Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eleonorka@o2.pl

czy w ciązy mogę chodzic na siłownię? w 10 tyg.

Polecane posty

Gość eleonorka@o2.pl

chodzi mi o ćwiczenia z hantelkami do 2 kg

Gość Fajalala
Bez przesady. W ciązy powinnas o siebie dbac a nie jeszcze sobie treningi robic, nie wazne ze lekkie. O figure sie nie martw i tak Ci spadnie z upływem czasu. Dziecko da Ci czadu to i waga bedzie leciec. Mysl o dziecku a nie o sobie.

a czy wcześniej też ćwiczyłaś na siłowni?

Gość eleonorka@o2.pl
ćwiczyłam jestem instruktorka fitness

aha znam dziewczynę, którą właśnie jest instruktorką i ćwiczyła całą ciążę, ale ciąża musi być niezagrożona ja osobiscie nie ryzykowałam, chociaż też parę lat ćwiczyłam na siłowni podobno jak ćwiczysz przed ciążą, to można i w trakcie, ponieważ organizm na taki wysiłek jest dobrze przygotowany no ale...

Gość rjotpuiypi
Zapytaj swojego lekarza a nie obcych matek polek na forum, jeśli zawsze ćwiczyłaś to myślę że bez tego będziesz się źle czuć. Jeśli ciąża dobrze się rozwija to dlaczego by nie ćwiczyć ?

Gość eleonorka@o2.pl
dzięki za odp.

nie jestem żadną matką polką, podchodzę do wszystkiego normalnie i co to jest ta matka polka, bo jak ktoś ma odmienne zdanie to juz matka polka oczywiscie, ze lekarza decyzja najważniejsza

Gość mam stały nick ale po co?
No jasne że możesz, pod warunkiem że ciąża jest niezagrożona i Twój lekarz wyrazi na to zgodę. Ja na jednej z pierwszych wizyt spytałam lekarza, czy mogę nadal ćwiczyć (nie wyobrażałam sobie żebym mogła przestać, bo zawsze byłam aktywna). Przez pierwszy trymestr ćwiczyłam pilatesa i duuużo spacerowałam w terenie, w 2gim podobnie, teraz jestem w 7 miesiącu i daję radę już tylko spacerować, ale nie rezygnuję, dzięki temu przytyłam dopiero 6 kg:) Pytałam też swojej położnej - mówi że to bardzo dobrze że tyle się ruszałam i ruszam:)