec problemy ze spaniem.

Karmienie nocne ok 20-30 i nie czekam az odbije tylko klade do lozeczka

Gość strzyga__
nie wiem - biorę do łóżka, karmię na leżąco (najczęsciej zasypiam wtedy), jak się obudzę to odnoszę do łóżeczka, jak nie, to nie. nie odbijam, nie zapalam światła - od zawsze. mały ma prawie 8 msc.

Gość ziajkaa
pewne jest jedno, biust będzie zwisem i tyle po dziecku

Rzadko już karmię w nocy, ale zgadzam się- słabe światło, nie wybudzać dziecka. Sprawdzam pieluchę, zmieniam jak ma kupę albo nasikane tak że moze być mu niewygodnie. Karmię bardzo różnie- czasami je 40 min. non stop, czasami zasypia po 10. Staram się odbić- noszę go wtedy przytulonego na rękach, nigdy się przez to nie obudził- czasami właśnie na rękach porządnie zasypia. Chodzę z nim 5-10 min i jeśli nie beknie odkładam do łóżeczka, oczywiście jak beknie wcześniej to wcześniej idzie spać. Czekam na to bekanie bo mały często się krztusi, dlatego też śpi tylko na boku i ma podniesiony materacyk. A jak nie beknie to często ulewa.Jak jest obudzony to też kłade do łóżeczka, daję smoczek, przytulankę, opatulam kocykiem i młody zasypia, czasem trzeba po czólku pogłaskać albo przytulić. Zasypia ok. północy porządnie i teraz już przeważnie śpi min 5 godz. (ma 2,5 mc).

karmienie 10-15 minut (mała ssie szybko i intensywnie), na odbicie czekam chwilke (bez problemu sobie odbija) i kłade do łóżeczka, sama zasypia a jak nie to daje smoczka - cała akcja trwa zazwyczaj 20-25 minut, chyba że kupe zrobi to jeszcze przewine i trwa troszke dłużej. A i zapalam małą lampke nocną do tego wszystkiego.