Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Koktail MIeczny.

Właśnie robię kupę

Polecane posty

Gość a sie tu zdrowo dzieje
SĄD OSTATECZNY ZA 22 godziny!! poprz. | 1 2 3 22:44 [zgłoś do usunięcia] Alfred Shorsky Z uwagi na istotne znaczenie sądu ostatecznego na jakość działań podejmowanych przez człowieka szczególnie w sferze konsumpcji doszedłem do wniosku,że to już naprawdę ostatni moment by rozważyć następujący problem,mianowicie: Jak zrobić pyszną kiełbasę zwyczajną domowym sposobem? Przygotować: 6 kg mięsa wieprzowego bez kości z karkówki, biodrówki lub łopatki, 1 kg słoniny, 20 dkg soli, 1 i1/2 dkg saletry 1/2 dkg pieprzu,2 i 1/2 g ziela angielskiego, 3 ząbki czosnku, ciel jelita wieprzowe lub bydlęce. Mięso podzielić na trzy części. Jedną część zemleć w maszynce do mięsa, a dwie pozostałe i słoninę pokroić w drobną kostkę. Zemleć albo utłuc w moździerzu ziele angielskie i pieprz. Mięso mielone zmieszać z pokrojonym, dodać pieprz, ziele angielskie, sól, saletrę i wszystko razem dokładnie wymieszać, zostawić na jeden dzień. Następnego dnia utrzeć wraz z solą 3 ząbki czosnku, dodać do masy mięsnej i starać się ją wyrobić rękami, tak jak ciasto. Po "wyrobieniu, farsz napychać do jelit przez ma szynkę do mięsa, starając się, aby w osłonce (w jelicie) nie powstawały puste miejsca z powietrzem, tzw. pęcherze, Końce poszczególnych kiełbas zawiązać przędzą wędliniarską. Ile wędzi się kiełbasę? Kiełbasy zawiesić w wędzarni, w celu ich obsuszenia. Na drugi dzień przystąpić do wędzenia. Czas wędzenia poszczególnych rodzajów kiełbas przedstawia się następująco: a) kiełbasy przeznaczone do gotowania wędzić ok. 3 godziny w dymie ciepłym, kiełbasy takie można przechowywać ok. 12 dni; b) kiełbasy przeznaczone do dłuższego przechowywania i spożywania na surowo wędzić w dymie chłodnym około 6 dni; c) kiełbasy przeznaczone do długiego przechowywania i spożywania na surowo, wędzić w zimnym dymie w ciągu 14 dni z dwoma jednodniowymi przerwami, a następnie suszyć. 22:45 [zgłoś do usunięcia] ja wierze w tuska on powstrzyma koniec świata niech żyje nam towarzysz Tusk co usta słodsze ma od malin 22:48 [zgłoś do usunięcia] hjkhjuggtffff tongulukolo Piec konwekcyjno-parowy jest rozwinięciem pieca konwekcyjnego do którego dodano funkcję naparowywania komory. Jak to działa??Ależ to proste!! gOtóż gorące powietrze wentylatory przetłaczają przez komorę, wymuszając ruch poziomy, następnie powietrze przetłaczane jest przez filtry oczyszczające je z drobinek tłuszczu i ponownie trafiają do wentylatorów. Pozioma cyrkulacja powietrza i odtłuszczanie gwarantują nieprzenikanie zapachów (głównym ich nośnikiem są tłuszcze) oraz równomierną temperaturę w komorze. Do komory z cyrkulującym powietrzem dodawana jest para wodna, co przyspiesza obróbkę termiczną i zapobiega utracie wilgoci przez potrawy. 22:57 [zgłoś do usunięcia] Don Sornando No dobra.....to ile jeszcze zostalo godzin? 23:02 [zgłoś do usunięcia] Karola Szczaw Mam pomysł!!! Ucieknijmy przed końcem niespodziewanie na wyspy Bahama Co Wy na to !?!?!?!! 23:10 [zgłoś do usunięcia] Dorsz Jr_ Spoko!!! Tylko spokojnie!!! Power Rangers uratują świat 23:19 [zgłoś do usunięcia] --------------THE------------- ------------------------------END--------------------------- -------------------- 00:30 [zgłoś do usunięcia] uj z bożej łaski ch*je piszcie tu bo was zaj**e ! bujaka bujaka 00:35 [zgłoś do usunięcia] to o ktorej godzinie i jakiego czasu? no bo w Austalii powinien byc wczesniej niz w USA. 00:38 [zgłoś do usunięcia] uj z bożej łaski no k**wa ile wam mozna pisać razy - o 6.00 na pacyfiku i zapie**ala do Japonii i do Rosji - a U nas bedzie o 18.00 - i w Australii bedzie wczesniej niz w Polsce a w USA na koncu ...k**wa na koncu konca i potem juz ch*j bujaka bujaka poprz. | 1 2 3 Odpowiedz na ten temat

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×