Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość swiatłyy człowiek

Jak ludzie mogą nadal wierzyć w miłość w XXI w. ?

Polecane posty

Gość swiatłyy człowiek

toć czas kiedy miłości przepisywano magiczną moc (bo ludzie nie wiedzieli jak to wytłumaczyć) i to że jest wieczna, jedyna etc. już daaawno minęły... według nauki miłość nie istnieje, tzn. ''miłość'' to hormony, pobudzone emocje + pożądanie, a później zostaje przyzwyczajenie jak można dziś wierzyć w miłość? a zwłaszcza tą ''do końca życia''? (haha :D)

Gość promykkk
bo myli im sie zauroczenie z taka niby miloscia..

Gość kika00
może i teraz kolejne pkolenia sprawia,że miłosci naprawde nie bedzie,bo w ich zyciu bedzie liczyc sie jedynie pożądanie. ale nie zgodze sie,ze miłosci nie ma,że to jest tylko wywoływane cos tam przez hormony...nie raz widze straszuków idacych za rękę,przez miasto..i to nie napewno przyzywczajenie tylko miłosc...

Gość Krethor V
a ja kocham swoją kobietę już 17 rok :)

Gość choice
Patrząc na te wszystkie szczęśliwe pary wokół mnie,które spacerują,trzymając się za ręcę ,zaczynam się przekonywać,że miłość istnieje. Niestety ja chyba nigdy nie znałam takiego prawdziwego uczucia, nigdy żaden chłopak nie kochał mnie z wzajemnością. Ciężko powiedzieć wobec tego,czy miłość XXI wieku istnieje,mam nadzieję,że kiedyś się jednak przekonam.greenisthecolour@wp.pl

Gość istnieje , istnieje i ma się
bardzo dobrze. Co potwierdzam na podstawie wlasnego , rodziny i przyjaciół przykładu.

Gość bo miłość to nie uczucie
uczucia wygasają - i to jest normalne. Miłość - nie.

Gość Angel90
Miłość istnieje tylko po prostu nie każdy ma to szczęście by ją odnaleźć. Ludzie którzy nigdy nie zaznali prawdziwej miłości, mówią że nie istnieje bo w jakiś sposób chcą wytłumaczyć swoje nieszczęście, ale nie poddawajcie się, może jeszcze nie wszystko stracone.

Gość stefka1234
jak ktos kiedys powiedzial ,Milosc wygasa zostaje przyzwyczajenie

Gość bo milosci nie maaaaaa
miłość to tylko złudzenie, odczucie wewnętrzne tak naprawdę nie istnieje 🖐️

Gość a tak w ogole
to co nazywamy miłoscią jest zwyczajnym instynktem rozrodczym. prawdziwa miłosc trwa wiecznie. nie mozna nagle przestac kochac własnego dziecka, morza, gór...faceta niestety mozna...