Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xox

PKP z 6-latkiem. Co z biletem?

Polecane posty

Gość xox

Witam, wybieram się jutro w małą podróż z 6-letnim dzieckiem. Młody do zerówki idzie we wrześniu więc nie ma żadnej legitymacji itp. Pani z PKP powiedziała nam że mamy kupić bilet uczniowski ale sama nie jest pewna jakim dokumentem potwierdzić wiek dziecka. Oczywiście widać że chłopiec jest mały ale nie raz byłam świadkiem tego jak konduktorzy czepiają się o każdy bzdet stąd moje pytanie: Jaki dokument zabrać ze sobą?- kupiliśmy bilet ze zniżką 37% jak radziła pani w kasie

Gość no to siup..
pomysl..akt urodzenia!

Gość jestes coollllll
DLA CYNBALA KANARA TO NAWET JAK WYGLADA NA LATA BEDZIE PROSIL O DOKUMEN;

Wiele razy jeździłam autobusem z siostrą, która miala wtedy jakieś 5-6 lat i nikt nigdy nie chciał żadnych legitymacji ani w autobusie, ani w innych miejscach gdzie kupuje sie bilety ulgowe.

Gość 3125884236
lepszy rozwiązaniem było zakupienie biletu rodzinnego wychodzi taniej. i wystarczy np. książeczka zdrowia dziecka. ja tak często podróżuję i się nie czepiają

Gość peeszekpeszek
wykup rodzinny ty i dziecko 33% znizki lepeij si eopłaca a konduktorzy to faktycznie ciemna masa raz musiałam zapłącić za dziecko cały bilet bo legitymacja nie podbita :P

Gość ciemna masa dlatego ze
Ty zapomnialas dopelnic obowiazku?? ulgowy bilet przysluguje tylko w przypadku posiadania waznej legitki. Nie podbita = nie wazna. Ty jestes ciemna masa jak o tym nie wiesz i zapomnialas podbic :) PS. Nie jestem konduktorem, zeby nie bylo... Ale uwazam, ze slusznie wymagaja. Tyle cwaniakow probuje sciemniac w pociagach, a uczciwi ludzie placa :O

Gość xox
Nie kupowałam rodzinnego dlatego że mam miesięczny na tej trasie. Dziękuję za rady- wezmę ze sobą książeczkę zdrowia młodego ;-)